• Gepubliceerd in Voetbalnieuws
Hoewel het formeel nog geen slotdag was, stond afgelopen zondag voor DAW 4 de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Tegenstander was laagvlieger Ruwaard 4. Na een teleurstellend seizoen stond voor DAW 4 alleen nog de vijfde plek op de eindranglijst op het spel. Voor Ruwaard 4 hing het voortbestaan in de vierde klasse van deze wedstrijd af. Een dealtje bleek er niet in te zitten, waarna Das Vierte tot op de tanden gewapend het kunstgrasveld betrad.
Na een klein akkefietje dan wel incidentje dan wel relletje voorafgaand aan de wedstrijd, ging onze Vos er als een Haas vandoor. Hierdoor werd het aantal wisselspelers onverwachts tot een historisch minimum teruggebracht. Gelukkig was daar nog de vorig jaar speciaal uit Haren ingevlogen Harm van de Camp, die er als de Kippen Bij was om de bij DAW 4 ontBerende Vos te vervangen. Tot zo ver het minihoofdstuk dierenwoordspelingen, ook terug te vinden in de bestseller “AapPaardtigGeitjes”.

Ruwaard 4 liet er in de beginfase geen kunstgras over groeien en toonde al snel waarom het onderaan de ranglijst te vinden is. DAW 4 had weinig moeite met de in verrassend zwart-donkerblauw gehulde Ossenaren en creëerde al snel diverse kansen. FC Bens faalde helaas oog in oog met de keeper en DeGuusman kopte een aantal keer over en langs en tikte de bal van dichtbij langs een gestruikelde keeper op de paal. Toch zou spits-in-vorm DeGuusman DAW 4 op voorsprong zetten, door de bal uit een corner van rechts van dichtbij alert binnen te prikken, 1-0! Niet veel later stuurde De Killer FC Hollywood weg over rechts, die met een bekeken lobje subtiel de 2-0 aantekende. Het verzet leek gebroken, maar ook in de thuiswedstrijd rekende DAW hierbij buiten de RuWaard. Een derde piepklein foutje van onze Stientje werd uiteindelijk wel fataal en Ruwaard kon vrijuit de 2-1 aantekenen. DAW 4 toonde echter veerkracht en nog voor de thee gezet was, had het de marge weer tot twee doelpunten vergroot. FC Bens toverde weer een fraaie actie uit zijn hoge hoed en behield met behulp van zijn nieuwe professorwaardige bril het overzicht. Butcher van Dongen dook alert op bij de tweede paal en schoot beheerst binnen, 3-1! Na een korte drinkpauze – op verzoek van de scheids, die het hoge tikkie-takkie tempo anders niet bij kon benen – zou er voor de rust weinig memorabels meer gebeuren.

DAW begon in een te lage versnelling aan de tweede helft en daarvan werd door de bezoekers optimaal geprofiteerd: 3-2. De spanning leek weer terug in de wedstrijd, Ruwaard leek bloed te ruiken en het degradatiedebacle leek op sensationele wijze afgewend te gaan worden! Maar nee, DAW kwam via Dylan Bensinho al snel weer op een 4-2 voorsprong en daarmee werd La Resistance uit Oss definitief op non-actief gesteld. De gastheren hadden het wel gehad op deze zonovergoten bakplaat van kunstgras en gaven er de brui aan. Ondertussen was pinchhitter Harm ingevallen en zijn eerste balcontact liet aan duidelijkheid niets te wensen over. Geheel in lijn met de DAW 7 tactiek van “hoog, hard en ver”, jankte hij de bal weg tot ver over de middenlijn van het aangrenzend trainingsveld. DAW profiteerde in het restant van de wedstrijd optimaal van het motivatiegebrek bij de tegenstander. Op aangeven van Mr Bookmaker plaatste geheime Osama-Task Force Rob vd Rande de bal met links beheerst in de verre hoek en daarmee bracht hij DAW 4 op een bevrijdende 5-2 voorsprong. Daarna caremboleerde De Killer een niet al te snelle uittrap van de Ruwaardgoalie het doel in, 6-2! Vervolgens was het even prijsschieten geblazen in de vijandelijke zestienmeter, waarna Mr Bookmaker uiteindelijk de 7-2 aan mocht tekenen. Het slotakkoord was opnieuw voor FC Bens, die totaal ongehinderd het hele veld mocht oversteken om de 8-2 in de boeken te noteren. Nadat er precies 90 minuten gespeeld waren en absoluut geen seconde eerder, floot de leidsman van dienst af voor het einde van de wedstrijd. Man van de wedstrijd was Ricky "fieldgoal" van Boekel, die zijn DAW 4-carrière hiermee op waardige wijze tot een einde bracht. Met deze sensationele 8-2 overwinning is DAW 4 op een treurige vijfde plek geëindigd. Met een iets sterkere teamgeest en iets minder wankele mentaliteit, was een hogere eindrangschikking zeker mogelijk geweest.
Tagged under Senioren