• Gepubliceerd in Voetbalnieuws
Op vrijdagavond 8 juli jl. vond de seizoensafsluiting van DAW 1 plaats. Helaas konden een aantal spelers en mensen van de technische staf niet aanwezig zijn i.v.m. vakantie cq andere bezigheden. Ondanks deze afzeggingen waren toch 18 mensen, waarvan 3 vrouwen, aanwezig om aan het programma deel te nemen. Het programma startte met een zeer smaakvolle barbeque (bereid door een bekende keurslager uit Geffen). Het dreigde soms anti-barbequeweer te worden, maar het bleef droog, zodat de vlees- en visgerechten zonder al teveel problemen gebakken konden worden.

Na 2 uur bakken en braden, begonnen we aan de door Rens en Erwin opgezette grote DAW-southpark quiz.Aan de hand van de figuren uit southpark, uitgedost met herkenbare details van een aantal selectiespelers en staf, moest er per figuur geraden worden, welke persoon hiermee bedoeld werd. Tevens werd hierbij ook om een motivatie gevraagd. Dit zorgde voor hilarische momenten bij de bekendmaking van de einduitslag. De hoofdprijs: een fles apfelkorn werd gewonnen door de groep van Bas. Daarna was er tijd voor een kort officieel gedeelte.

In dit gedeelte werd er afscheid genomen van Jurgen als trainer van de DAW selectie. Nog een keer werd er gememoreerd aan zijn geweldige inzet als trainer en zijn niet aflatende instelling om spelers en team beter te maken. DAW 1 en 2 hadden geld verzameld en van dit geld is er een standaard met tekst erin gegraveerd aan Jurgen overhandigd. Ook ontving hij een cadeaubon en werden aan zijn vrouw Brigitte bloemen overhandigd.

De 2de persoon van wie afscheid genomen werd, was Ton van Paassen. Hier werd gesproken over het 21 jaar verzorger zijn bij deD AW-selectie en altijd aanwezig op de dinsdagavond, donderdagavond en zondag. Het is niet een totaalafscheid. Ton zal op de dinsdagavond de verzorging van de selectiespelers blijven doen en zijn 1ste invalbeurt op zondagmiddag is reeds gepland. Ook voor hem was er een standaard met tekst erin gegraveerd, een cadeaubon en bloemen. Deze bloemen waren in een gouden waterzak geplaatst. Immers voor een gouden verzorger is een gouden waterzak een gepast cadeau.

standaard
Standaard met gravure

waterzak
Gouden waterzak

Na dit officiƫle gedeelte vond er ook nog een quiz gebaseerd op snelheid plaats. Door middel van een quiztafel moesten de deelnemers zo snel mogelijk drukken om als eerste het antwoord te mogen geven. Vele vragen en antwoorden passeerden de tafel. Opvallend was wel het antwoord van Niels op de vraag: welk dier bestaat voor 75% uit wol. Vanwege de tijdsdruk drukte Niels zeer snel en antwoordde (niet onlogisch) "een schaap". Een wolf was echter het enige goede antwoord. Na deze quiz was het vrij drinken en dit werd door sommigen goed opgepakt. De fles Apfelkorn was hiervan het slachtoffer. Omstreeks half 5 kon de gastheer de laatste 2 gasten uitzwaaien.
Tagged under DAW 1