• Gepubliceerd in Voetbalnieuws
De heren van Stormchaser Kuijper begonnen met een pittige uitwedstrijd bij FC Oss 4. Deze waren totaal onbekend voor de kuijper en hij bracht daardoor al vroeg zijn uitverkorene naar buiten via n ouderwetse no- nonsense email.
De Technische staf was voor deze wedstrijd verre van compleet. Markos ‘the propper van salou’ zat in Frankrijk met vrouw en zoonlief, en financieel manager van das funfde had goed ingespeeld op de dalende beurskoersen en was vertrokken naar het toneel van Platoon en Apocolypse now. U als filmkenner weet dat ik het hier over Vietnam heb. Anders is een filmpje zo besteld. Mooi kafje erbij..maar dat terzijde.
Sportpark den heuvel liep vol met kinderen die hun nepshirtjes in LLoret, Alanya en Bangkok aan hadden gedaan voor een eervolle entree van das funfde...geen Messi, Robben, Barton, Torres of Pepe die de toon voerden maar de oranje shirtjes met: Knoeperd, Zeeeeeeger, R. Vos, en Lukano bezette de achterkant van de shirtjes. Grote afwezige onder de shirtjes was de naam van Ottens. Deze Figo van Landerd, de Fer van schaijk, was overgelopen naar een naar eigen zeggen carriere-boost.. maar wij wisten wel beter. Wij, AD sport, France futbol, Marca en la Gazetta, de keizers der journalistiek.

Op 31 aug, net voor sluiting van de markt had de technische staf donald nog verhuurt aan daw 6, en rick van de burght bewandelde de tegenovergestelde weg. Een meesterzet waar zelfs Kasparov van wakker ligt. Zo bleek later.
Eenmaal in Oss aangekomen met menig kleine autos waren los galaticos al vroeg op het intrapveld. Ondertussen kreeg de coach de Yel of the day door gesmst  van hulptrainer el torro. Hij scheen in de file te staan op de route de soleil. En deze werd doorgespeeld naar de mentaal sterkste speler. Daar bleef het die dag voor hem dan ook bij.

In een klassieke 4-4-2 met de 2 punten schuin naar voren werd Tot Ons Plezier Vier! Als een bankschroef aangedraaid. Het was rommelig. Het veld was nat, de druppels sprietste tegen de dijbenen aan. Hier begon de route naar de scudetto. En het eerste piraten kruisje X bevond zich ter hoogte van de penalty stip. Er was een corner van de linkerzeite en deze werd door TOP niet goed weggewerkt, de bal belande in de bekende kluts en daar was der neue aanwinst Rickardo van den burgo die het 1e doelpunt met een straffe knal op zakhoogte naast de keeper torpodeerde. TORRREEEEEE IN OSSS….Ook onze freunden van DAW 3 waren hierdoor geïnspireerd want zij waren een veld naast ons bezig. Met Nel, in de basis! Want enkele tellen later lag ie er daar ook in. Maar dat verslag schrijven ze zelf maar. Voor Cursussen: aandikken en opklopgedrag verwijs ik u naar de heer T. Oremachien.

Daw kreeg nog enkele goede kansen..via Ferry, de Legionaire uit Herpen en Cooeeeee die alleen op de keeper ging maar tot een schot kwam het echter nie.
Rust.  TOP die waarschijnlijk de hele clubkas op een 1tje had ingezet bij de toto voelde de bui al hangen en maande de knoeperd om: alle overgebleven suikerklontjes te retouneren. De reorganisatie van MSD is ook bij TOP te voelen.

In de 2e helft werd het rommeliger, de coniditie vlammetjes van het 5e gingen langzaam uit. En de jonge honden van TOP dachten hiervan de profiteren echter raakte me 3x de paal. Ook Stefan ‘Chilavert’ van Summeren dook 2 ballen prachtig uit de korte hoek. Het had zomaar een andere middag kunnen worden. Maar de krijgers uit schaijk weerde zich kranig. Met het epicentrum van de selecaooo zeger en bonger was de fundering gelegd voor 3 kostbare uitpunten.

DAW was via de counter wel degelijk gevaarlijk. Ferry slalomde langs 2 verdedigers en werd gelanceerd..de scheids floot en greep naar zn bostkas. Geel….. voor Ferry… met het onderscript: Welkom in Oss. Niet veel later kreeg DAW een vrije trap net buiten de 16. Smickelback nam deze vrije trap met een sierlijke boog naar de lange hoek.. 4 daw ers sprongen mee omhoog om de keeper te desillusineren en dat werkte..zonder dat iemand m aanraakte stond de 0-2 op het bord.
Vervolgens werd het profesioneel uitgetikt.  3 punten. Somermeister.  It’s Lonely at the top…but the view is great man!

Ook de mannen van DAW 6 hadden een uitwedstrijd met 3 punten achter de rug. Helaas kon het vierde de 3 x 3 is 9 niet volmaken. Misschien volgend weekend.

Was getekend. De Gouden Griffel.
Tagged under Senioren