Dat we moeilijk scoren op het moment is een understatement, maar af en toe zie je toch nog dat er behoorlijk wat voetbal in het zaterdagteam zit. Afgelopen zaterdag was daar echter geen spoor van te bekennen. Uitgerekend tegen het altijd sterke en zeer fitte Venhorst moesten we ook deze week weer aantreden met een gekunstelde opstelling. Dat is geen degradatie van de spelers die meedoen, maar slechts een enkeling kan op dit moment op zijn favoriete positie spelen ivm de vele afzeggingen als gevolg van ontelbare blessures. Iedereen doet enorm zijn best, maar er lukt maar weinig, helaas.....

Venhorst dus; zoals gezegd een zeer goede en fitte ploeg, die al jaren aast op een overwinning. Want hoewel ze ons altijd flink partij geven, was een Venhorst-overwinning een zeldzaamheid de afgelopen jaren. Ook nu weer waren ze met hun sterkste 15 spelers naar Schaijk gekomen om voor de volle 3 punten te gaan. En dat lukte. Al na een minuut of vijf stonden we tegen een achterstand aan te kijken. Met kwikzilver-achtige bewegingen en snel combinatie-voetbal lieten ze ons alle kanten van het veld zien. De warmte hielp ons ook niet echt, daar ging Venhorst veel beter mee om. Zij lieten de bal het werk doen, waar wijzelf nogal eens verzandden in het lopen met de bal. Al snel werd het ook 0-2 en een monsterscore leek in de maak. Totdat echter Jan het op zijn heupen kreeg. Met een schitterende kap-actie omspeelde hij wat verdedigers en schoot onhoudbaar binnen in de korte hoek.

Het bleek echter een korte opleving, want nog voor rust verruimde Venhorst de voorsprong weer tot 2. De 1-3 viel na wederom besluiteloosheid in de verdediging. Er was te weinig communicatie en daar moest in de rust even op gehamerd worden.

Na rust een ander spelbeeld, want DAW bleek toch aan te kunnen en willen vallen. Er ontstonden wat kleine kansjes, maar die waren niet echt aan ons besteed. Ook de doelman van Venhorst was niet gemakkelijk te verschalken. Dit moet overigens ook gezegd worden over Antwan, die de tweede helft nog vele goede reddingen op zijn naam schreef. Het mocht echter niet baten. De 1-4 en 1-5 vielen als rijpe appelen..... Want door onze aanvalspogingen ontstond er veel ruimte voor snelle tegenstoten.

Het was Bert die ons nog wat hoop probeerde te geven met twee geweldige loopacties. Eén keer werd hij onregelementair gestuit door een verdediger en de andere keer stond de keeper op zijn post. Helaas bleek ook dit dus vruchteloos. En ondanks de goede reddingen van Antwan viel ook nog de 1-6. Wij weten weer waar we staan en gedesillusioneerd keerden we terug naar het kleedlokaal.

Eén schrale troost hebben we; veel slechter als het de afgelopen 2 wedstrijden kan het niet. En daarbij; het tij zal toch wel een keertje keren???

Volgende week Volkel uit, wederom een tegenstander van kaliber......