• Gepubliceerd in Voetbalnieuws
Het was zondag 1 oktober, 8: 45  uur en voor los galaticos stond er een loodzware uitwedstrijd op het papier.  Rob “  belt dankzij DAW ook in oktober weer buiten zn bundel” Kuijpers zat rustig in de bestuurskamer waar een gratis kopje koffie gretig aftrek vond.  Rob zat te puzzelen, had slecht geslapen en niet……. Kortom hij was prikkelbaar.
De titel aspiraties stonden na 6 uit 4 tijdelijk in de ijskast en de tifosi kon je vanuit italie horen morren. Echter had Rob “ Peppermint of Smashmint” kuijpers toch een aardig team op de been weten te brengen. Niemand minder dan “ Het slangemens” of El Serpiente was door daw 5 gecharterd en last but not least” Johan” julius jaspers” Tielemans moest de kooi schoonhouden.

Rond kwart voor 9 druppelden de spelers binnen, na eerst met zn allen in de wacht te hebben gehangen van de infolijn.  Het was namelijk mistig. Mist is altijd vervelend, je weet namelijk pas wat je mist als het er niet meer is. En eenmaal in Berghem aangekomen was het er niet meer. 

Wie er wel waren waren Rob “ ik drink geen bier maar Jilz” Appelhof en Ron “ mij ook een Jilz jonghuh” vd Heijden.  De DAW 7 Lockout was afgelopen., en de heren willen niks liever als lekker ballen… en eerlijk is eerlijk waar kan dat beter als bij DAW 5 (Een lockout is een geschil tussen teameigenaren en spelers over bijvoorbeeld salariseisen, of indelingseisen)

Eenmaal op het veld aangekomen kwam daar ook de man in het zwart aan, de scheidsrechter. Hij deed de tos,  en sloot zijn betoog af met “ laten we het eerlijk houden” In Berghem weet je dan zat.
Los galaticos schoot uit de startblokken, dit resulteerde al snel in een goede actie van het slangenmens aan de linkerflank, hij stuurde 2 man via de stoptrein het bos in om vervolgens Teun “ ik heb meer dan 500 facebook vrienden” Laurant te bedienen. Teun die goed voor zijn man kwam tikte de bal in de lange hoek. 0-1…

Nog geen bladzijde later  maakte Rob “Wieken 21 is te koop,” Appelhof  zich fraai vrij en stuurde Ralf “ Voor al uw romantische aanzoeken”  Visschers  de diepte in. Ralf die de bal vijloos aan nam ( tenminste dat mag je aannemen) speelde zich vrij, zag het slangemens de zestien in stormen, u kent de rest……… alhoewel…. Vorig jaar In zn situatie met Das Tormachien  (de man die  verslagen beter kan opkloppen als Gordon Ramsey ) werd er vaak gefloten voor een achterbal. Echter onze nieuwste aanwinst Johan ( Divemaster) Vos had zn inflator net op tijd in zn hand blies zn zwemvest op om de 0-2 in de lange hoek te schuiven.

Poppetje gezien, kastje dicht zou je dan denken.. Daar dacht de 12e man anders over. De 12e man.. In Eindhoven hangt er een spandoek, in Rotterdam hebben ze” Het legioen” In Amsterdam  hebben ze vak 410 en in Berghem hebben ze de scheidsrechter. Deze man die een zekere puntenpakker is op de koppelsteeg floot de gehele 2e helft in het voordeel van de heren in blauw/geel…. Los galaticos kwam niet meer onder de druk vandaan en vlak voor tijd (laten we zeggen de 83”) schoot berghem de 1-2 binnen.  Men rook sterrenbloed in Berghem. En de scheids zag zn kans schoon,.
Ron  “ Badmeester en Bed master” van de Heijden werd zowat uitgekleed, door de spits van berghem zodat  zelfs de dames van Berghem zowaar even omkeken. De Aanval liep dood, Tieleman had inmiddels uitgetrapt  maar R(onrecht daar kan ik toch zooo slecht tegen) van de Heijden., schold de scheids  nog effe uit “ WA BENDUH GIJ EEN WAARDELOZE ZAK”   Ik kan u melden. Echt handig is het niet, als je weet dat de blessuretijd loopt, ron zich in het 5 metergebied bevond, en de scheids op zn fluit blies. Wat resteerde was een indirecte vrije trap op 4 meter van de doellijn, met een muur aan schaijkse spelers op de doellijn en de keeper ervoor. Echter Markos “ de stier van Lloret jaargangen 2000-2004”  stond ter hoogte van de middellijn om te reageren op een snelle counter (naar eigen zeggen)… wij maar vooral u als lezer weet voldoende. Mark “ Zit na Max nog lang nie aan znne max “ vd Bogaert wil graag op korte termijn familie uitbreiding realiseren en is als de dood voor een bal in zn zak…. Echter de bal werd in de muur geschoten, weg gepeert, en de scheids floot voor het einde…. Eind goed al goed….

Volgende week  weer uw vertrouwde columnist, maar zoals u ook weet, iedereen heeft recht op zn vakantiedagen en kan de boog niet altijd gespannen staan…….
alhoewel bij Rob   ;)
Tagged under Senioren