• Gepubliceerd in Voetbalnieuws
We schrijven 16 oktober 2011. Sportpark DAW ontwaakt onder een deken van dauw en maakt zich op voor een zonnige najaarsherfstdag. Om 9:30 uur druppelen de eerste spelers het immer gezellige kantinegebouw binnen. Zo ook de spelers van DAW 7. Enkelen van hen zijn net terug van een koude kermis (Festyland), anderen hebben nog een potje slaapkamerworstelen in de benen en menigeen is op zoek naar een geschikt asiel voor zijn kater.

Maar 9:45 uur aanwezig, is 9:45 uur aanwezig. En als speler van DAW 7 respecteer je deze harde deadline en laat je je team niet wachten. Elke wedstrijd neem je even serieus en je bent op tijd, voor je team! Nadat Harem en John € 5,- hadden gedoneerd aan de boetepot, Rob Appelhof uit bed was gebeld, R. van Hinthem als vermist was opgegeven en Theun Verstegen / Laurant / Ruijs bij de poort van D'n Heuvel werd verblijd met een basisplaats in DAW 7, konden we vertrekken. Want deze zondag stond een ware kraker op het programma: Festilent 5 – DAW 7. Een affiche dat Bouwelement in Uden al weken in zijn greep hield!

Net voor aanvang van de wedstrijd voltrok zich voor Dennis Verhoeven een waar drama. De zon scheen, het gras was nat, de bal rond, zijn (vakantie)vriendin stond langs de lijn te kijken en Dennis was zijn spelerspas vergeten. Stom natuurlijk, onnodig ook. De scheids was onverbiddelijk. Geen spelerspasje = niet voetballen en met gezonde tegenzin nam Dennis plaats op de bank, naast zijn evenzo teleurgestelde vriendin. Met Harem in / op de plaats van Dennis kon de match aanvangen.

Vanaf de eerste minuut bleek dat Festilent 5 en DAW 7 voor de winst wilden gaan en werd er stevig, doch fair gevoetbald. Niet voor niets natuurlijk, de winnaar van deze pot zou zich mogen kronen tot lijstaanvoerder. Er stond dus wat op het spel, dat het eerste kwartier voornamelijk werd gespeeld op de helft van Festilent. Na een scherpe pass van Rob Appelhof (? Die zit toch bij 5?) wist het slangenmens vanaf de linkerkant voor de keeper op te duiken. Zijn cross spatte echter op de rechterpaal uiteen. Bij Festilent 5 stokte de adem, bij DAW 7 verslapte het spel. Op het spekgladde veld moest ut zuvvende toch enkele gevaarlijke tegenstoten incasseren. Het openingsdoelpunt bleef uit. Met een 0 – 0 ruststand, en een highscore van 372 punten bij Wordfeud voor de vriendin van Dennis, gingen beide teams aan de thee.

De tweede helft moest uitkomst brengen in dit duel tussen de blauwhemden en de moffen. Scoor je de 1 – 0, dan sta je voor! DAW 7 ging meteen fel uit de startblokken en zorgde voor onrust in de defensie bij Festilent. De moffen drongen goed aan met Den Onzen en Theun op de flanken. Hans en Dennis wisten, samen met gastspeler Kenny van Son, de opbouw van Festilent effectief te verstoren. En toen gebeurde het: Aan de linkerkant van het veld doemde een zonderlinge gestalte op, getooid met zwarte hoed die zijn pafferige gezicht wist te verhullen. Zou het dan toch…? Is het hem? De man sjokte resoluut naar de reservebank van DAW 7 en plofte naast de geblesseerde Ulli de Cock neer. Deze rechtte direct zijn pijnlijke rug: Jos van Lith was in tha house! Natuurlijk is het mooi dat Piet en Toos Vos al vanaf het begin van de wedstrijd onze jongens stonden aan te moedigen, maar dit was Jos van Lith! DAW 7 schakelde een versnelling hoger en oversteeg zichzelf!

Na een afgeslagen voorzet wist gastspeler Kenny van Son een uitbal met een fabuleuze sliding weer binnen de lijnen te brengen (Ja, u leest het goed!) en bereikte Den Onzen. Deze bleef koel en legde weer af op Kenny die met een afgemeten voorzet de grote kop van het slangenmens wist te raken, waarop het leer, diagonaal, in het linkerzijnet verdween, de keeper van de blauwhemden gedesillusioneerd achterlatend. EINS ZU NULL fur das Siebende!

Het spel werd wat harder waar Den Onzen jammerlijk genoeg tot 2 keer toe het slachtoffer van werd. Maar DAW 7 hield het hoofd koel en na 90 minuten en het laatste fluitsignaal mocht het zich de terechte koploper van de 6e klasse noemen! In de kantine werd de overwinning tot het laatste, gratis, verjaardagsrondje uitbundig door het hele team gevierd.

Donderdag 20 oktober wacht de selectie van Het Oventje. Lass mar kommen, wir fressen Meerländer zum Fruhstuck!

Tagged under Senioren