Op deze mooie zondagmiddag stond er voor beide teams veel op het spel. Voor de mannen uit Handel was het belangrijk om te winnen aangezien ze niet onderin mee wilden blijven doen. Daar stond tegenover dat de mannen van Henry van Wanrooij vandaag een periode wilde pakken, maar wat nog belangrijker was, om gewoon te blijven winnen en verder uit te lopen op de concurrentie.

Vanaf het begin van de wedstrijd heeft DAW zijn organisatie goed staan. Er is veel beweging in het elftal en er wordt goed en verzorgd voetbal gespeeld. De eerste grote kans is ook meteen raak. Van achteruit wordt Marc Raaijmakers aangespeeld. Deze trekt naar binnen en geeft een mooie steekpass op de diepgaande Robbert Knipping die in zijn aanname direct de keeper passeert en de bal tegen te touwen schiet. Na ruim een kwartier doet zich de eerste mogelijkheid voor Handel voor. Nummer 9 geeft een goede voorzet, waarna de meegelopen nummer 8 de bal toucheert waardoor het speeltuig over het doel verdwijnt.

Vervolgens breekt er een fase aan waarin beide ploegen niet tot echte kansen komen. In de 26e minuut volgt echter weer een kans voor de thuisploeg. Brian Peters laat zijn directe tegenstanden zijn hielen zien en trekt strak voor. Helaas is de bezetting voor de goal niet optimaal waardoor DAW de score niet weet uit te breiden. Daarna volgt een zeer serieuze mogelijkheid voor de uitspelende ploeg. Na slap verdedigen van DAW volgt eruit de kluts een schietkans voor Maikel Bus. Deze is echter onfortuinlijk want zijn inzet treft de deklat. Vlak hierna is het toch weer DAW die het initiatief neemt en dit uitdruk in de score. Na een goed genomen corner van Brian Peters knikt Robbert Knipping de bal bekeken over de keeper in het doel: 2-0.

Op slag van rust komt wederom Brian Peters na een lange rush oog in oog met de sluitpost van Handel. Zijn afronding mist echter kracht waarna de keeper relatief eenvoudig redding kan brengen. Ruststand: 2-0.

De tweede helft domineert DAW de wedstrijd. Handel wordt zelden gevaarlijk en indien dit zich voordoet brengt Rik v/d Linden redding. DAW is daarentegen wel dreigend. Er doen zich meerdere mogelijkheden voor wat in de 58e minuut leidt tot een derde treffer. Mike van Son legt de bal panklaar op het hoofd van Rik Willems waarna het voor de centrumverdediger een koud kunstje is om de bal tegendraads in te koppen: 3-0.

In de 65e minuut volgt een levensgrote kans voor Robbert Knipping om een hattrick aan te tekenen na sterk voorbereidend werk van Brian Peters. Helaas voor alles wat DAW lief is, weet Robbert deze mogelijkheid niet om te zetten in een doelpunt. Ten slotte krijgt DAW kansen om de score andermaal verder op te voeren. De grootste hiervan zijn voor Marc Raaijmakers en Brian Peters. Zij hadden het vizier helaas niet meer op scherp staan waardoor DAW met een 3-0 overwinning de eerste periode binnenhaalt.

Complimenten voor de gehele ploeg en de technische staf voor deze knappe reeks. Over twee weken wacht echter HBV, een ploeg die vandaag onderuit ging, maar dit zeker goed wil maken tegen de equipe uit Schaijk.