• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Omdat de wedstrijd tegen UDI vorige week was afgelast wegens onduidelijke omstandigheden, werd deze ingehaald op zondag 23 oktober. Het zonnetje kwam omhoog, de lucht was blauw, maar Lies-An waar bleef je nou!? Op het punt van vertrekken kwam ze aanfietsen, helemaal uitgeput. Ze had zich verslapen! Gelukkig leek de rest van DA3 wel goed geslapen te hebben dus kon de tocht naar Uden met goede moed beginnen.


Eenmaal gearriveerd was de sleutel die men in het kleedlokaalslotje kan steken maar liefst 10 euro. Ja U hoort het goed 10, ik zeg TIEN hele euro’s. Gelukkig was Tijger Sanne hier al op voorbereid en had 10 euro bij. Mop Mop gas dr op! We hadden nog maar een kwartiertje voor aanvang van de wedstrijd dus dat werd even snel de warming-up doen en dan luisteren naar de opstelling van de to(b)p coach van DA3, Mieke Hommeles, met assistentie van Anke van Rooij.
Opstelling duidelijk en het fluitsignaal klonk, de wedstrijd was begonnen. We zagen al snel dat dit niet zomaar een tegenstander was die we konden verslaan dus er moest hard geknokt worden. Ook hadden we de pech dat we een paar spelers mistte in verband met vakantie, blessures, ziekheid, of misschien wel allergieën? Op dat laatste komen we later nog op terug. In ieder geval we hadden 14 speelsters en dat was wel een verandering omdat er normaal 5 op de bank zitten. We merkte dit verschil ook al vrij snel omdat er al vrij snel gewisseld moest worden vanwege allerlei pijntjes, en vermoeidheidverschijnselen. Als eerste werd Elke van Ras gewisseld, de nieuwe aanwinst van DA3. Na 25 minuutjes kei hard knokken wilde ze wisselen. Coach Mieke sprong op en zorgde voor vervanging van Elke, die een prima wedstrijd gevoetbald heeft. Helaas werd dit niet beloond en werd het 1-0 voor Udi. Maar DA3 staat stevig in de schoenen en liet de kopjes niet hangen. Iedereen stond kei hard te knokken om nog een paar doelpuntjes mee te pikken maar ook dit werkte niet. Na de 1-0 kwam de 2-0, en ga zo maar weer even verder, het werd uiteindelijk 4-0 in de eerste helft.
Rust. 4-0 achter, niet een ruststand waar je als voetbalster van droomt. Helaas het was niet anders en we moeten blijven knokken, daar was iedereen het wel over eens. Er werd weer gewisseld zodat iedereen een paar minutes of fame had op het veld. Dit begreep Janneke ook maar al te goed en speelde al een paar wedstrijden op mid-mid. Ze verspilde de minuten niet want ze had een paar mooie acties, en ook verdedigend stond ze goed te balle! Helaas was dit tevergeefs en scoorde Udi de 5-0. Renske die in de verdediging stond en Leonie die in de voorhoede speelde wisselde van positie. Dit leverde ook gelijk mooie acties op van Renske die met snelheid een paar speelsters voorbij wist te rennen. Helaas had Udi ook nog een laatste vrouw die tevens ook de mid-mid, en spits was die de bal weg foempte. Leonie zag dit en dacht; hee maar dat kan ik ook. Dit showde ze ook gelijk in de eerstvolgende actie die Udi had. Bam die bal was weg. De bal kwam zo ver dat DAW gelijk kon counteren en Blondie (ja wie was het nou, scarlett of Kelly?) 1 op 1 op met de keepster stond. Helaas stond deze keepster goed op te letten en kon ze de bal tegenhouden. Udi had er genoeg van en maakte snel achter elkaar de 6-0. DAW wilde toch nog scoren en dacht, ja dan maar in eigen doel. Zo gezegd zo gedaan, toch met een ongelukje een eigen doelpunt. 7 -0 voor Udi. Het werd uiteindelijk nog 9-0. Toch heeft DAW hard geknokt en heeft iedereen hartstikke goed zijn best gedaan. Winst zat er helaas niet in, maar misschien volgende week wel want dan spelen we thuis tegen de Willy’s om 10 uur.

Oh en wist je dat:
Ilona allergisch is voor rubber, vragen kunt u later aan de desbetreffende persoon vragen, deze zullen we niet openlijk publiceren op de site.
En Inge ontdekt heeft dat Scarlett haar haren geverfd heeft en van oorsprong blond is. Hier kwam ze achter met een paar opmerkingen van Scarlett zoals:
Istanbul wat is dat voor raar land!? Waarop Inge antwoordde: Scarlett, Istanbul is geen land.
Dus ook Scarlett komt bij deze in aanmerking om in het rijtje geplaatst te worden van toepasselijke bijnamen als Blondie.

Tagged under Dames