• Gepubliceerd in Voetbalnieuws
Het was een mooie na-zomerse dag op dn heuvel met een kraker in het programma boekje.  De ME stond het verkeer te regelen tussen de spil en de bruinsteeg en de pastoor had zijn mis in moeten korten om iedereen om tijd naar de bossestraat te laten vertrekken.

Het 17 tal van het 6e elftal, het vlaggenschip van de B-Selectie qua punten en ONdW (opkomst na de wedstrijd in kantine) had een thuiswedstrijd tegen Ulyses 3, de mede koploper voor de boeg. Maar de mannen van Joost ‘Ronaldo leent wekelijks mijn bling-bling oorknopjes’ Megens en Tim ‘internetbankieren..kunde da eten’ vd Linden werden als ware crusaders naar de barracken van DAW geloodst. Daar aangekomen bleek kleedkamer 13 te zijn omgetoverd in een heuse 1e klas Finse Sauna. De temperatuur zat op 77.3 Graden Celsius met een relatieve vochtigheid van boven de 90%. Alleen het zandlopertje aan de muur, ten behoeve van de maximale verblijftijd, ontbrak. Maar als je goed luisterde kon je de ozonlaag open horen scheuren. Kortom: alleen de NUON was de morele winnaar.
Echter wat vele niet weten is dat dit de ideale voorbereiding was voor deze super Sunday omdat: Transpireren verbetert niet alleen de bloedsomloop, maar het helpt de nieren ook bij het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam tot wel 30%.

En als ge sommige hed zien zitten bij aanvang in de kantine, dan had ie nog wel een paar graadjes hoger gemogen.  Eco Dome hansie spurte al naar de bestuurskamer om een scherpe offerte uit te schrijven voor DAW tbv aankoop van 3 zonnepanelen, 4 legionella filters en een fust biologisch frietvet. Het staat genoteerd op de eerst volgende ledenvergadering.

Vervolgens stond de Kon. Ahold op de deur te kloppen, of we eventjes tijd vrij konden maken voor een foto? Bij elke besteding van 10eu 1 pakje plaatjes.  Het schijnt dat de elftal foto van DAW 6 een zeldzame gaat worden. gewild maar zeldzaam. De foto is trouwens ook op DVD bij te bestellen. De financiele leiding van het 6e stemde er mee in, waardoor de crusaders samen met Jan Vos op de foto mochten.

De Opstelling werd bekend gemaakt, waarbij de butchers: Chiellini kusters en Macherano van Dongen de bank warm hielden.
Het 6e had de premiere op de vroegere wipe-out baan van dn heuvel, namelijk het trainingsveld achter de tribune. Deze is echter dit seizoen omgetoverd tot la Bombonera van Schaijk met de fanatieke aanhang op de Sud-Curve.

Thunderbird 6 was direct de bovenliggende partij maar tot grote kansen kwam het echter niet. Het 6e met nieuwe aanwinsten op beide vleugels ontpopte zich van een sneeuwuil tot een ware oranje-condor in attack mode, echter zat er nog zand in de spitsenmotor.

In de 31e minuut kregen de schaijkenaren een corner, die via de kluts voor de voeten van Tim School terecht kwam en die niet aarzelde.  En de bal van de rand van het 5m gebied richting korte winkelhaak stuurde. Helaas  werd  deze op angry birds achtige wijze door een verdediger eruit gewerkt. Unglaublich!
Totdat daar 5 minuten later de spits van de blauw-witten  de bal buiten de 16 kreeg, met de rug naar de goal alla bombarda, draaide en schoot. Een goeie roller om Roan ‘The Barbarian’ Albers warm te schieten. Echter had deze barbarian een gat in zn trui waardoor de bal ongeloofelijk maar waar, onder m te voorschijn kwam, achter de doellijn. 0-1. Laten we het op een Albertje houden.

Dat was ook de russtand. DAW 6 een beetje gedesillusioneerd liep terug naar de SPA voor een heerlijke hot-stone massage met kruidenthee. NOT!  Een tiranie van tim leidde tot scherpe gezichten, en de sauna omgeving zorgde voor het vertrek van de laatste luie zweet druppels.  De 4-4-2 werd omgetoverd tot 4-3-3. En zo trokken de crusaders weer ter strijde.

Na de rust hetzelfde beeld. DAW schroefde de bankschroeven nog effe aan en de maiskneuzers uit megen wisten niet waar ze het hebben moesten. Vervolgens was daar de entree van Ton ‘de Blonde Ravanelli (vanwege zn leeftijd)’ Hommeles die de Gong sloeg voor een DAW 6 kwartiertje.  Met een prachtige steekbal stuurde hij boer ‘net terug uit de Axe-Villa’ peters en deze schoof de bal in de verre hoek aan de goeie kant van het zijnetje.  1-1! Maar de crusaders wilde meer..en ze zouden het krijgen ook.

DAW 6 had haar tentenkamp inmiddels al rondom de 16 van de benidorm bastards uit megen opgeslagen en de scheerlijnen van de koepeltentjes werden nog eens strak gespannen, de enigste tent die megen opzette was de zuurstof tent!
Via de linkerkant ging Ralf (die vanaf de bank begon) ‘het is tijd voor een bank die het anders doet’ Visschers, die zijn tegenstander eruit rende en een strakke geslepen pass op de penaltystip afleverde, waarna boer alleen nog maar hoefde in te schuiven. Echter kwam het daar nie van, want Boer ‘ik ga echhh geen bier halen’ peters werd op Colombiaanse wijze van achter neer gesabeld.
http://www.youtube.com/watch?v=01S6mQ24Ij0     (op deze wijze maar dan in de 16)

Coach Megens rende al meteen naar het materiaalhok om de witte verf erbij te pakken om de stip nog wat aan te tippen voor deze spannende en o zo belangrijke pegel. Maar de scheids wuifde het weg alsof er een wesp om m heen vloog. Publiek in ongeloof. Maarrrr niet voor lang lieve kijkbuis kinderen. Want de bal kwam in de nachspielzeit nogmaals bij Ralf ‘Panklaar’Visschers die Eco dome Hansie scherp zag staan, maar hansie stond buitenspel.. liep even terug en op dat moment kwam de pass. Hans rennend als Forrest Gump, verloor i.t.t. deze zelfde forrest niet zijn krukbeugels maar zn scheenbeschermers. http://www.youtube.com/watch?v=5R_HIcE_TIE  Maar bleef zo koel als een ijsbeer (die zijn altijd koel) en zorgde voor de 2-1.

De scheids floot voor het eindsignaal en de crusaders van het 6e, staan nog altijd bovenaan, 7x winst, 1x gelijk, 0x verlies. Shotje Whiskey….Keep Walking…
Losse thuiskaarten uitverkocht.. alleen nog passpartouts te koop.

Ook los galaticos van das funfde zijn inmiddels op stoom geraakt na een dubbele 9-1 overwinning werd er nu met 6-0 gewonnen.. dat beloofd nog wat voor carnavalszondag: los galaticos vs the crusaders.. Rumble in the Raaf! Be there….

Was getekend,
La Gazetta dello sport
Tagged under Senioren