Zaterdagmiddag 1700 uur: DAW- Handel (veteranen)

Op een heerlijk bespeelbaar, enigszins nat kunstgrasveld werd een merkwaardige wedstrijd gespeeld.
Handel, een jaar of drie ingedeeld in een poule richting Deurne e.d. is teruggekeerd in onze poule en heeft historisch gezien een heel sterk zaterdagteam. Voorheen hadden wij altijd grote moeite om een positief resultaat tegen hen te boeken en deze zaterdag zou niet veel anders blijken. Met het ontbreken van een "echte' mid-mid werd Bert op deze positie geposteerd en onze start was veelbelovend. René was in de beginfase aardig op dreef en met een diepgaande Paul op rechtshalf hadden we meer dan genoeg "longen" voor wel twee wedstrijden.
Met leuk combinatie-voetbal werd er een opening gezocht in de hechte verdediging van Handel en het was dan ook Bert die met een zeer bekeken lob vanaf een meter of twintig de score opende. Maar zoals gezegd heeft handel een sterk team en zij kwamen niet naar Schaijk om de punten aan DAW te laten. Het was een zondagsschot, maar het moet gezegd worden, het doelpunt van de linksbuiten van Handel was zeer fraai. Met een kapbeweging was hij Kees de baas en van een metertje of 15 liet hij Arthur kansloos met een fraaie knal in de verre winkelhaak: 1-1.

Direct na de aftrap was het weer DAW dat een mooie aanval opzette over diverse schijven en warempel ook meteen scoorde: 2-1. Het doelpunt was van niemand anders dan van Victor, die er deze keer zijn hoofd maar eens tegenaan zette en zo weer een voorsprong noteerde. Maar ons verdedigingsspel werd slordiger en slordiger en Handel rook bloed. Met nog wat kunst en vliegwerk werd in eerste instantie nog een doelpunt vermeden, maar de 2-2 viel toch, en deze keer uit een slim uitgevoerde counter. Steeds vaker stonden we in een 1 tegen 1 situatie, omdat de sterke middenvelders van Handel veel sneller omschakelden dan wij. De 2-3 werd nog even tegengehouden, maar ook deze viel al weer snel. Een mooie steekpass vanuit het middenveld van Handel werd direct doorgeschoten en scheerde binnen in de korte hoek. Een kans voor Jan, direct na de 2-3, eindigde op de lat, en gaf het sein aan Handel dat er nog een schepje bovenop moest. Bij ons hing de tong al op de schoenen en kort nadat Arthur nog een kopbal van dichtbij had gekeerd, viel ook de 2-4. Wederom uit een omschakelmoment, maar ook nadat Handel met een slimme combinatie de gehele verdediging uiteengereten had. Met deze 2-4 achterstand konden we gaan rusten.

In de rust wat omzettingen: Marcel vd H. werd laatste man en wisselde daarmee de moegestreden Gertjan K. af. Marcel M werd rechtsback en verving daarmee de kremmige Kees. Antwan kwam ipv Arthur het doel verdedigen.

Na rust gebeurde het eerste kwartier niet veel, hoewel we wat meer grip op de wedstrijd kregen. Handel geloofde het wel, maar moest toch op blijven letten. René baalde van zijn 'day-off' en liet zich wisselen. Gertjan K. mocht het nog 20 minuten laten zien op de linksbuitenplaats.
Dat deed hij zeker niet onverdienstelijk, want na een minuut op 4 scoorde hij al de 3-4. Er gloorde weer hoop aan de horizon, ware het niet dat Handel zich nogmaals oprichtte. Na een vloeiende aanval over rechts werd de bal voorgeslingerd en de spits van Handel nam de bal ineens op de pantoffel. Een prachtig schot vloog snoeihard via de vingertoppen van Antwan tegen de touwen: 3-5! Ondanks de grote achterstand bleven we aanvallen en dat werd beloond. Een doorgebroken Jan werd onregelementair gestuit door twee verdedigers die zowat zijn shirt uittrokken, maar scheids Walter had geen medelij en liet doorspelen. Onze wraak was zoet, want Marco schoot een afgeketste bal snoeihard met links in de verre hoek: 4-5, en nog een minuut of 5 te spelen. Omdat het nou eenmaal in zijn bloed zit zette Jan nog 1x aan om zelf de gehele verdediging van Handel uit te spelen. Dat lukt hem heel aardig, ware het niet dat zijn harde schot op de paal belandde. De rebound was echter ook voor Jan en hij maakte de 5-5. Dit was tevens de eindstand. Meer een handbaluitslag, dan een voetbaluitslag, maar het publiek was de grote winnaar (alle 3!!) Hierna konden we ons in de kantine laten toejuichen..........