• Gepubliceerd in Voetbalnieuws
Een waterig, half zichtbaar zonnetje, dauw op ’t gras, kortom: het was weer hoog tijd voor een pot voetbal. En wel tegen het 6de van het Zeelandse Festilent. Hiervoor heeft het 8ste ter nauwer nood ondersteuning kunnen krijgen van Tim School en Nicky Lukassen waarvoor dank.

De aftrap werd genomen op een te glibberig en glad veld van Festilent. En aangezien DAW vergeten was de spikes onder zijn schoenen te draaien was dit voor menig speler toch even wennen.

Aangezien Festilent deze staat van velden wel gewend was stond het 8ste al snel onder druk. Maar het 8ste zou het 8ste niet zijn als de verdediging wel zijn mannetje stond. Maar zelfs deze konden niet voorkomen dat er een aantal malen verwoestend uit werd gehaald of doel. Gelukkig was M. van Gemert scherp en hield zijn net mooi schoon. Hierdoor begon de tegenstander licht gefrustreerd te raken en dit was dan ook terug te zien in de duels. Nadat Festilents linksvoor door B. Polman heen probeerde te walsen en daarna ook nog even heerlijk doorging op de keeper met als excuus dat hij graag de bal wilde zag ook de scheids dat het spel grimmiger werd. Kort erna werd R. Reijnen uit de lucht gevolleerd met nog geen bal in de buurt en dus zag de scheidsrechter geen andere mogelijkheid dan hem een gele prent te tonen. DAW hervatte het spel vlot en N. Lukassen stuurde T. van Leuken een op een richting de keeper. Van Leuken miste deze opgelegde kans, maar Festilent was duidelijk onder de indruk van deze dreiging. Het spel van DAW verliep hierna voornamelijk via de rechter flank. Het duurde dan ook niet lang of N. Lukassen vond alweer de weg naar T. van Leuken met de bal via het gras. Voor van Leuken is twee-maal ook scheepsrecht en rondde deze keer af door de keeper aan de rechter kant te passeren. Zo stond het laat in de 1ste helft 0-1 in het voordeel van de oranjehemden.

De tweede helft begon DAW wat overtuigender. Het leeuwendeel van de wedstrijd speelde zich dan ook af op de helft van Festilent.

Er word dan wel bijna voor elke “oe” en “aaa” gefloten voor een overtreding door de scheids. Maar DAW trok hier zijn voordeel uit en begon steeds meer aan te dringen naar de 0-2. Dit kon dan ook niet lang uit blijven. B. Polman stuurde T. van Son de rechterhoek in. Van Son deed daarna waar deze goed in is, de tegenstander op het verkeerde been zetten en een medespeler in scoringspositie brengen. In dit geval vond hij na zijn directe tegenstander op het verkeerde been gezet te hebben T. van Leuken, die de 16 in kwam lopen. Deze nam aan en ronde doeltreffend af. 0- 2.

DAW had duidelijk de smaak te pakken en Festilent paste de tactiek aan naar de 4-3-3 opstelling. Dit zorgde er echter voor dat het 8ste meer vrijheid kreeg om combinaties te maken en op doel af te stevenen. Nadat M. Huvenaars een paar keer voor eigen succes was gegaan maar zonder treffer als resultaat, besloot hij af te leggen op N. Lukassen. Deze zag nog een gaatje open dat geen een verdediger van plan was op te vullen. Dus trapte hij hem via die weg binnen. 0-3

DAW rook en proefde bloed. Dit smaakte naar meer. En de kansen ervoor kwamen er ook maar werden zakelijk gemist. Tot aan dat N. Lukassen de bal net aan de goede kant van de zijlijn kon houden was er niet veel meer aan gebeurd. Maar met deze bal stuurde hij T. van Leuken weer alléén op doel af. De keeper moet al donderwolken hebben kunnen zien hangen want echt reageren op het binnentikken van van Leuken deed deze niet. 0-4.

Het had nog 0-5 kunnen worden, waar het niet dat van Leuken een opgelegde kans voor open doel, als een waar “Pietertje”, de bal torenhoog overschoot. Een diepe bal op van Leuken werd afgevlagd voor buitenspel. Het tegen appelleren met de wijze woorden “hij nie!” mocht niet baten. Festilent kwam al snel met een tegenaanval. N. Lukassen nam met een tackel de bal over van de aanvaller. Dit werd door de scheids gezien als een smerige overtreding van achter en werd dus ook beloond met een gele kaart. Hierna gebeurde er niet veel meer, het is het vermelden eigenlijk niet waard maar omdat iedereen zich dan afvraagt; waar blijft dan dat ene doelpunt? Hetvolgende: een lullig schot uit de 2de linie van een nog lulligere linkshalf trof doel na getoucheerd te worden door M. van Gemert maar goed dit terzijde.

DAW 8 won wéér een uitduel. Ditmaal met 1-4.

Volgende week zal het 8ste thuis tegen het beerse HBV spelen. Kijken of ze het thuis ook waar kunnen maken. Hopelijk tot volgende week.
Tagged under Senioren