Na het echec van vorige week tegen Olympia uit Boxmeer, stond voor DAW de lastige wedstrijd tegen Milsbeek op het programma. Een tegenstander die, wellicht te laag op de ranglijst staat, maar toch dusdanig veel voetbal in het team heeft, dat iedere opponent zijn problemen heeft. Zeker gezien de uitwedstrijd in Milsbeek, waarin DAW “lucky” de 3 punten mee naar Schaijk kon nemen.

Echter:  DAW begon zeer gedreven en geconcentreerd aan de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop van dit seizoen.

In het 1ste kwartier was de passing nog wat ongelukkig, maar meer en meer kwam DAW in haar spel en dit resulteerde in de 15de minuut in de 1ste kans. Na een vrije trap van Bas vd Ven kon een kopbal van Rik Willems nog net door de doelman van Milsbeek gered worden. Meer en meer krijgt DAW de overhand in de wedstrijd en dit resulteert in een aantal kansen voor DAW. Brian Peters komt schuin vrij voor de doelman, maar deze weet zijn vlammend schot te pareren in de 25ste minuut.

Er volgen nog een aantal mogelijkheden voor Bas vd Ven ( schot vanaf 22 mtr ) en Rik Willems ( kopbal op het dak van het doel ), totdat een prachtige aanval in de 32ste minuut de 1-0 betekent. Na goed doorkoppen van Niels de Groot kan Brian een afgemeten voorzet geven op Robbert Knipping. Deze weet deze mogelijkheid geweldig ( half volley ) binnen te schieten.

In de 38ste minuut begint Brian aan een rush vanaf de middenlijn. Hij passeert een aantal verdedigers op snelheid, echter zijn schot kan geblokt worden door de keeper van Milsbeek. 2 minuten later, de verdiende 2-0. Uit een corner kan Robbert Knipping doorkoppen, Rik Willems staat bij de 2de paal paraat om dit buitenkansje binnen te schieten. Ruststand 2-0 en geen kansen weggeven aan de toch goed voetballende tegenstander.

De 2de helft: vanaf de aftrap werd de voortreffelijk spelende  Niels de Groot aangespeeld, zijn pass belandde tussen de laatste man en keeper van Milsbeek. Door goed anticiperen van Robbert Knipping werd deze mogelijkheid gepromoveerd tot een 3-0 voorsprong voor DAW. Vanaf dat moment leek de wedstrijd gespeeld: DAW hoefde niet perse meer en Milsbeek probeerde wel, maar kwam ook niet echt gevaarlijk voor het DAW-doel. Tot aan de 75ste minuut: na een overtreding op de altijd dreigende spits van Milsbeek in de 16 krijgt DAW een strafschop tegen. Dezelfde speler gaat achter de bal staan en kan dit buitenkansje niet verzilveren. De bal gaat via binnenkant paal terug in het veld.

Niet lang daarna wordt de goed spelende en moegestreden Dirk van den Hoogen vervangen door Marc Raaijmakers.

Marc wordt meteen aangespeeld door Niels, zijn voorzet wordt aangenomen door Brian en diens schot gaat helaas een paar decimeters naast het doel. Ook het slotakkoord is voor DAW: Marc Raaijmakers wordt vrij voor het doel gezet door Bas v/d Ven. De keeper kan echter redding brengen op de inzet van Marc. Eindstand 3-0. Een goede, gedegen overwinning tegen een goede tegenstander.

Begin maart volgt de eerstvolgende wedstrijd in de competitie. Op het programma staat dan de wedstrijd uit tegen MVC: de no 2 op de ranglijst.