• Gepubliceerd in Voetbalnieuws
Het is winterstop, en dat betekent: het jaarlijkse weekendje DAW 6.  Na Antwerpen, Riga en Scheveningen stond er dit jaar weer een buitenlandtrip op het programma. De spelers van das zesde hadden lucratieve sponsorcontracten gesloten en hiermee werd de reis naar het Vlaams Brabantse Leuven gefinancierd.

Vrijdags om 18:00 verzamelelde zich 15 duitse piraten en de boer bij grandcafe drie heere waarna de briefing door de organisatoren @ruudvdlinden en @stijnvschaik volgde. 4 motoren werden gestart en de koers naar het zuiden werd ingezet. De auto's waren voorzien van het broodnodige proviant, namelijk: treetje Schultenbrau en Golden Power en er lag een soort van fotoquiz klaar op de achterbanken.
Iets meer dan 2 uur later werden de talenten in de parkeergarage van het Etap hotel ontvangen door enkele schaarsgeklede dames die rechtstreeks van de set van Too fast too Furious leken te komen. Dit zorgde direct voor behoorlijk wat opwinding en testosteron bij de vrijgezellen van daw 6 waarna de eerste en laatste waarschuwing voor heren 6 een feit was terwijl ze nog niet eens hadden ingecheckt. 5 ME'ers liepen richting een deel van de selectie, maar Hans "Ecodome"Heurkens loste dit uiterst vakkundig op, de agenten liepen met een uitvoerige offerte voor zonnepanelen inclusief montage en terugverdienmodel naar hun busjes.
DAW werd ingedeeld in poule 4: kamers 411 tm 417 waren occupied en het omkleden verliep verre van smoooth. In kamer 414 vochten Nick "ironfist" Ruys en Tim " the black Pearl" School als Peter Pan en Captain Hook om een busje Haarlak….de toon was gezet.

Tijdens het zoeken naar een geschikte feestlocatie kwam daw 6 om te beginnen uit bij wat in de belgische volksmond getypeerd kan worden als een donkerbruin cafe. Waar de eerste test op het programma stond.
Een belg daagde Bas "denkt zelf volgend jaar keeper van t zesde te zijn" (bij de reek misschien) van Galen uit voor het atten van een pulleke bier. Bas die van deze belg verloor, kon gaan zitten en L(easewagen) Kusters daagde onze zuiderbuur opnieuw uit. Resultaat: Onder gejoel van daw6 verliet deze belg al bullekent en kitsent het cafe! Dit cafe schonk overigens het meest gore bier wat ooit gebrouwen is: Crystl Bier rotzooi since 1928…. Denkt u hierbij aan een mix van bier en crystal clear..

Toen kwam de zoektocht naar DE place to be van Leuven. De organisatoren deelde nog enkele samples en flaconnekes parfum uit en de zoektocht naar het Musicafe en De Seven Oaks bar werd ingezet. Resultaat. Het muzicafe was dicht en de Seven Oaks was nagenoeg leeg… enfin, na een paar meter bier opgezopen te hebben was het weer tijd voor het volgend cafe… Een mooie bar dancing (spreek uit op zn belgisch) werd gevonden en zag er meer dan veelbelovend uit. Enigste probleem: enkele heren van daw6 begonnen midden op straat te stoeien. Bart "Lumberjack" Kusters haalde Teun "Hightower"Zwaans met een heuse ipon neer, en deze zocht natuurlijk naar vergelding. De uitsmijter van deze tent zag alles op zn dooie gemak aan, en zelf de Scheerder van de warmer wordende donerrol aan de overkant van "grillroom pita" vermaakte zich kostelijk. Toen de talenten naar binnen wilde, vond de uitsmijter het mooi geweest en weigerde meerdere talenten aan de deur. Met een splijtende pass had de uitsmijter ervoor gezorgd dat daw6 plots 2 tentenkampen moest gaan opzetten. De meerderheid van das zesde droop af, en kon opzoek naar een andere tent met slechts 1250 euro van de pot. Bij meerdere talenten sloeg ook direct de hongerklop toe. Maar op tijd zagen ze daar de Ali Baba, een mix van friettent en donertent. Het bleek geen luchtspiegeling, en het schapenvlees werd netjes afgeschoren met wat frieten erbij..als twee hongerige Hyena's vroten Nick en Stefan de spitsen van FC Ali Baba op..en werd niet veel later met een volle maag onder leiding van Ruud " Pacccccooooo heb jij een blaaaauw wit hart, zo jaaa……….verleng dan je contract!!!"  vd Linden cafe Eclipse bereikt. Een prachtige tent waar nog tot aan de zonsverduistering werd gedanst.

De volgende ochtend werden de talenten rond het middaguur verwacht voor een niet alledaagse activiteit, nadat menig spelersvrouw via de whattsap (via de prima werkende 3 strepen wifi) gerust werd gesteld van de vorige avond, vertrokken de auto's naar de SportOase. De talenten roken de chloor geur en droomde van een activiteit waar een warm bad, shampoo en schaars gekleede dames onderdeel van waren. Niets bleek minder waar! De talenten betraden het Colleseum en vol verbazing zagen ze daar ca 12 rolstoelen staan, 2 baskets, enkele buckets, (en dan heb ik het niet over Emmers vol met kip)  en op de middenstip lag een Spalding. Dan weette zat… We gaan rolstoelbasketballen! Eerst 45 minuten training van de Belgische Ton Boot om vervolgens in 3 groepen van 6 een mini tournament te spelen. Draaien, keren, schieten, passen, afwerken …het leek wel woensdagavond.. Waarbij sommige meer talent hebben voor Basketbal dan voor Voetbal (Moosje, en Stijn van Schaijk werden goed bekeken door de eigenaren van NBA teams die op de tribune de ene na de andere aantekening maakte) En voor sommige (zievertes van de burgt) is naast voetbal ook basketbal geen optie om snel rijk te worden. Ton "Durant" Hommeles was inmiddels ook gearriveerd in Leuven en wierp zich meteen op als de Power Forward van Team B. Scoren bleek lastig, uiteindelijk werd de ban gebroken! Na een mislukte lay up van Ruud "leBron" van Dongen Schoot als ik me niet vergis, Stijn "Bryant" van Schaijk met een Fadeaway Jumper prachtig raak. Vervolgens begon het echt op basketbal te lijken, De reactie van de Bulls liet echter niet lang op zich wachten, na een prachtige "give and go" kreeg Ralf "Howard" Visschers de bal en deze werd via een bekeken Hook-Shot met een Swoosh gescoord (Een succesvolle doelpoging waarbij de bal alléén het net ruist ('swoosh') en dus niet de boarding of de ring) De scheids keek nog even of het een 3punter was, echter stond het puntje van de wielen net binnen de 3puntslijn…Veel blaren later hield daw het voor gezien, maar het was een erg leuke ervaring…

Op naar het avondprogramma:
Via de zwarte markt werden er kaarten bemachtigd voor de kraker in de Belgische Jupiler Pro league tussen Oud Heverlee Leuven- SC Lokeren. De talenten van DAW die een "dressed in white"avond hadden, 18 afgetrainde talenten in het maagdelijk wit, stonden tussen de harde kern op de staantribune van de Curva Este. Op voorhand werd er natuurlijk grif ingezet op deze wedstrijd. Ralf "volgt de Belgische competitie al jaren" Visschers en Boer "zekerheidje" Peters hadden respectievelijk een X (dat is een 3tje bij Unibet, oftewel een gelijkspel) en een 1X( een combo bet waarbij zege thuisploeg en gelijkspel in de categorie: UITBETALEN behoren) In een uitverkocht huis ca 13500 toeschouwers begon de wedstrijd rommelig, waarbij de uitploeg de beste kansen creëerde. Dit resulteerde in de 45+2 tot de 0-1 voor de bezoekers, een droge knal hard en laag. In de rust werd Josep Megens gebeld om de heren van OHL wat tactiek bij te brengen. De 2e helft was een compleet ander verhaal. Veel pressie van de thuisclub, publiek ging erachter staan en de ene kans na de andere werd om zeep geholpen door OHL. Totdat in de 80e minuut de bal kwam bij E.d. Vriese die de bal na een blunder van de keeper van lokeren simpel binnenschoof…. Publiek in extase en er werd doorgedrukt… 7 minuten blessuretijd later bleef de stand echter steken op 1-1. Echter het lachen verging de heren van wurrum durrum al snel na een volgend persbericht:
Jupiler League Pro-gelijkspel Oud-Heverlee Leuven tegen Lokeren verdacht Leuven - De Belgische gokpolitie is een onderzoek gestart naar de voetbalwedstrijd tussen Oud-Heverlee en hun opponent Lokeren. Naar gebleken is, is op die partij bij de wedkantoren veel vaker ingezet dan gebruikelijk. In het bijzonder op de einduitslag werd ongekend, naar verluidt zelfs meer dan op alle andere wedstrijden samen, gewed. Er werd vooral ingezet op een gelijkspel tussen de twee elftallen. Genoeg reden om argwaan te krijgen en dus is er een onderzoek gestart. Gerenommeerde wedkantoren als Ladbrokes, William Hill, BWIN en Unibet weigeren voorlopig uit te betalen aan de mensen die het resultaat juist hebben voorspeld. De wedkantoren wachten eerst het onderzoek af.

T Zesde vervolgde deze avond geheel in stijl: 18 knappe koppen liepen via stadion "dn dreef" en Montreal naar het centrum. Genoeg verhalen over deze avond maar het belangrijkste was dat DAW 6 nog niet gescoord had in Leuven. De coach zag dat er hier en daar prutswerk geleverd werd, en besloot zelf in te grijpen. Een groepje dames uit 020 werd door de Opperjood Tim "VerTONGEN" vd Linden benaderd, deze stuurde met een splijtende pass Topscorer Bastiaan "Boer zoekt wederom een vrouw" Peters de "diepte" in. Zelf liep tim naar de 3e paal en deze werd dan ook vijloos binnen geschoven.. Ook Boer "Superjood"VerTONGEN wist ene Wieke aan zijn kruis te nagelen! Waarna ze zelf getrakteerd werd op een speciaal biertje  de wiekse witte..... Waardoor het zesde toch nog met letterlijk "de volle winst" in de tas naar schaijk vertrok.

Al met al een prima weekend, met dank aan de organisatie!

IMG_0034

IMG_0097

IMG_0120

IMG_1495

IMG_1498

IMG_1518

IMG_1521

IMG_1526
Tagged under Senioren