• Gepubliceerd in Voetbalnieuws
Een mooi gebaar van Ut zuvvende aan de mannen van trainer van Wanrooij afgelopen zondag: bij terugkomst van ut urste in de kantine rond 17.00 uur overhandigde captain Hans van Boxtel van DAW 7 een krat vol met volle dure champagneflessen aan Bas van de Ven! "Hier, gullie hed ze eerder noddig as ons!" klonk 't ietwat geforceerd. Ut zuvvende verloor vandaag namelijk het cruciale duel met naaste concurrent Festilent 5 met 1-2 en zal nu tot en met de laatste speeldag nog moeten knokken voor het kampioenschap!

Ut zuvvende begon echter sterk op het knoeperharde hoofdveld op sportpark d'n Heuvel! Iedereen zal blij zijn dat deze betonnen zandbak aankomende week omgeploegd gaat worden. Als ik 1 tip mag geven aan de mensen die dit veld gaan inzaaien: nie zo zuunig mi gras!!

Festilent werd direct onder druk gezet en het talent rechtsachter kon dit niet hendelen. Met een verkeerde terugspeelbal gaf hij good old Erik de kans om 1-0 binnen te prikken. Uiteraard werd het 1-0. DAW drukte door en d'n Onze en het slangenmens kregen een dot van een kans, alleen de Festilent-keeper bracht redding op de lijn.

De blauwhemden begonnen wat meer van zich af te bijten (lees: smerige overtredingen maken en stelselmatig natrappen). Er hadden wel wat rode kaarten mogen vallen maar de scheids had blijkbaar alleen de gele prent bij vandaag. De enige kans in de 1e helft was direct een lucky goal voor de zuiderburen. Een krul verdween achter de VERbouwereerde (ik schrijf dit express zo omdat een kansloze smous GEbouwereerd schrijft in hun wedstrijdverslag op hun website, waar uiteraard ook in vermeld staat dat Schaijkenaren Duitsers zijn en nog meer van dat IQ-loze geziever, blablabla) Joke Tielemans.

De 2e helft gaf echter een ander wedstrijdbeeld. Festilent heerste en DAW kwam er niet meer uit. Echte kansen waren echter op 1 hand te tellen omdat het verdedigend wel goed stond. Uit een vrije trap scoordejammer genoeg de beste man van het veld de 1-2. Een ogenschijnlijk houdbare bal maar schijnbaar verkeek Joke zich op de snelheid van de kogel. Met lange ballen probeerde ut zuvvende de gelijkmaker te forceren. Een doelpunt van Erik werd om een vage reden afgekeurd en ook zijn kopbal even later scheerde voorlangs. Het mocht niet baten. Na het eindsignaal vlogen de blauwhemden elkaar in de armen en werd er lieflijk geknuffeld en zelfs getongzoend. Een gênante vertoning, maar ach.. Zellanders hè!

Ut zuvvende likt de wonden, het warm en koud buffet kan worden afgebeld en de champagne is op de 15e april voor DAW 1.

Maar.......  er is nog licht in het duister. Navraag bij een van de hoge bazen van de KNVB leert dat bij gelijke stand van elftallen in de reserve 6e klasse het doelsaldo de doorslag geeft. DAW heeft  + 71. Festilent + 49. Mocht ut zuvvende zijn laatste 3 wedstrijden nog winnen, met de zware pot tegen JVC op 22 april nog voor de boeg, dan staan ze hoog genoteerd bij de bookmakers om op slotdag de vlag alsnog buiten te hangen!

Wordt vervolgd!
DAW 1: succes!

Tagged under Senioren