Zondag 15 april zou voor DAW de dag moeten gaan worden. Winst volstond voor het kampioenschap en misschien was zelfs winst niet nodig aangezien de laatst overgebleven concurrent MVC uit De Mortel een zeer lastige uitwedstrijd moest spelen in en tegen het sterke Milsbeek. DAW zelf moest aantreden tegen het wat weggezakte HBV wat de punten nog hard nodig had in de strijd om lijfsbehoud.

Het vertrouwen bij DAW was groot. De vorm was goed, de verdediging solide en de selectie sterker omdat de lijst van geblesseerden steeds verder afnam. De ochtend begon erg goed met een door de 3 Heere aangeboden brunch. Ook goed nieuws was het feit dat door de renovatie van het sportpark de wedstrijd op het geliefde kunstgrasveld afgewerkt zou worden. Het weer was wat minder, met een ijzig koude wind en een ontbrekende zon. Dat was eigenlijk het enige wat niet de echte kampioenssfeer ademde. Maar daar maalde de in grote getalen aanwezige supporters niet echt om. Het ging om de titel en die zou gepakt worden. DAW moet naar de 3e klasse en zou het niet mooi zijn om daar derby's af te werken tegen Herpinia en Festilent?

Maar goed; daarvoor moest eerst afgerekend worden met het Beerse HBV. Dat moest te doen zijn, maar DAW begon niet best. Was het kampioensstress? Daar had het alle schijn van, want HBV scoorde al na 4 minuten de 0-1: Jeroen van Sonsbeek reageerde beter op een bal die in de DAW-verdediging bleef hangen en niet werd afgeschermd. Dat was voor DAW het sein om een tandje bij te schakelen. Al in de 10e minuut tekende Mark Raaijmakers de gelijkmaker aan, na een werkelijk prachtige aanval die werd opgezet door Brian Peters en Dirk v/d Hoogen. Hierna bleef DAW het initiatief houden, maar waren de Beerse spitsen scherp op de counter. DAW wist een aantal malen gevaarlijk door te komen, maar Geert Loeffen Brian Peters en Dirk v/d Hoogen wisten het doel niet te treffen. De wedstrijd sprankelde niet echt en de meeste opwinding vond plaats rondom de man in het zwart. De scheidsrechter van dienst was uitermate scherp op futiliteiten, maar zag duidelijke overtredingen niet en floot als er geen sprake was van een overtreding. Zo ook in de 32ste minuut, toen hij om onduidelijke redenen een vrije trap toekende aan HBV op de 16-meterlijn van DAW. De muur werd naar de de 5-meterlijn gedirigeerd door de leidsman. Een keurige 11 meter dus. HBV laatste man Dolf van Haaren wist met dit buitenkansje wel raad en zette zijn ploeg weer op voorsprong.

In het restant van de eerste helft nam de irritatie bij DAW toe, wat onder meer leidde tot 2 gele kaarten wegens protesteren. HBV daarentegen speelde, gesteund door de voorsprong, geconcentreerd en vrij. Het hield de DAW-verdediging, die een wat wijfelende indruk maakte, onder druk en wist zelfs de voorsprong te vergroten naar 1-3. Middenvelder Mark van Sonsbeek was de man die uiteindelijk de bal binnen schoot na een prima aanval. Hierna nam DAW het initiatief weer over en wist nog voor rust enkele goede mogelijkheden te creeeren. Zo raakte Bas v/d en de lat na een prima vrije trap, schoot Brian Peters net over en Jeroen van Dijk net
naast. Helaas voor DAW zag de scheidsrechter een handsbal in het HBV-strafschopgebied over het hoofd, waardoor er met 1-3 gerust werd.

In de tweede helft startte DAW scherper, onder impuls van de ingevallen Rens Wijnakker die Mark Raaijmakers kwam aflossen. DAW grossiert in de beginfase in corners, maar werd pas echt gevaarlijk met een vrije trap van Bas v/d Ven die de Beerse doelman zeer knap uit de kruising wist te tikken. DAW blijft druk uitoefenen en in de 13e minuut van de 2e helft leidt dat tot de 2-3 van Rens Wijnakker. Echter de treffer werd door de scheidsrechter afgekeurd wegens een vermeende duwfout. Hierna kwam HBV meer onder de druk uit en werd het spel rommeliger. Echte kansen bleven uit tot DAW de druk weer ging opvoeren voor een slotoffensief. Wederom leidde dat tot veel corners en zelfs tot een strafschop voor DAW, nadat de scheidsrechter een overtreding zag in een op het oog correcte ingreep van de HBV-doelman. Bas v/d Ven nam het cadeautje in ontvangst en liet de 2-3 aantekenen. Bij het publiek was inmiddels duidelijk dat DAW hoe dan ook vandaag kampioen zou worden. Milsbeek stond 2-0 voor tegen MVC en dus zou DAW zelfs met een nederlaag nog de schaal in ontvangst mogen nemen. En met nog 5 minuten te spelen plus de blessuretijd zat er misschien ook nog een gelijkspel voor DAW in. Toch een mooiere manier om kampioen te worden dan met een nederlaag. Helaas mocht dat niet zo zijn. DAW wordt kampioen met een nederlaag, maar dat mag geen smet zijn op de prestatie van dit seizoen. Want wat een seizoen! Van begin tot einde koploper, goede uitslagen met verzorgd voetbal, een sterke defensie die maar weinig weggeeft.

En dus volgt met het kampioenschap de gekoesterde promotie naar de 3e klasse, nadat die vorig seizoen in de nacompetitie net was misgelopen. Het kampioenschap en de promotie waren uiteraard reden voor een uitbundig feest in de afgeladen volle DAW-kantine! Later een fotoverslag van wedstrijd en feestavond.