• Gepubliceerd in Voetbalnieuws
De spannende ontknoping is in zicht in de 6e klasse 36! De ouw bokkuh van ut zuvvende dienden zich vandaag nog even te ontdoen van grave 6, alvorens ze zich op kunnen maken voor DE wedstrijd van het jaar tegen mede koploper JVC!

Op een van de meest lelijke sportparken van de regio (wanneer gaan ze hier iets aan de accomodatie doen??) werd op het trainingsveld de confrontatie met het plaatselijke 6e afgewerkt. Coach Jan "ik moet het vandaag allemaal in mijn eentje doen" Vogels toverde een opstelling uit de hoge hoed waarbij het sterrenduo Tikkie en Takki op de bank plaats konden nemen. "Schande" riep Tikkie, maar Takki bleef kalm en fluisterde zijn maat in: "onze tijd komt nog wel!"

De rest had maling aan het duo, want in de eerste helft werd er gecombineerd alsof het kampioenschap al in the pocket was. Met name de assistenkoning liet van zich spreken. Deze bonkige, noeste werker stond met passjes strooien alsof het pepernoten waren. Een loepzuivere hattrick in assists was een feit! Bas te koekhorst en Kas Beijzer wisten wel raad met het aap-noot-mies verhaal en prikte 3x raak. Tikkie en Takki juichten en baalden tegelijk. Hun vervangers stonden ontzettend goed te spelen. Zou het duo in de vergetelheid geraken?? Inmiddels was het er op het veld wat grimmiger aan toe gegaan. Onze jonge god, Rik "the lumberjack" blijkt een hekel aan scheenbeschermers te hebben. Af en toe probeert hij deze., soms zacht, soms iets te hard te raken, tot ergernis van de gravenezen, die schijnbaar dolgelukkig zijn met deze peesbeschermers. Begin 2e helft had Rik er genoeg van en mikte zo perfect dat deze mijlen verder in het bos terecht kwamen. Wie volgt?? De leidsman (waarom hebben we niet vaker zon scheids?) stuurde the lumberjack terecht het bos in om ze terug te halen. Een pienantie volgde en 1-3 stond op t bord. Gvv rook kansen tegen 10 man, maar de titelkandidaat was totaal niet onder de indruk en TGV Japi krulde met links het leer in de verre winkelhaak onder de noemer: been there, done that. 1-4 Punten op zak, Tikkie-Takki-tijd dacht coach Vogel. Zodra het illustrerende duo het veld betrad ging de rechtsback van gvv op de knieën, zoveel bewondering had hij voor een van de acht wereldwonderen. En zijn veter zat overigens los.

Bij het eerste balcontact van Tikkie was het al raak:  Tikkie passte op Takki die direct balverlies leed. Gelukkig was Carlo "sideshow Bob" er als de kippen bij om het gevaar in de kiem te smoren. Hij gaf even later een heerlijke dieptepass op Tikkie die alleen op goal mocht gaan. In plaats van keeper uitspelen en binnen lopen, kiest Tikkie altijd voor de mooie (vaak onmogelijke) optie. Een vernuftigd stiftje deze keer en 1-5 was gedrukt! Takki riep: nu ik! En nadat 2-5 viel, mocht het duo laten zien wat ze in al die jaren Messi hebben geleerd. De 5 verdedigers van the white army konden alleen met verbazing toekijken: Tikkie op Takki, Takki terug naar Tikkie; Tikkie Takki, Takki zet zijn dikke reet erin, geeft de keeper het nakijken en slalomt het leer het net in. 2-6. Zelfs de graafse supporter klapt in zijn handen. Zijn hond komt met stok aangerend.

Even later mag de assistenkoning nog van zich laten spreken en kas beizer prikt zijn 2e binnen. 2-7. Het duo Tikkie Takki is al naar de bank om uit te hijgen en na te genieten van de wervelende show!

Op naar DE wedstrijd: 22 april JVC thuis. Bij winst is de titel vrijwel zeker voor ut zuvvende! Check de stand, want om dat nu uit te leggen na zon geweldig feest in de kantine, da zuuk ik echt nie! Ik ben kapot!!
Tagged under Senioren