• Gepubliceerd in Voetbalnieuws
Na het doordeweekse uitstapje bij de familie van der Heijden en aanverwante familie Adriaanse werd das Funfde uitgenodigd voor een heuse derby tegen het altijd onvermoeibare, niet kapot te krijgen Herpinia 3. De eerste wedstrijd was in een eenvoudige 6-0 overwinning geeindigd, maar in en tegen Herpen zou het naar aller waarschijnlijk niet zo makkelijk worden. 

Na al vroeg te zijn gearriveerd op sportpark De Wilgendaal voor een lekkere, pittige match tegen de lokale hero’s werd aandachtig gekeken naar de trucage-doos voor hun vers ingehuurde spits. Als een ware Zizou, Ronaldinho, Quincy Owusu-Abeyie of Bergkamp dartelde hij sierlijk over het veld. Na zijn meer dan functionele truuqjes te hebben gedaan, legde de goalgetter in spé het leder klaar voor een alles verwoestend schot, echter werd dit een schot waar zelfs Mark “Bonger kan echt niet zuipen, haha!” Smits jaloers op zou zijn. De bal verdween langs het doel, langs de ballenvanger, in de struiken en in de pikkers en teleurgesteld/opgelucht dat geen medespelers het gezien heeft droop hij af om de bal te gaan halen. Kortom, ondanks een eigen matige warming-up waren er toch kansen, zo te zien.

Ondertussen maakte de coach Rob “Doorgeven!!” Kuijpers zijn opstelling bekend. Ditmaal had hij gekeken naar de trainingsopkomst van de laatste maanden en zo verdwenen de drie stoeptegels van 30 jaar oud richting hun duck-out. Natuurlijk ging het nieuwe lid van cv. Vur Mekar mee, net zoals hij kortstondig deed in Amsterdam, om vervolgens te mogen vlaggen. Kortom een nieuwe basiself werd geformeerd, met daarin 3 nieuwe spelers, die indruk wilde en konden gaan maken op de coach voor het komende seizoen. Voor deze wedstrijd waren maarliefst 3 ‘rustende’ leden opgetrommeld, de ouwe rotten, de bonken met ervaring Kenny “kan ik mooi in de kantine gaan zitten als het eerste kampioen wordt” van Son, Paul “mijn oude schoonvader moet ons fluiten, maar ik wil ook mee naar de kantine” Opa Geurts van Kessel en ook het neefje van de assistent Frank “pfff... als Mark mee kan met 5 dan ik zeker” vd Bogaert had wel zin om een keer het netje te raken. Zij kwamen op de plaats voor afhakers, verraders en ander gespuis, zoals Ricky “ik zorg wel dat ik op tijd ben voor het gratis bier” van Boekel, Rick “zou Linde nog...”Vos en Ferry “vd Heijden” vd Heuvel. Een verbetering dus.

Na de aftrap werd direct de defensie van Herpinia onder druk gezet. Kansen werden gecreerd, vervolgens gemist en zo stond na een half uur spelen nog op een brilstand. Natuurlijk vergeet ik niet te melden, dat Theun “singer Tutter for every celebration” Laurant Verstegen Ruijs en Rick “Giraffe zoekt meisje” vd Burgt alleen op keeper Hans waren afgestormd en vervolgens hadden verwerkt tot niet-doelpunt, een geweldige prestatie zou later blijken. De spanning bleef om te snijden, de supporters haalden al hun witte zakdoekjes te voorschijn voor coach Kuijpers. Maar alsof hij de goden had verzocht stonden daar de gastspelers op, want Kenny “volgende week weer jongens?” van Son zag daar collega rustend lid Frank “nou, dit tempo kan ik wel volhouden” vd Bogaert welke zorgde voor een 1-0 voorsprong. Hiermee leek de ban gebroken en in een rap tempo ging Theun “dj tutter” Laurant Verstegen Ruijs en Mark “hoezo passeer actie, ik frommel me wel erlangs” vd Bogaert maakten er nog 2 en 3 tegen nul van, wat de ruststand zou zijn.

Gevaarlijkste man van rood-zwart zijde speelde ook in het oranje. In de rust werd er wat omgezet. Belangrijke spelers kregen rust en het rosenberg trio en menneke mochten er ook in om nog wat speelminuten en ervaring op te doen. De score werd uitgebreid, maar echt denderend werd het niet meer, helaas voor de meegereisde supporters. Ondanks dat de gevaarlijkste man van Herpesnia nog steeds in het oranje speelde scoorde zij toch. Een eretreffer zou blijken, want echt spannend werd het niet meer. Het lijstje van topscoorders en assisten mag weer bijgewerkt worden, want Rob “ik juich toch wel iets spontaner als Bonger en Heijden?” Appelhof prikte er eentje bij en komt zo alleen aan kop van het klassement. Daarnaast prikte de familie vd Bogaert-Ruijs-Verstegen-Laurant er beide nog 1 in, wat in een eindstand van 1-7 resulteerde. Verder had de score uitgebreid kunnen worden naar 1-37, helaas lukte dit niet, want de kansen werden verprutst voornamelijk vanaf de linkerkant.

Statistieken t/m 21-04-2012:

Meeste Doelpunten:                   Rob Appelhof (9)
Minste Doelpunten:                    Stefan van Summeren (0)
Meeste Assists:                        Rick vd Burgt (8)
Minste Assists:                         Rob Kuijpers (0)
Meeste keer ‘de nul’:                  Stefan van Summeren (0)
Meeste schoten:                        Mark Smits (489)
-       Op doel:                               Rob Appelhof (19)
-       In de ballenvanger                  Mark Smits (127)
-       Over/naast vangnet                Mark Smits (317)
Meeste overtredingen:                Gebr. Lukano (26)
Meeste tijd in de kantine:            Rick Vos
Minste kantine tijd:                     Bart Bongers
Tagged under Senioren