Op deze kille zondag in mei stond de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2011-2012 op het programma. Tegenstander Montagnards uit Bergen moest een lange reis maken om, in een wedstrijd zonder enige belangen, aan te treden tegen de kampioen uit Schaijk.

De wedstrijd startte voortvarend en in de 3de minuut komt Ron Appelhof vrij voor de goalie van Montagnards. Zijn onzelfzuchtige breedtepass is net iets te scherp voor Devi Appelhof. Over en weer kunnen kansen genoteerd worden in een wederom open wedstrijd, waarin het tempo behoorlijk hoog lag, ondanks het ontbreken vanĀ  belangen voor beide teams. In de 25ste minuut dan toch een mooi uitgespeeld doelpunt voor DAW. Brian Peters speelt Bas v/d Ven aan op de rechterkant. Diens perfecte voorzet wordt feilloos binnen geknikt door Ron Appelhof: 1-0 voor DAW. Deze dachten met deze stand aan de thee te beginnen, maar Montagnards dacht daar anders over. Na een mooie aanval door het midden komt Dick Kleeven vrij voor Rik v/d Linden. Hij omspeelt deze en schiet beheerst binnen. Ruststand 1-1.

Ook in de 2de helft wordt er in een hoog tempo gespeeld en volgen er meerdere kansen voor beide teams. In het eerste 25 minuten van de 2de helft weet DAW beter om te gaan met deze mogelijkheden. In de 55ste minuut weet de ingevallen Hidde Huizenga uit een scrimmage van dichtbij de keeper van Montagnards te passeren. Krap 5 minuten later bereikt een pass van Bas v/d Ven Brian Peters, die laag snoeihard binnen schiet. Weer 5 minuten later komt uit een corner van Bas de bal bij Devi Appelhof. Deze weet de keeper met een schot in de verre hoek te verschalken. Derhalve 4-1 en de wedstrijd lijkt gelopen. Daarna moet trainer Henry van Wanrooij nog 2x wisselen. De A1 speler Glen Willems vervangt verdienstelijk de geblesseerde Rik Willems (u kunt nog op hem stemmen !) en de niet geheel fitte Marc Raaijmakers komt in het veld voor de ook niet meer okselfris zijnde Devi Appelhof. De wedstrijd gaat voort en door wat verslappende concentratie weet Montagnards nog 2x het net van DAW te vinden. Eindstand wordt dus 4-3 voor DAW.

Het seizoen is ten einde en kan waarschijnlijk bijgeschreven worden als het seizoen met de beste statistieken, behaalde punten, doelsaldo en vertoond spel. Graag zien wij alle supporters weer terug in het volgende seizoen, waarin DAW in de 3de klasse uit zal gaan komen. Graag tot dan.