• Gepubliceerd in Voetbalnieuws
Zwervend Margriet, de zomerstop en wat transfers.

Een week nadat Berghem Sport zich had gekroond tot Champion of the Local Champions in de 5e klasse, Berghem gefeliciteerd, jammer dat jullie niet met wat bloemetjes in de Schaijkse kantine zijn langsgeweest zoals beloofd. In onze ogen overigens een waardige kampioen, maar natuurlijk hadden we het onszelf meer gegund en daarom is de voorbereiding op het komende seizoen gestart. Zoals vorige week al langs de lijn werd geroepen door een enkeling, te noemen, dhr R. Vos met de teksten; “kom op DAW! Het publiek is er ook nog!” en wat te denken van “kom op DAW! Denk aan de selectie voor volgend seizoen!”

Kortom iedereen was deze week wederom tot op het bot gemotiveerd om een goede uitslag neer te zetten tegen rksv Margriet, de geel-zwarten Ossenaren zijn ergens onderin het klassement terug te vinden. Echter was dit door een of ander zwerversfeest (themafeest) van enkele ouwe bokken van ’t vijfde waardoor het verschil op de ranglijst niet echt tot uitdrukking kwam. De een had er wat meer last van dan de ander, maar dat mocht de pret niet drukken, met een korte snelle warming up was (bijna) iedereen er klaar voor. Kortom na vijf minuten voetbal stond het 1-0 voor de gastheren. U denkt een deceptie, inderdaad dat kon je wel zeggen. Daarna werden de mouwen opgestroopt voor degene die daar de kracht voor hadden, en enkele kansen werden gecreerd. Echter voor de aansluitingstreffer was wel enige hulp nodig. Een terugspeelbal op de doelman, werd niet als zodanig beoordeeld door de Osse goalie, die zo stom als een Os(s), wat een woordspeling hé, de bal in zijn handen pakte. De referee gaf een indirecte vrije trap op een metertje of zeven van het doel en ‘the moment of fame van Mr. Weak Shot Far Away’ kon gaan plaats vinden. Na al wekeling kans op kans om zeep te helpen, beloofde de primadonna die leeft op hamburgers met brood Mark “Kark” Smits de bal eindelijk weer eens tegen de touwen te werken. En zo geschiedde... tijdens de woorden is gras groen, is de paus katholiek, jaagde deze ‘ooit wordt ik nog eens topscoorder’ volgroeide held de bal achter de doelman met zijn scheenbeschermer. Daarna floot de scheidsrechter voor de rust, zodat de doelman uitleg kwam vragen bij de goalenzetter hoe iemand een bal zo verkeerd kan raken en dan de bal toch nog het doel in kan krijgen. Simpel commentaar vanuit Reekse zijde natuurlijk; “Onkunde!”.

Tijdens de rust werd iedereen weer op scherp gezet, uhm bijna iedereen dan, want tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen moest er toch gewonnen worden. Wie anders kan dan ook het juiste voorbeeld geven als de linkerhand van de coach zelf, de  assistent leider Mark “een slechte yell is zo verzonnen” vd Bogaert, de scheidend speler/leider/trainer/motivator kapte en draaide tot ie een ons woog en torpedeerde het doel vanaf de linkerkant. De bal verdween links onder in de hoek en de voorsprong was een feit. Niets aan de hand zou je denken, maar na belabberd dekken, van de meest ervaren man Bart “ik kan echt niet zuipen” Bongers achter in, hij is tenslotte inmiddels al de dertig gepasseerd ,kan zijn tegenstander gelijk maken. Gelukkig zag hij ook zijn maatje Rob “wie is hier de topscoorder” Appelhof invallen en die maakte met een toevalstreffer nog de winnende. Kortom het seizoen zit erop.

Oja Ron “ik blijf lekker in mijn bed liggen” vd Heijden was vergeten de wekker te zetten.

In de kleedkamer werden de scheidend leiders nog bedankt voor hun bijdrage dit jaar. Werden er nog wat schoenen onder de kraan gezet. Bonger klein kind! En er kon worden gedouched en toen zat er nog een zondagje kantine aanvast voordat de zomerstop echt kon beginnen, behalve voor Ron want die wilde nog steeds niet uit bed komen.

Weer een seizoen zonder hoofdprijs, gelukkig was er wel weer een afsluitend jaarlijks ontbijt tijdens de slotdag. Heerlijk zo’n vers gebakken eitje door de vrijwilligers van de activiteitencommissie die er een persoonlijk advies geven bij de keuze van het ontbijt. De melk werk ingeschonken, door een lieftallige dame, zogezegd een droomontbijt en gegarandeerd uren lang een eierlucht in de kantine. Nogmaals dank namens DAW 5.

Natuurlijk moeten er bij DAW 5 nog meerdere personen bedankt worden na zo’n prachtig jaar, daarom allereerst de supporters en viervoeters, die zowel uit en nog vaker thuis kwamen kijken, zelfs als het stortregende. Ook waren er enkele spelersvrouwen die wel eens kwamen kijken, vaak alleen bij mooi weer in Schaijk, maar met komend seizoen in het vooruitzicht wordt er al gesproken over een vaste spelersvrouwengroep die vaker komen kijken incl. babywagens. Het dient bij voorbaat al een legendarisch seizoen te gaan worden.

Tenslotte zijn er nog een aantal spelers die afscheid nemen bij ’t VIJFDE. Mensen met ambitie of zelfs nog minder ambitie. Te starten met een van de weinigen B-Selectie/DAW 5 spelers die al jarenlang het shirt met trots en verve heeft gedragen. Dit jaar simpel te omschrijven met enkele woorden; assistent leider, assistent coach, pingel pingel, kap af kap af, alles met links, 3 liter apfelkorn hoef ik niet ik gooi de fles wel kapot, wordt weer pappie en niet te vergeten een wekelijkse yell. Namens DAW 5en vele voormalige pupillen MARK “DAW 5 BEDANKT” VD BOGAERT.   Daarnaast zijn er nog enkele minder imponerende pionnen binnen deze groep, die zich willen gaan mengen op de transfermarkt, om de marktwaarde van deze jonge gretige honden niet op te vijzelen worden er geen namen bekend gemaakt door de coach, maar volgens de wandelgangen zouden er zaken spelen rond de volgende personen.
-       Jongeling Benjamin vd Burgt zou ambities hebben richting de top van de B-Selectie, of zelfs meer? Na een jaar gerijpt te hebben zou zijn zaakwaarnemer al gesproken hebben met de TD van DAW.
-       Volgens zeer betrouwbare bronnen zou het scoutingsapparaat van de A-Selectie met grote belangstelling hebben gekeken naar de lange rushes van Teun “DJ Tu-Tutter” Laurant Verstegen Ruijs
-       Oud-gediende Mark “oud-propper, feestjesafzegger, ik ga niet meer mee op weekendje” vd Bogaert zou met meerdere oud-gedienden richting ’t zuvvende willen vertrekken om zou plaats te willen maken voor een enkele talenten die in overkomen vanuit de jeugd.
-       Volgens circus Renz zou de grote irritatie-factor bij ’t zuvvende de omgekeerde weg willen bewandelen. Johan “ ’t slangenmens” Vos zou zijn gesignaleerd samen met vriend/neef/zaakwaarnemer/leider op de toilet op d’n Heuvel voor een overgang. De transfer zou al in een ver gevorderd stadium zijn. In de deal zou ook plaatsgemaakt zijn voor de zaakwaarnemer zelf, deze zou in de transfer betrokken worden en zou de nieuwe veldtrainer/assistent coach/leider DAW 5 worden.
-       De bank zou nog verder vol kunnen raken volgens bronnen op een lokaal verkleedfeestje, hier zou de coach gesignaleerd zijn met dhr. S. Veld welke op dit moment nog geen functie bekleed binnen de voetbalwereld. Wordt dus vervolgd.
-       Nu speler van het jaar in de 4e klasse Rik Willems grote populariteit geniet bij het grote publiek, wordt ook de naam van zijn broertje genoemd bij allerlei ambitieuze elftallen, na zijn mislukte uitstapje aan het begin van dit seizoen, zou ook voor hem een kans in de A-selectie worden ingeruimd, natuurlijk volgt ook DAW 4 Luuk “new member of Vur Mekoar” Willems de situatie op de voet.
-       Ook vanuit de A-selectie rommelt het geluiden, betreffende spelers welke richting de B-selectie zouden willen vertrekken voor seizoen waarin enkel een kampioenschap telt. Volgens de geruchtenstroom zouden via zaakwaarnemers berichten zijn aangekomen bij coach Kuijpers. Zo zou volgens de geruchtenstroom zijn aangeboden T. Geurts van Kessel en K. Vissers, en ook de zaakwaarnemer van de nieuwe leider van DAW-1 R. vd Ven en E. Christiaans. Natuurlijk wordt u als vaste volger van ’t vijfde hiervan op de hoogte gehouden.  

Mochten er transfers zijn vergeten te melden, heeft u tips of zijn er foutieve geruchten in deze ‘wandelgangen’ genoteerd dan kunt u deze melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Tagged under Senioren