• Gepubliceerd in Voetbalnieuws
DAW 7 en de behoorlijke boetepot
(Also starring: Paaltje van Es)

We schrijven zondag 2 september 2012, 8:48 uur. Waar de kantine van sportpark Den Heuvel gevuld zou moeten zijn met fanatieke spelers van DAW 7, had het etablissement meer weg van de kleedkamers op de Paralympische Spelen, overal alleen maar krukken.
Totdat eindelijk de deur open zwaaide en Stijn en Ulli binnen vielen, achtervolgt door hun eigen alcoholdampen en Joke en de tovenaar. Basse werd nog uit bed gebeld, deze stootte op zijn beurt de Kling aan met de mededeling dat ze toch echt op moesten schieten wilde ze beiden de aftrap nog halen. Het wachten op onze jonge aanwinsten Roel en Pim bleek tevergeefs, maar zij wisten niet dan ook niet dat ze moesten voetballen… De jeugd heeft kennelijk wel de toekomst, maar nog geen internet.
En zo bereikte de boetepot van DAW 7 al op de eerste wedstrijddag een recordhoogte van € 50,-, een bedrag dat vorig seizoen pas na een half jaar bijeen werd gesprokkeld.

Een goede voorbereiding is alles en eindelijk kon t zuvvende vertrekken richting Lith, achter Herpen, of Huisseling, of toch Berghem. Met Tom Tom van de Camp wist coach Vogel uiteindelijk bij NLC ’03 te geraken en konden de spelers beginnen aan de warming-up ware het niet dat zij verwacht werden aan de aftrap. Totaal niet gehinderd door het gebrek aan slaap, wedstrijdritme en conditie begon DAW 7 de wedstrijd. NLC ’03 5 had echter fysiek wat meer bij te zetten dan onze helden (n goeie 250 kg) en de eerste overtredinkjes waren n feit. Na n smerige schouderduw van Lijk van Lith sloeg even de vlam in de pan, maar deze werd sportief geblust door de Kling en Has.

Na een goed half uur legde Der Kaiser de bal dood op de borst, met de kont naar de goal, had oog voor de inlopende Koen “koekenbakker” Bongers, tikte het leer subtiel terug, waarop Koen resoluut de bal in de verre linkerhoek wist te krullen. 1-0 Dankuwel.

DAW 7 leefde op na deze verdiende goal en begon wat frivoler te spelen. Harem dacht met zijn 34 lentes nog menig speler van NLC ’03 op het verkeerde been te zetten. Helaas zette een Lithenees zijn been verkeerd neer voor onze Harem die daarop lelijk ten val kwam waarop zijn kniebanden binnenste buiten werden gekeerd. Geen wissels voorradig, dus tot overmaat van ramp moest coach Vogel koud t veld in. Jong van geest zijn is kennelijk niet genoeg en dus luidde de eerste de beste duw in de rug ook de aftocht in van de andere helft van de Technische Staf.

Gelukkig, RUST! Deze kon niet lang genoeg duren, DAW 7 stond met de rug tegen de muur en slechts 11 semi-fitte spelers in op het veld. Hoe ging DAW 7 zich hieruit redden…

NLC ’03 drong meer aan, met een strakke voorzet tot gevolg. Echter verwarde een speler van NLC ’03 het aluminium met de witte ranke gestalte van Lijk van Lith. Met vol geweld liep laatstgenoemde richting de paal, waarbij Dennis Verhoeven het een goed idee leek dat hij het laatste stukje vliegend zou doen. Een gigantische klap was het gevolg, waarbij het lakwerk van de goal sprong. Happend naar adem stortte de speler ter aarde, gelukkig deels in het veld. Met deze Houdini-act kon t zuvvende vroegtijdig het veld verlaten

De 1e wedstrijd gestaakt wegens ongeval, de eerste 3 punten staan in potlood genoteerd… Een half begin, werkt goed… of zoiets…
Tagged under Senioren