Zondag 28 oktober trad DAW 1 aan tegen Ruwaard uit de gelijknamige wijk in Oss. Aan DAW-zijde betekende deze wedstrijd de officiële rentree van Mike van Son in de basisformatie. Ook Brian Peters was weer voor het eerst toegevoegd aan de wedstrijdselectie. Hij begon echter nog op de bank vanwege lichte fysieke ongemakken. Daartegenover stond de afwezigheid van Dirk v/d Hoogen wegens vakantie.

De wedstrijd begon rommelig van beide kanten. Zowel DAW als Ruwaard blonken uit in het geven van foutieve passes. Dit kwam de wedstrijd niet ten goede en er werden dan door beide partijen ook weinig kansen gecreëerd. Halverwege de eerste helft is er een hectische situatie voor de goal van Ruwaard na een snel genomen vrije trap van Mike van Son. De bal wordt voorgegeven door Marc Raaijmakers en via een Osse-verdediger verdwijnt de bal voor de neuzen van Rik Willems en Rob Vijnmans op de lat. De rebound is vervolgens voor een Ruwaard-speler. Aan de andere kant krijgt Ruwaard krijgt een kans in de schoot geworpen door DAW. Na een te korte terugspeelbal van Maikel van Orsouw, komt de bal via doelman Michiel Schamp bij een aanvaller van Ruwaard. Deze geeft de bal voor waarna Rik Willems ternauwernood de bal weg kan werken. Later de eerste helft nog een mogelijkheid voor Rob Vijnmans na een snel genomen vrije trap van Bas v/d Ven. Eerstgenoemde raakt de bal echter totaal verkeerd, waardoor deze mogelijkheid niets meer oplevert dan een achterbal voor Ruwaard. Ruststand: 0-0.

De tweede helft ontpopt zich, in tegenstelling tot de eerste helft, tot een waar spektakel. Mede door de inbreng van Ruwaard-invaller Koc en de DAW-invallers Brian Peters, Marc van Heesch en Robbert Knipping. Met name de naam Brian Peters zal nog even rondzingen in de hoofden van de Ruwaard-spelers. Alvorens hij zijn stempel op de wedstrijd drukte komt DAW echter op een 0-2 achterstand door twee vrijwel identieke goals. Twee keer is Danny Laukes de aangever en de gevaarlijke Koc het eindstation. Opvallend hierbij is dat de niet al te grote Koc twee keer met het hoofd weet te scoren tussen enkele toekijkende DAW-verdedigers. DAW lijkt enigszins wakker te zijn geschud en gaat op zoek naar de 1-2, die er ook komt in de persoon van de ingevallen Robbert Knipping. Hij werkt de rebound binnen na pogingen van Maikel van Orsouw en Rik Willems. Na deze belangrijke ‘anschlusstor’ komt Brian Peters op stoom. Één van zijn eerste acties is direct dreigend. Nadat hij zich met enig fortuin heeft ontdaan van twee tegenstanders, demarreert hij als een volleerd hordeloper over de benen van Ruwaard-spelers richting het zestienmetergebied waar hij vlak ervoor ten val wordt gebracht. De vrije trap kan worden gered door Ruwaard-goalie Sjors Euser. Hierna is Brian wederom het slachtoffer van een stevige charge. Ditmaal is de scheidsrechter onverbiddelijk en stuurt hij de dader met rood van het veld. DAW wordt sterker en de 2-2 valt niet veel minuten later. Marc van Heesch speelt Brian Peters de bal toe op de punt van het strafschopgebied. Deze denkt niet na en schiet de bal op goal. De bal ploft met een prachtige curve in de verre kruising. DAW ruikt bloed en drukt door! Het is weer Brian Peters die enkele tegenstanders voorbij dendert voordat hij onreglementair wordt gestopt in het strafschopgebied. Hierop staat uiteraard maar één straf: penalty. Alvorens deze genomen kan worden krijgen twee spelers van Ruwaard nog rood wegens commentaar op de leiding. Dit oponthoud brengt de schutter Brian Peters echter niet van de wijs. Hij voltrekt in de slotminuten van een amusant duel het vonnis over de gasten uit Oss: 3-2. DAW speelde verre van goed, maar het pakt wel de broodnodige 3 punten en verlaat hiermee de zo gehate laatste plaats.