Vorige week werd er door de heren van DAW 1 knap gewonnen van MVC en deze goede lijn werd voortgezet in Gennep. Wegens onderhoud aan de natte keepersgebieden startte de wedstrijd iets later maar DAW liet zich hierdoor niet afleiden.

Het begin van de wedstrijd was slordig en dat resulteerde na één minuut al in de eerste grote kans voor de thuisclub. Gelukkig voor DAW schoof de Gennepse aanvaller de bal oog in oog met Sjoerd net voorlangs. Dit bleek achteraf het enige echte wapenfeit van Vitesse, want in de 7de minuut begon het offensief van DAW. De bal komt via een aanval over links in de voeten van Rob Vos. Rob trekt naar binnen en speelt Bas v/d Ven aan die met een fantastische lob de keeper van Vitesse te kijk zet. Tien minuten later wordt een combinatie tussen Rob Vos en Brian Peters net niet afgerond door eerstgenoemde: de inzet van Rob gaat via de keeper over het doel. In de 22ste minuut is het wel weer raak voor DAW. Een vrije trap van achteruit wordt genomen door Jeroen van Dijk. Hij slingert de bal voor het doel en deze wordt succesvol verlengd door Rik Willems. Vijf minuten voor rust volgt er weer een prima DAW-aanval via Rob Vos en Brian Peters. Brian probeert de keeper met een bekeken schot te verschalken, maar de sluitpost van Vitesse’08 brengt knap redding. Uit de corner die daarop volgt komt Rik Willems weer met een doelkans. Zijn inzet wordt echter goed gered door de keeper maar de goed opgestelde Brian Peters werkt de bal alsnog laag in het doel. Inmiddels is Vitesse door een harde overtreding op Brian ook nog tegen een rode kaart aan gelopen en gaat DAW dus met een riante voorsprong van 0-3 en tegen tien man de rust in.

De tweede helft schiet DAW uit de startblokken. In de 47ste minuut geeft Niels de Groot een goede bal op de net ingevallen Dirk van de Hoogen. Dirk twijfelt niet en schuift de bal rustig langs de keeper: 4-0. Snel na de aftrap van de 4-0 krijgt DAW weer een corner. Met de lengte van DAW leveren de standaardsituaties deze wedstrijd veel gevaar op en ook nu komt de luchtmacht met Rob Vijnmans en Rik Willems weer mee naar voren. Laatstgenoemde weet de bal bij de eerste paal binnen te koppen op een goed genomen corner van Bas v/d Ven. Een riante 5-0 tussenstand voor DAW en er staan slechts 48 minuten op de klok.
Hierna volgen nog twee kleine kansjes voor Vitesse maar deze leveren geen groot gevaar op voor het Schaijkse doel. Even laten schiet Brian Peters, na een goede individuele actie, nog hard op de paal en wordt een doelpunt van Marc Raaijmakers door een blessure bij de keeper van Vitesse nog afgekeurd. Toch is het in de 68ste wel weer raak. Niels de Groot stuurt Marc Raaijmakers weg in de diepte. Marc houdt goed het overzicht en bereikt Rob Vijnmans die de bal gemakkelijk binnenschuift. Met de 6-0 op het scorebord blijft DAW goed voetballen en creëert het enkele goede kansen. In de 74ste minuut resulteert een kans weer in een corner. Deze corner werd door, hoe kan het ook anders, Rik Willems omgezet in een doelpunt en met zijn derde van de middag was hij in Gennep de gevierde man. In de 79ste minuut wordt het laatste doelpunt van de middag gemaakt. Mike van Son stuurt Marc Raaijmakers de hoek in. Wederom houdt Marc het overzicht en bedient Brian Peters die zijn tweede van de middag binnen prikt.

De 8-0 uitslag is zeer verdiend. DAW is goed vanuit de organisatie blijven voetballen en dit resulteerde in veel kansen en doelpunten. Er werd achterin weinig weg gegeven, waardoor voor de eerste keer de nul deze competitieronde werd gehouden. Ook hiervoor verdient de ploeg een compliment.

Volgende week wordt er geen competitieduel gespeeld. Iedereen maakt zich dan op voor de derby op 2 december tegen Festilent. Aanvang 14:30 uur op sportpark D’n Heuvel.