In de eerste competitiewedstrijd na de winterstop heeft DAW de goede lijn, drie overwinningen in de laatste drie competitiewedstrijden, door kunnen trekken. Thuis werd Avanti verslagen met 2-1. Hiermee neemt DAW revanche op de zure nederlaag in de eerste competitiehelft. Avanti wist toen, tegen de verhouding in, in de blessuretijd de winnende goal te maken. Dit keer was het DAW dat in de laatste 5 minuten van de wedstrijd twee maal wist te scoren uit een corner, waardoor de overwinning op de valreep binnen werd gesleept. Door deze overwinning staat DAW 8 punten boven “de streep” en is de aansluiting met de subtop gemaakt.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Avanti, een voorzet wordt verlengd en beland op de buitenkant van de paal. DAW weet na een klein half uur iets terug te doen. Robbert Knipping zet goed door op links en vindt Brian Peters. De keeper van Avanti weet de inzet van Brian met zijn voet te keren. De afgeslagen bal valt net niet voor de voeten van Tim Huberts. Twee minuten later is het helaas raak aan de andere kant van het veld. Een corner wordt kort genomen en met een goede actie weet de spits van Avanti zich vrij voor keeper Rik van de Linden te zetten. Hij schuift de bal beheerst in de lange hoek. 0-1. In de 32e minuut denkt DAW de gelijkmaker te kunnen vieren, maar een vrije trap van Bas van de Ven belandt op de onderkant van de lat en kaatst terug het veld in. Robbert weet de afvallende bal helaas niet binnen te werken. Vijf minuten later opnieuw een kans voor DAW. Mark Raaijmakers kan, na een goede aanval over rechts, uithalen vanaf de rand van de 16 meter, maar schiet helaas over het doel. De laatste kans van de eerste helft is voor Avanti, wanneer bijna geprofiteerd wordt van een te korte terugspeelbal. Rik is echter attent en de tweede inzet van Avanti wordt door Maikel van Orsouw weggewerkt.

In de tweede helft gaat DAW op zoek naar de gelijkmaker en komt Avanti’31  er een aantal maal gevaarlijk uit. De eerste kans van DAW is voor Brian. Een lange bal wordt niet goed ingeschat door de keeper van Avanti, maar Brian komt net te kort om de bal binnen te werken. Het venijn van de wedstrijd zit in het laatste kwartier. De aanvoerder van Avanti schiet na een snell uitval in een kansrijke positie hoog over. Vervolgens volgt een kans van Robbert Knipping die net naast tikt na een afgeslagen corner. Vijf minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd, raakt Brian Peters de paal, na een voorzet van Mark Raaijmakers. Avanti ruikt de overwinning, maar het is Robbert Knipping die de bal in de 90eminuut hard binnenkopt, na een goede corner van Bas van de Ven. In de blessuretijd volgt opnieuw een corner, ditmaal vanaf rechts. Mark van Heesch, invaller vanuit de A-jeugd, brengt de bal goed in. In de drukte weet Rob Vijnmans de bal binnen te werken bij de eerste paal. 2-1! Niet veel later fluit de leidsman voor het einde van de wedstrijd en kan DAW genieten van deze overwinning en de belangrijke punten.

Deze drie punten zijn niet alleen van belang voor de stand in de ranglijst, ook in de tweede periode doet DAW nog goed mee. Met 12 punten uit 5 wedstrijden staat DAW met EVVC op een gedeelde tweede plaats, achter Rhode. Volgende week kan DAW een vervolg gaan geven aan de goede reeks: Op bezoek bij koploper Erp kan DAW alle steun van het trouwe publiek gebruiken. Aanvang 14.30 uur, tot dan!