DAW 1 reisde afgelopen zondag af naar de koploper Erp. Het vertrouwen was aanwezig om te gaan stunten bij de koploper, aangezien DAW aan een prima reeks bezig is. Voorafgaand aan de wedstrijd was er nog enige twijfel of er op kunstgras of gewoon gras gevoetbald zou worden. Uiteindelijk werd de wedstrijd op het drijfnatte hoofdveld afgewerkt.

De wedstrijd was amper begonnen en de bal lag er, helaas voor DAW, aan de verkeerde kant al in. Een lange bal van achteruit valt achter de verdediging van DAW en na een prima aanname weet de spits van Erp dit buitenkansje te benutten door de bal langs Rik v/d Linden te schuiven, 1-0. Enkele minuten later een herhaling van de 1-0: een diepe bal achter de DAW-verdediging richting de Erpse spits. Echter weet de DAW-doelman nu prima redding te brengen in de 1 tegen 1 situatie. Na 10 minuten spelen het eerste wa-penfeit van DAW kant. Vrije trap van Jeroen van Dijk waaruit Rik Willems rakelings over kopt. Na 25 minuten spelen een voorzet van Jeroen van Dijk vanaf links waarbij de linksback van Erp de bal pan klaar legt voor Marc Raaijmakers, helaas schiet hij de bal hoog over het doel. Enkele minuten later opnieuw een goede kans voor DAW om de gelijkmaker binnen te schieten. Bij een corner van Bas van der Ven gaat de Erpse doelman onder de bal door, maar helaas weet Robbert Knipping de bal niet in het lege doel te koppen. Uit de tegenaanval weet het effectieve Erp wel te scoren. Na balverlies van DAW voorin weet de aanvoerder van Erp de totaal vrij gelaten linksback van Erp te vinden en deze weet wel raad met de bal en schiet de bal in het dak van het doel, 2-0. Een minuut voor rust het laatste wapenfeit van DAW. Actie van Brian Peters die schuin voor de goal uitkomt en schiet. De Erpse doelman redt de bal met één hand en Maikel van Orsouw weet de terugkomende bal net niet binnen te tikken.

Na een kwartier gerust te hebben, kwam het eerste wapenfeit van de 2e helft van de thuisploeg. Een crossbal vanaf links die de spits van Erp opnieuw goed aanneemt, maar voorlangs schiet. In de 60e minuut van de wedstrijd is het dan toch raak voor DAW. Een vrije trap van Bas van der Ven, indraaiend vanaf links, wordt ongelukkig in eigen goal gewerkt door Verhagen van Erp, 2-1. En de hoop is weer volledig terug bij het hardwerkende DAW. Enkele minuten later opnieuw een goede kans voor DAW. Bas van der Ven speelt Brian Peters in die een actie naar binnen maakt en de bal buiten bereik van de keeper schiet. Helaas belandt de bal op de buitenkant van de paal. Na deze goede kans voor DAW valt de goal helaas aan de andere kant. Een crossbal van links komt aan bij de nummer 7 van Erp op rechts. De bal wordt perfect gecontroleerd, breed gelegd en binnen getikt door de spits van Erp, 3-1. Het laatste kwartier gaat DAW meer risico’s nemen en achterin 1 op 1 spelen. Dit wordt meteen beloond met een gevaarlijke knal van Brian Peters, de keeper redt. Erp krijgt daarna nog twee kleine kansen, maar weet de wedstrijd nog niet definitief in het slot te gooien. In de laatste minuut van de wedstrijd wordt een terugspeelbal van de linkshalf van Erp onderschept door Brian Peters, deze weet dit koude kunstje goed af te ronden, 3-2. De goal valt helaas net te laat om nog op zoek te gaan naar de gelijkmaker en de goed fluitende scheidsrechter fluit een minuut later voor het einde van de wedstrijd.

Een vrij rommelige wedstrijd, mede door het slecht bespeelbare veld, waar voor DAW misschien wel meer had in gezeten. Aankomende zondag staat het in vorm verkeerde Rhode op het programma en wordt er weer om 14.30 uur afgetrapt op sportpark d’n Heuvel.