Op een koude zondagmiddag treed de nummer 4 Achates aan tegen de nummer 7 DAW. Beide ploegen presteren goed de laatste weken. Na 10 minuten spelen komt de eerste kans voor Achates: een voorzet van Coen de Jager komt bij Thom Francissen die de bal ineens op doel werkt. DAW-doelman  Rik v/d Linden zorgt voor redding. Een paar minuten later volgt er weer een mogelijkheid voor de thuisploeg en weer weet Rik redding te brengen. Ook in een een-op-een situatie met Freek Kerkhoff weet Rik een Achates-doelpunt te voorkomen.

Na 25 minuten komt de eerste grote mogelijkheid voor DAW. Een goede pass van Tom den Ouden richting Brian Peters die de bal knap voorgeeft. De toch niet bijzonder lange Dirk v/d Hoogen kopt knap raak:0-1. Helaas voor DAW ligt de bal er enkele minuten later aan de andere kant in. Een aanval over links levert balbezit voor Freek Kerhoff op. Zijn voorzet wordt door Thom Francissen tot doelpunt gepromoveerd: 1-1. In de slotfase van de eerste helft ze DAW nog één keer aan, wat nog een vrije trap oplevert. De geplaatste bal van Jeroen van Dijk zeilt richting de kruising, maar de Ottersumse keeper brengt redding.

Achates komt in de 2e helft sterker uit de startblokken. Vier keer komen ze gevaarlijk door, maar de kansen zijn niet besteed aan Thom Francissen, topscorer Maarten van der Burg en Freek Kerkhoff. Overigens ligt dat meer aan de knappe reddingen  van Rik v/d Linden en verdedigend werk van Rik Willems. Na een uur spelen laat DAW ook weer wat van zich horen. Een goede aanval met Mike van Son en Brian Peters levert een kans op voor Dirk v/d Hoogen, die een teennagel te kort komt om binnen te tikken.

Een kwartier voor tijd volgt er weer een goede aanval van DAW. Tom den Ouden speelt Marc Raaijmakers aan die voorgeeft op Brian Peters. Het schot van Brian wordt in eerste instantie nog gekeerd, maar in de rebound tikt Dirk v/d Hoogen binnen. Helaas voor DAW wordt de goal afgekeurd. In de laatste 10 minuten strijden beide partijen nog voor de winst. Dit levert nog enkele kansen op, waarbij de straffe wind een duit in het zakje doet. Een corner van DAW wordt op de Ottersumse lat geblazen. De laatste kans van de wedstrijd levert dan toch nog een winnaar op: een paar minuten voor het eindsignaal verdient DAW een vrije trap op een meter of 25 voor het Ottersumse doel. Bas v/d Ven legt af op Brian Peters en zijn harde schot wordt onderweg voldoende aangeraakt om in de bovenhoek binnen te vallen: 1-2 voor DAW!

DAW pakt enigszins gelukkig weer 3 belangrijke punten en blijft meedoen om de 3e periode.