Afgelopen zondag stond de wedstrijd DAW - Venhorst op het programma. Een mooi affiche gezien de competitiestand en de stand in de derde periode. Bij winst komt DAW niet alleen op gelijke hoogte in de competitiestand, ook neemt het afstand van Venhorst in de strijd om de 3e periode. Als Venhorst dit jaar nog een prijsje wil pakken, zullen ze moeten winnen van DAW. Kortom alles is aanwezig voor een mooie wedstrijd.

DAW begint strek tegen een terugzakkend Venhorst en de eerste twee kansen van de wedstrijd zijn dan ook voor de Schaijkenaren. In de zesde minuut komt DAW in een snelle uitval voor de goal. Dirk v/d Hoogen ziet Brian Peters op rechts vrij staan, die de bal met een lage schuiver voorlangs schiet. Twee minuten later is het wel raak. Op 20 meter van de goal krijgt DAW een vrije trap. De verdediging van Venhorst lijkt hier even van het heerlijke lentezonnetje te genieten. Waarna Bas v/d Ven de bal slim langs de muur op Brian legt. Laatstgenoemde komt vrij voor de keeper en weet de bal beheerst in de linker benedenhoek te plaatsen, 1-0. Venhorst zet vervolgens aan en krijgt een aantal mogelijkheden. Zo weet Thijs van Sleeuwen op goal te koppen vanuit een corner en dezelfde Thijs schiet vlak hierna vanuit een onmogelijke hoek in het zijnet. In de 20e minuut glipt Jeroen Emonds door de buitenspelval en komt een op een tegen DAW keeper Rik v/d Linden. Rik maakt zijn doel goed klein en weet redding te brengen. Hoewel DAW steeds meer onder druk komt te staan, weet het deze kansjes telkens ongedaan te maken. Ook al geeft het aantal tegendoelpunten in de competitie een ander beeld, de laatste weken speelt DAW vanuit een solide organisatie en zodoende weet het Venhorst, tenminste tot de thee, op de nul te houden.

DAW komt sterk uit het kleedlokaal en de eerste kans is meteen raak. Een Venhorst verdediger wil de bal in de 54e minuut naar voren schieten, waarna Tom den Ouden zich voor de bal gooit. De bal belandt bij de sterk spelende Brian, die zichzelf voor de keeper zet. Hij faalt niet en schiet de 2-0 in de verre hoek binnen. Tevreden zijn de Schaijkenaren nog niet met dit resultaat en er volgen nog een flink aantal kansen voor DAW. Brian probeert het in de 63e minuut vanuit een vrije trap en een minuut later kopt Rob Vos op goal, maar keeper Luc Peters weet telkens redding te brengen. Ook nestor Rob Vijnmans krijgt nog een grote kans op de 3-0. Maar Rob plaatst de bal, vanuit de lucht, naast de goal. Tegenover dit Schaijkse aanvalsgeweld staat een kans van Venhorst. In de 67e minuut schiet Thijs van Sleeuwen een vrije trap, laag in de hoek. Maar de bal wordt gered door Rik v/d Linden. Hierna neemt DAW de aanval weer over. In de 72e minuut wordt Dirk met een dieptepass weggestuurd. Dirk schudt twee verdedigers af maar strandt op de keeper. Drie minuten later is het wel raak. Nadat er voor de zoveelste keer een aanvaller van DAW onderuit gehaald wordt, volgt er een vrije trap op ongeveer 30 meter van de goal. Bas legt de bal breed op topschutter Brian en voor de 3e keer vandaag is het raak. Het schot gaat snoeihard in de verre hoek 3-0. DAW krijgt hierna nog enkele kansjes via Jeroen van Dijk en de ingevallen A-Junior Marc van Heesch. Maar bij beide heren stond het vizier niet op scherp. Venhorst weet nog iets terug te doen. In de 83e minuut wordt een corner naar de zijkant verwerkt door de verdediging. De ingevallen Marc van Sleeuwen weet in schietpositie te komen. Hij plaatst het leder, via de binnenkant van de paal, in de verre hoek 3-1. Toch blijkt dit schot niet meer dan een eretreffer want DAW doelman Rik v/d Linden wordt verder niet meer aan het werk gezet. Wel krijgt Rik Willems in de 90e minuut nog een betwijfelbare gele kaart. Waar de Venhorst verdediging vandaag wel erg openlijk solliciteerde naar kaarten, werd de DAW verdediger bestraft met geel na een ogenschijnlijk licht vergrijp. Toch floot leidsman dhr. Munster een uitstekende wedstrijd en na wat minuten blessuretijd blies hij dan ook op zijn fluitje.