• Gepubliceerd in Voetbalnieuws
Het is zondagochtend 21 april, op het programma de wedstrijd tegen TOP, een elftal dat uitslagen neerzet als een fietsbel. Vorige week nog een klinkende overwinning met 6 treffers tegen het nietige FC Uden, de weken ervoor werd er telkens, weliswaar nipt, verloren van een HVCH, Prinses Irene, Ruwaard en een Nooit Gedacht. Dit waren in ieder geval voetballend zeker niet de minste uit de competitie, maar de hoofdzaak lijkt toch te zijn om Das Funfde te laten waken voor onderschatting tegen het laaggeklasseerde Osse elftal. Na de blamage van Udi vorige week, zoals ze het zelf zo mooi formuleren, mag Das Funfde niet dezelfde fout maken. Gezien de hoeveelheid ervaring aan boord mag dit eigenlijk ook niet fout gaan, waardoor de titel niet uit handen gegeven kan en mag worden..
Waar de afgelopen weken de keuze reuze was, was het deze week na de ‘veldslag van Veghel’ wat minder eenvoudig om een fitte groep mee te nemen richting Oss. Flink wat lichte blessures spelen er bij de manschappen van Coach Kuijpers, die naar het schijnt door vv DAW is voorgedragen voor een koninklijke onderscheiding voor zijn “levenswerk” Das Funfde, waardoor er weer een ouderwetse puzzel was voor Rob en Vanessa om de basiself op papier te zetten. Na wekenlang het er zo opgekrabbeld te hebben kon Rob “El Payaso” Kuijpers nu de hulp van zijn duifje wel weer gebruiken. Op de voorafgaande zaterdagavond had Vanes zich al flink gebogen over hoe zij ze zou opstellen. De coach stond daar natuurlijk helemaal achter, want deze succesformule werkt nu al verschillende jaren en het is wachten op de uiteindelijke beloning waar in huize Kuijpers dagelijks over wordt gesproken en al maandenlang aan wordt gedacht. Das Funfde moet en zal de titel binnen gaan slepen. Zonder TC2 op zak wordt de naam van het grote brein achter deze nog grotere prestaties al gelinkt aan diverse andere elftallen. Zowel van clubs dichtbij als over de grens zou de tacticus zijn benaderd om daar het welbekende stokje over te nemen om ook deze elftallen tot grootse prestaties te leiden. Volgens internetsites als voetbalzone, kliksport, vi, en de telegraaf zouden de elftallen van zowel daw 1 als 2 een fris elan willen, ook concurrent udi’11, waar TB het scepter (nog) zwaait zou door zijn spelersgroep worden geroyeerd, als laatste wordt in de wandelgangen ook de naam van nooit gedacht 5 genoemd waar de coach nog wat fijne contacten zou hebben. Zoals elk jaar is het gespeculeer weer begonnen over de transfers, terwijl het in de spelersgroep stil blijft is het dit jaar de coach waaraan getrokken wordt. Zoals uit de persconferentie van vorige week al bleek wil hij hierover pas spreken na het binnen halen van de titel.
 
Kortom eerst Tot Ons Plezier, een laagvlieger in deze leuk voetballende klasse. De thuiswedstrijd werd op eenvoudige wijze omgezet tot een winstpartij, waar de Ossenaren die grotendeels net van een of andere danceparty afkwamen overrompeld werden. Voordat enkele rood-witten hun ogen open dachten te hebben had de doelman al tweemaal gevist. Gezien de ranglijst, waar met nog drie wedstrijden te gaan, TOP maar met 5 punten boven de degradatiestreep verkeerd, mag er meer worden verwacht. Gezien het papierwerk wachtten nog enkele moeilijke wedstrijden voor de gastheren, want naast de trotse koploper mogen ze nog naar de nummer 2 toe op de laatste speeldag en wacht met Prinses Irene wellicht nog de meest stugge ploeg van de competitie. Zogezegd zo gedaan, de statistieken van de Osse gastheer liegen er niet om, er werd nog maar tweemaal gewonnen na de winterstop, maar er werd per wedstrijd wel gemiddeld drie maal doel getroffen, de Schaijkse defensie kan dus op hun hoede zijn, daarentegen liggen er mogelijkheden voorin, want ook het aantal tegentreffers heeft een gemiddelde van drie stuks. Aan dit gemiddelde moest deze zondag maar eens gewerkt worden, want met de messcherpe aanval van oranjes trots zou de defensie van de Toppers geen probleem mogen zijn, gezien de statistieken van de oranjehemden wordt er zo ongeveer wekelijks een doelpuntje of vijf binnengeprikt. Het affiche voorspelt dan ook een attractieve match en zo geschiedde.
 
Na de tropische temperaturen van vorige week woeide er nu een fris briesje, de supporters hadden zich warm gekleed, waardoor de oranje dassen direct in het oog sprongen. De fanatici waren zoals het hoort weer aanwezig, de familie Van Summeren en Vos waren weer present, onder het genot van een vrolijk deuntje wat uit de speakers kwam op het sportpark werd er afgetrapt voor weer een zalige voetbalmiddag. Het zou een gezapige wedstrijd worden, te omschrijven als een ouderwetse zomeravondpot, waar schoonheid geen hoogtij zou vieren. De eerste helft leek wel uren te duren, gelukkig werd er nog wel gescoord, waardoor het drie tegen nul stond met rust. Doelpuntenmakers, aangevers, etc. zijn niet boeiend, want de klassementen spreken al voor zich en wanneer sommige doelpuntenmakers bij naam worden genoemd klinkt dit verslag direct al een stuk minder geloofwaardig.
 
Na de ogen gelukkig een kwartier rust te hebben kunnen gunnen was het weer zover, ook voor de tweede helft werd gefloten. De barstende koppijn, jeuk aan de ogen en andere bijverschijnselen van een vreselijke pot voetbal kwamen direct tot uiting. Het gebrek aan spanning gaf een extra dimensie aan de spijt om deze ochtend je bed uit te zijn gekomen. De passing, controle, animatie, eigenlijk zo wat op ieder vlak faalde deze wedstrijd. Gelukkig dacht de Osse scheidsrechter het nog even spannend te gaan maken door een pingel te geven aan de thuisploeg vanwege een onbekende reden, waarschijnlijk dat de Osse doelman die tijdens de rust de afspraak heeft gemaakt met de scheidsrechter ook al direct een oorzaak erbij had gegeven. In ieder geval werkte deze top tactiek grotendeels, want de scheidsrechter gaf de pingel en Das Funfde had op dat moment niets in te brengen. Met een nog ruime voorsprong leek het nog een spannende drie kwartier tegemoet te gaan, maar Stefan “De Buffel” Van Summeren, keerde de inzet en liet de nul schitteren op het scorebord. Daarna werd de genadeslag uitgedeeld aan de rood-witten, de scheidsrechter keek nog naar de grensrechter, nog een keer, nog een keer, en floot met tegenzin en wees naar de middencirkel. Het zou vier tegen nul blijven en wedstrijd die op papier tweemaal drie kwartier had geduurd, leek in werkelijkheid wel ruim een week te hebben geduurd. Maar zoals een waardig kampioen zich tot champ moet laten kronen, moeten ook zwakke, middelmatige, dramatische, trieste wedstrijden gewonnen worden. En dit was in de warming-up naar de titel aanstaande zondag het geval. Doelpuntenmakers: Tutter 2x, Tjub 1x en Bult 1x.
 
Aanstaande zondag de topper tegen Udi, waar Das Funfde zich tot kampioen kan laten kronen na een overwinning of eventueel een gelijkspelletje. Bij een niet voorziene verliespartij dienen de festiviteiten uitgesteld te worden naar volgende week. In ieder geval zullen de Udenaren zich niet bij voorbaat gewonnen geven, die wordt versterkt door de berichten dat we tegen iedereen kampioen mogen worden maar niet tegen hen. Kortom de spannendste wedstrijd uit de historie van de Schaijkse voetbalclub komt dichterbij. De belangen zijn groot, vele oliedollars zouden zijn ingezet en de KNVB wacht op het bordes met de koniging om de laastste koninklijke onderscheidingen onder haar bewind uit te mogen reiken.
Tagged under Senioren