DAW heeft er patent op: Het behalen van gelijke spelen. In Oss werd voor de negende keer dit seizoen gelijkgespeeld. Na 90 minuten deelden DAW en Ruwaard de punten.

In de 12e minuut kreeg Ruwaard de kans om de score te openen. De aanvoerder van Ruwaard, Patrick v. Asperen, beoordeelde een steekpass op waarde maar faalde alleen voor de Schaijkse doelman. DAW kreeg vervolgens een paar vrije trappen rond het vijandelijke strafschopgebied. Gedurende de hele wedstrijd eigenlijk. Maar de hele middag bleek het onmogelijk om tegen het leer aan te lopen. Via veldvoetbal werd ook nog het nodige afgedwongen. Zo ging Maikel v. Orsouw goed door op het middenveld en bracht Bart v.d. Velden in stelling. Zijn inzet ging voorlangs het doel van de Osse doelman. Voor de rust kwam DAW een keer goed weg. Een doelpunt werd, terecht overigens, afgekeurd wegens buitenspel. Daarna verdween een schot van Jordi Hartogs voorlangs het doel. Maar ook DAW liet nog van zich horen. In de 40e minuut kwam Jeroen v. Dijk door aan de linkerkant en gaf een mooie voorzet. Bas v.d. Ven liep de ruimte in, maar schrok van de geboden kans en kopte over het doel. Enkele minuten later schoot Rik Willems op doel, maar dit kon de Ruwaardse doelman niet in verlegenheid brengen.

Na de thee kreeg DAW tal van opgelegde kansen om de score te openen. Bart v.d. Velden lobte een bal over de doelman, maar ook over het doel. Een tiental minuten later, 55e minuut, kreeg Bas v.d. Ven de bal voor zijn voeten in de vijandelijke 16-meter. Twijfel werd hem meester waardoor er uiteindelijk niks gebeurde. Vervolgens weer een van de vele vrije trappen die gemist werd. En dat terwijl Ruwaard feitelijk nog maar één keer een opgelegde kans kreeg. Patrick v. Asperen vuurde een bal op doel af, maar Bart Bongers kon zijn keeper ondersteunen waardoor de 0-0 gehandhaafd bleef. In de 70e minuut weer een riante mogelijkheid voor DAW. Rob v.d. Ven verstuurde een snelle vrije trap waarmee hij Dirk v.d. Hoogen alleen voor de doelman zette. De doelman bleek echter opnieuw een sta-in-de-weg voor de Schaijkse spitsen. Een minuut later bracht Bas v.d. Ven een bal voor het Osse doel. Bart v.d. Velden toucheerde de bal, maar de inzet ging voorlangs.

DAW ging met opnieuw een gelijkspel van het veld af. Positief punt: Het bleef voor de zevende achtereenvolgende keer ongeslagen. De andere kant van het verhaal is dat één punt te weinig oplevert. DAW zag Estria uit Escharen langszij komen in de stand door een overwinning bij Vorstenbosch. VOW verloor wel en heeft een achterstand van één punt op de ploeg van Jurgen v. Wanrooij. DAW speelt aanstaande zondag thuis tegen WEC uit Wijbosch en heeft alles in eigen handen. Een overwinning is genoeg voor klassenbehoud terwijl WEC de derde periode kan binnenhalen. Aanvang: 14.30 uur op D'n Heuvel in Schaijk.