Op de slotdag van de senioren trad DAW thuis aan tegen Vitesse '08 uit Gennep. Bij winst hield DAW zicht op de vierde plaats in de eindrangschikking en zou het hun sportieve plicht doen richting Festilent. Vitesse '08 speelde voor hun laatste kans voor rechtstreekse handhaving, waarvoor zij nog 3 punten nodig hadden.

Eerste helft.
Het eerste wapenfeit kwam van de gasten uit Gennep. De nr 8, Azis Ait-Bassou, weet gevaarlijk uit te halen, maar doelman Rik vd Linden weet hier gemakkelijk redding te brengen.
Na een kwartier gespeeld te hebben weet DAW ook gevaarlijk te worden voor het doel van Vitesse '08. Dirk komt door over rechts en vindt Rob Vos in de 16-meter. Zijn inzet met links mist te veel power om echt gevaarlijk te worden.
Een minuut later combineert DAW goed door het centrum, Geert Loeffen ziet de diepgaande Bas vd Ven en legt de bal achter de verdediging. Bas is net te laat, om de bal af te kunnen werken op doel.
Enkele minuten later een indraaiende vrije trap van Jeroen van Dijk, die Rob Vijnmans weet te vinden. Zijn kopbal gaat echter net over de lat.
Na 20 minuten is het dan toch raak voor de gasten uit Gennep. Vitesse '08 komt door via het centrum en nr 14, Rob Janssen, weet zich door een goede loopactie vrij te spelen voor het doel. Deze kans bleek wel aan hem besteed en beheerst schoof hij de bal onder Rik vd Linden door. 0-1.
DAW gaat door met het creƫren van kansen en na een voorzet van Brian Peters weet Rob Vijnmans zijn inzet niet genoeg kracht bij te zetten om te scoren.
Maar ook Vitesse '08 laat zich voor het DAW doel zien. Na een aanval over links word er in het centrum over de bal heen gestapt. Nr 11, Koen Reijnen, komt voor zijn directe tegenstander en weet te schieten. Rik vd Linden weet schitterend redding te brengen.
In de 25e minuut komt DAW door over rechts. De voorzet van Niels de Groot komt via Bas bij Dirk vd Hoogen. Deze schiet de bal met links onberispelijk in de linker bovenhoek. 1-1.
Na een half uur komt de bal na een aanval door het centrum via Bas bij Rob Vos terecht. Zijn inzet met rechts wordt echter van de lijn gekeerd door Vitesse '08.
In de laatste minuten van de eerste helft nog een goede aanval van DAW. Brian Peters ziet zijn inzet door de verdediging tegen gehouden worden. Ook de rebound van Rob Vos wordt geblokt door de verdedigers en zo gaan beide teams de kleedkamer opzoeken met een 1-1 ruststand.

Tweede helft.
In de 53e minuut een hard en laag schot van Brian Peters. Echter komt deze recht in de handen van de keeper terecht.
In de 57e minuut Geeft de nr 14 van Vitesse '08 Een voorzet vanaf links. Nr 16, Symen de Greef, weet het luchtduel te winnen. De bal beland buiten het bereik van Rik vd Linden op de lat. De verdediging weet de bal weg te werken.
Met nog een half uur te spelen wederom een vrije trap van Jeroen van Dijk. De ingevallen Rik Willems kopt voorlangs het doel.
Vijf minuten later een vrije trap van Bas vd Ven. De kopbal van Robbert Knipping gaat echter ruim over. Een minuut later weet de spits van Vitesse '08 na balverlies in de DAW verdediging alleen op Rik vd Linden af te gaan. Rik weet goed redding te brengen met zijn voet.
In de 75e minuut weet Rik Willems zijn hoofd tegen de bal te zetten nadat hij boven iedereen uit springt en de corner van Jeroen van Dijk binnen te koppen. 2-1 voor DAW.
Vijf minuten later een goed schot van de ingevallen A-junior Tim vd Helm. Maar de keeper kan redding brengen. Enkele minute later een goede actie over links van Rob Janssen van Vitesse '08. Na zijn actie haalt hij uit in de korte hoek. Rik vd Linden brengt echter schitterend redding met zijn voet en kan de bal rustig onder controle brengen. Vijf minuten voor tijd het laatste wapenfeit van DAW. Brian Peters komt goed door over rechts maar ziet zijn schot hard over het doel heen gaan.

Door deze overwinning stijgt DAW naar de vierde plek. Wat als een zeer goed eindresultaat gezien kan worden als promovendus.
Maar mede door de goede tweede seizoenshelft heeft DAW zich vorige week aL weten te verzekeren van nacompetitie en dus wacht er voor DAW nog een leuk toetje.

Spelers en begeleiding hopen dat u donderdag 16 mei a.s. om 19:00 uur zich weer laat zien wanneer IVO uit Velden op bezoek komt op Sportpark D'n Heuvel. Samen met de supporters gaat de spelersgroep en begeleiding voor de 2e klasse. We rekenen op jullie!