Exact 18.00 uur fluit scheidsrechter Jaspers uit Uden de wedstrijd op gang. Ideale voetbalomstandigheden, niet te warm, goede grasmat, een regenbuitje en veel publiek.
DAW begint sterk aan de wedstrijd, In de 5e minuut een steekpass van Aldair Rodriquiz, "wat een prachtige voetbalnaam", op Dirk van de Hoogen. Dirk stuit op de keeper. Halverwege de eerste helft, Dirk van de Hoogen opent op links naar Mark Raaijmakers, Mark trekt naar binnen en speelt vervolgens Bas van der Ven op rechts aan. De vlijmscherpe voorzet van "assistkoning" Bas wordt technisch fraai binnen gegleden door Mark 1-0! DAW is beter maar in de 28e minuut een diepe bal op Festilent speler Jasper van de Berg, de gevaarlijkste aanvaller van de "blauwe". Keeper Rik van de Linden reageert alert en verwerkt de bal met hoofd voordat Jasper gevaarlijk kan worden. Nog geen minuut later staat Dirk oog in oog met keeper de Louw aan de andere kant van het veld, maar de Louw weet redding te brengen met de voet. DAW speelt in deze fase bij vlagen uitstekend en de 2-0 hangt in de lucht. 33e minuut, Dirk speelt Gerwin Wittenberg in, die met een prachtig boogballetje Aldair vrij voor de keeper zet. Jammerlijk gaat de inzet van Aldair over de kruising. Nog geen 5 minuten later weer een aanval, Bas speelt in de diepte Mark aan op rechts, deze gaat op snelheid zijn tegenstander voorbij en zet voor op Dirk, die zijn inzet op de kruising uiteen ziet spatten. Eigenlijk had DAW voor rust meer afstand moeten nemen. Na rust een ander spelbeeld. Festilent gaat agressiever spelen, DAW slordig in de passing en loopt achteruit, Festilent hanteert de lange bal. Het levert de Zeelanders een aantal kansen op voor de 1-1. Festilent invaller Roy van Lokven brengt nog meer onrust in de Schaijkse ploeg. Naarmate de wedstrijd vordert komt DAW steeds vaker voor het doel van keeper de Louw. Vooral uit standaard situaties is DAW een paar keer akelig dichtbij een 2e treffer. Vooral de kans van Mark Raaijmakers leek nauwelijks te missen, mede ontstaan door goed terug leggen van Robbert Knipping. Bij beide teams vloeien de krachten langzaam uit de benen. Een aantal spelers lopen op hun tandvlees. De wedstrijd blijft spannend tot ver in blessuretijd. In de 94e minuut een diepe bal op de uitblinker van deze derby, Mark Raaijmakers. De bal word door Mark fijngevoelig breed gelegd met de buitenkant van zijn rechterschoen, opgepikt door de bloedsnelle Tim van de Helm. Iedereen in het veld kijkt naar rugnummer 14, oog in oog met keeper de Louw faalt de 18 jarige niet, met een bekeken lob gooit Tim de wedstrijd in het slot. Een fraaie "knieschuifduik" over het natte gras en de overwinning is binnen. Complimenten voor met name de eerstejaars senioren Tim van de Helm, Mark Megens en Aldair Rodriquiz. Beide trainers waren het met elkaar eens. Al met al een verdiende overwinning voor DAW, maar als Festilent de 1-1 maakt.....
Goed, als telt niet dus op naar volgende week. Dan wacht in Venhorst een nieuwe klus, de halve selectie van Venhorst zat op de tribune om samen met oud trainer Marc van de Ven, aandachtig de wedstrijd te bekijken. Die wedstrijd begint dan zondag gewoon weer om 14.30 uur met 0-0.