Zaterdagavond de wedstrijd Herpinia - DAW samengevat. Bar slecht, die eigenlijk geen winnaar verdiende maar toch kreeg. Herpinia won met het kleinst mogelijk verschil 1-0.

Voor Herpinia was dit het maximaal haalbare zonder Bjorn en Jordy Suppers en Paul Sweep was het elftal van trainer Sander Strik wel van heel veel kwaliteit ontdaan. De rood-zwarte in het veld deden wat in hun macht lag. Strijdend voor elke meter gras soms tegen het randje soms net erover, maar met een enorme vechtlust en bereidheid om voor elkaar door het vuur te gaan. Je kunt er van alles van vinden, maar de drie punten bleven in Herpen. Arbeid is ook een kwaliteit.

DAW was niet bij machte om de wedstrijd naar hun hand te zetten. De eerste helft kreeg het eigenlijk geen enkele echte kans, er waren wel wat halve kansjes een vrije trap van bas bv. Die doorkeeper van Son keurig werd gepareerd. Maar het massaal toegestroomde publiek werd zeker niet verwend.

IMG 6742

Na rust ging DAW beter voetballen. Dit resulteerde in een aantal aardige combinaties. In de 20e minuut een corner genomen door de beste DAW' er van vandaag Aldair. De fijn ingesneden corner werd door Robert Knipping ingekopt recht op de doelman. Een goede kans die de 0-1 had kunnen betekenen. In plaats daarvan 2 minuten later. De beste man aan de kant van Herpinia, Leo Hopman ,die krijgt de bal in de kluts mee over links, speelt de bal breed op spits Ivo van Aalst, die met een mooie stift keeper Rik van de Linden verschalkt 1-0. DAW gaat er niet beter van voetballen, Herpinia gooit er nog een schep arbeid bovenop. DAW krijgt nog een schietkans via invaller Rob Vos. Het schot met links gaat over de kruising onbereikbaar voor de keeper. Na een half uur spelen een vrije trap van Bas op het hoofd van Rik Willems, zijn inzet gaat rakelings naast het doel via een rug van de tegenstander. Tussentijds wordt er nog een goal van Herpinia afgekeurd, de scheidsrechter fluit ietwat laat voor een vermeende overtreding op Rik. DAW komt goed weg. 10 minuten voor tijd een aanval over links. Invaller Mark van Heesch ziet een voorzet door Mark Raaijmakers net gemist worden. Mark kan de bal wel oppikken en de bal terugleggen naar Aldair. Het schot van Aldair gaat rakelings over. DAW probeert in de slotfase nog van alles, echter zonder resultaat. Na 8 minuten extra tijd fluit scheidsrechter Vereijken voor het eindsignaal. DAW achterlatend met nul punten en Herpinia de tent in sturend om het 85 jarig bestaan te gaan vieren.

Volgende week komt Avesteyn op bezoek, dat verrassend won van Rhode. We zijn gewaarschuwd.