• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Daw 6 in Polen: “van Facebook vriend naar Wing-man”

Na een 12 uit 4 score in de eerste 4 wedstrijden van het seizoen, kwam al snel daarna de klad in het spel van “het zesde”. Er moest iets gebeuren. Een shock effect! En waar prikkel je deze players meer mee dan de “ouwe koeien” verhalen uit Riga, en Bratislava. Nadat iedereen binnen de afgesproken deadline van 72 uur ca. 140 euro had overgemaakt, kon de zoektocht naar “het beloofde land” beginnen! De eisen waren niet mals… Luxe, passie, vrouwen, goedkope flessen heineken, en een badjas..(want ja je wint de STB niet zomaar) waren zeg maar de belangrijkste. Voor de reisleiding daw6 is dit natuurlijk gesneden koek, hapklaar, op ervaring, uit de losse pols, deze gasten zie je vaker op Schiphol dan de zwaan uit de KLM reclame.. dus 5 minuten sparren en 4 elleboogjes later was het geregeld.

Uiteindelijk kwam de volgende bestemming uit de koker: The Award Winning 5 star Intercontinental Hotel Warschau, vrijdag heen, zondag terug. Een schot in de roos. Hartje Centrum, naast het presidentiele paleis, picollo’s voor de deur, zwembad op de 43e verdieping, en 7 suites op de 26e. Now we are talking!

13 geplaatste spelers gingen vervolgens in de kokertjes en de kamer loting,verricht vanuit Geneve, was live te volgen in meer dan 164 landen. #daw6 was even trending topic.


Na een goede vlucht, kwam air force one aan in het zonnige Warsaw. De vestjes maakten plaats voor de zonnebrillen en het was een heerlijke 21 graden in Polen. Net na de klapdeuren stonden de eerste fans zich al op te dringen en de cameraploeg van hello…goodbye had net voor de landing al de eerste interviews gehouden met tranende fans van o.a. Jelmer van Leijsen, Nicky Lukassen en Joost Megens..

Uit onze ooghoeken stond al de limodriver al klaar met een bordje “the chosen ones” en ik wenkte de chauffeur al snel dat we eraan kwamen. 45 minuten later werden de kamers verdeeld en kwam de ene woooowww na de andere uit de monden van la seleccion.. Joost verklapte stiekem dat hij nog nooit in een hotel met meer dan 2 sterren had geslapen en de ajaxcieden onder ons. (kuster, swa en dikke) komen ook nooit meer boven de 3 sterren uit ;)


Na het 5 gangen diner bij de Mc was het tijd om opgekalefaterd te worden bij de RiverSide Spa op de 43e.. Hierna voelden we ons weer mens en waren tegelijkertijd weer brandschoon en messcherp voor de start van de 1e avond. We begonnen met een verbeterde versie van de STB quiz, (zonder poppenkast, prevragen en de organisatie wist hier wel de juiste antwoorden op de vragen).

De lobby bar zat ook hier overvol met toeschouwers en de dames achter de bar wisten niet wat ze zagen! 5 teams van 2, strijdend over 4 categorieën om een felbegeerde lapdance later op de avond. Newly weds, 5 jaar samen, vrijgezel, of een gecompliceerde relatie (Gijs bende nou vrijgezel of nie?!?) Het ging op de scherpst van de snede. Vragen als: Bij welke wedstrijd betrad “de burgt” het veld? Wat is het opkomst nummer van Michael van Gerwen, Hoe duur is een donderschotel op maandag bij pizzeria de Raaf? En in welke straat woont Noud van Haren waren zo maar een greep uit het brede repertoire over de categorieën “Voetbal” “ken je teamgenoot” en “van alles wa!, Ja Wa?” Na de eerste categorie zaten dikke en Lukano al met 1 been op de spreekwoordelijke lapdance kruk na een goede score bij “voetbal” Maar zoals jullie weten zijn hardlopers vaak doodlopers, en dikke die in de kantine alleen maar oog heeft voor het smulhuukse ipv zijn medespelers werd halverwege de klim bijgehaald door het magische duo “Ruijs/ Gijs”. Na de 3e ronde bleken er 3 teams binnen 2 punten van elkaar te zitten, want halverwege de derde set kwamen tom kusters en noud van haren (samen een rating van 5,98 in het dubbelspel) via een paar love games op rij, tot aan het wiel van Ruijsje/Gijsje. en werd er gestreden voor elk van de spreekwoordelijke 12 centimeter van de door de dame aangetrokken high heel die bij menig een al in het hoofd zat. Duo Megens/van Leijsen stonden spreekwoordelijk geparkeerd voor de stripclub en jemer, automonteur in spe, kreeg de motor niet meer aan de praat. Ook het Duo Ricky “van 410”van Boekel, en Stijn “Pokemon” van Schaijk, hadden wel netjes entree betaald maar zaten in 3e ring van de Curva Striptent. Het ging nog tussen 3 teams.

De Finaleronde was bloedstollend met vragen als “noem 4 clubs met fly emirates als shirt sponsor” Complimenten aan swa die er 5 wist op te noemen! en welke 2 duitse clubs spelen er in stadion vernoemd naar een automerk? Uiteindelijk werden de winnaars van de avond: Tom Ruijs en Gijs van Boekel! Zij zouden waardevolle Wiseguy reserves kunnen zijn, uiteraard zonder badjas.

Op naar de in eerste instantie (normale) club Enklawa.. alhoewel, het is maar wat je normaal vindt. Een complete enclave van louter plaatjes van 1m80 (inclusief hak) stonden la selecao al op te wachten en het werd al snel een gekkenhuis na de eerste breakdance van dhr van Boekel. De opstelling voor de avond kreeg al snel meer vorm, wat betekende dat Moosje de bar bewaakte, boer het extra slot op de (bar)deur was, en de overige 11 om en om in (of moet ik zeggen AAN dikke??) de punt(en) hingen!! Een avond om in te lijsten. Over de tussenstand bij rust kunnen we wegens privacy helaas niks kwijt.

Aan het eind van de avond was het libido bij velen erg hoog en besloten we dan ook om naar Club Libido te gaan. Het was een soort Medal Plaza, waar de winnaars van de quiz hun medaille (danwel slipje) om gehangen kregen. Dit tot ontsteltenis van dikke, die nog altijd baalde van het feit dat HSV ook met fly emirates als shirtsponsor speelt! Vervolgens dacht Jelmer “wat de dames kunnen, kan ik ook maar dan nog veullll beter! Klom de bar op hing in de paal, en schopte ala Ibrahimovic meteen zes flessen bier van de bar! Niet veel later werd onze Rookie of the year gesommeerd om zijn Libido elders bot te vieren, en dropen los galaticos nog na maar voornamelijk af.

n.b. er werd 500 euro opgemaakt in de stripclub, en de meeste hadden maar 1 pilske op.

De volgende dag stond er een citytour by bike op het programma, uiteraard nadat de magen van de baltovenaars eerst waren geleegd en vervolgens waren gevuld, dit keer bij de groen georiënteerde Subway. De gids kwam aan, en de stalen rossen werden klaargezet. De ene pinarello na de andere kwam van de volgauto en het was koers! De gids had al snel door dat het ons niet uitmaakte wie de eerste steen van het paleis had gelegd en dat we hier waren om lekker te biken door de stad en “gij kunt zeker geeenne wheely jongen”, een keer of 100 te herhalen..na 2,5 uur stonden de kuiten weer strak en was het powernap time want de traditionele zaterdagavond stond op het programma.

Namelijk de Witte blouzen avond! In de lobby bar verschenen 12 witte parels en 1 zwarte bonk. (de megens had namelijk geen witte blous) en dezelfde lobby bar dames begonnen wederom te tintelen. Gijs kwam met een wereldidee: Platinum Club. Bij DAW6 heeft iedereen inspraak en dus werd koers gezet naar de Platinum club. En ook hier deed de club de naam eer aan. De dames in deze club waren geen gouden plaatjes maar echt Platina!! De dames gingen van 12cm naar 15cm high heel, en volgens mij ook sommige spelers van het zesde. Echter voelde de meeste zich hier niet echt op hun gemak. Dit kwam doordat er types als Vladimir Klitsko en Fat Joe met zonnebril van een afstandje stonden te loeren, op de ene mooie opgezette aanval van het zesde na de andere richting de “goal”.

Er werd koers gezet naar Club Bank, echt iets voor de visjes zou je in eerste instantie zeggen, en gelukkig is een weekendje van DAW6 niet zoals wie is de mol.. Hier is ook echt alles is wat het lijkt!! De routines van het zesde hadden hun magneten op de torso vergeten af te doen, en dit hebben ze geweten. (magneten, vergeten, geweten…snapte….) Hierbij kregen ze die avond bijval van…een goede buur is beter dan een verre vriend Ricky (dries nummer 1) van Boekel en uiteraard was ook neef Gijs niet ver weg om wat worst in de soep te brokkelen. Na de rust kwamen ook Lukano en kuster van de “bank” om in de spits voornamelijk in de weg te gaan lopen en kregen Boer en Ruijs een publiekswissel om vervolgens op de “bank” plaats te nemen. Na vele photoshoots, 130 flessen Carlsberg en 3700 zloty later, raakte de pot aardig leeg, en de zak van noud aardig vol. Het was weer tijd voor Libido…. Velen lieten verstek gaan en kozen rond 05:00 uur de weg naar Intercontinental maar een verdwaalde tackle van Nicky mede opgezet door een schwalbe van noud bracht ze terug naar de Libido. Om 11:05 de volgende dag werd Team NL weer ingecheckt aan boord van Ryanair en zat het weekendje erop…

De totale einduitslag van het weekend is onbekend. What happens in Warsaw………….

Gelukkig hebben we de foto’s nog.. (zie hieronder)

Zondag NLC 3 uit, als we dan net zo scherp zijn als nu dan kan het niet mis.

p.s. Teun en Bakkerij Bongers, bedankt voor de goede service inzake de chocoladebollen!

Reisleiding DAW 6

Attachment

Attachment

Attachment

Attachment

Tagged under Senioren