Het leek nog geen week geleden dat DAW terug kwam uit het verre oosten met 3 dikke vette punten op zak. En dat was het ook niet, want we hadden op maandag nog gevoetbald... Deze zondag stond Margriet op het programma, de zoveelste Osse snack op de menukaart van de oranje witten.

De overwinningsreeks van de afgelopen weken en de zeer goed geformuleerde wedstrijdverslagen doet de jongens zo goed dat ze na een enerverende warming-up opgepompt aan de wedstrijd wilden beginnen. De tegenstander stond ook paraat maar van de scheidsrechter ontbrak ieder spoor. Rob ( zo inspiratieloos dak geen speech kan bedenken) Broeren sprak de magische woorden “als die scheids nou es n fluit in z’n bakkes douwt en hierheen komt”. Ofdat Rob nou zo hard geschreeuwd had of de scheids hele goede oren had zullen we nooit weten, maar dhr. R. Overvliet kwam in volle vaart op de middenstip afgestormd. Zo kon de wedstrijd toch 5 minuten verlaat beginnen.

De eerste helft gebeurde er vrij weinig, DAW had de lichte overhand maar kon nog geen gaatje vinden. Of vond in het geval van Jaap ( ik scoor maar niet want stel je voor dat de trainer van het 1ste staat te kijken) Oliemeulen wel een gaatje, maar hij verdomde het om de bal tussen de palen te prikken.
Maarten ( vind mijn foto op www.stommeovertredingwaarikroodvoorhadkunnenkrijgen.nl) Langenhuizen werd nog de gele kaart getoond na het een kwartier te laat inzetten van een teckel op de bal. Maarten dacht; verdomme weer n prent op de mat maar realiseerde zich daarna dat de regels verandert waren en maakte rechtsomkeert naar de zijlijn. Verder was de eerste helft niet meer dan de inleiding tot de 2de helft. 0-0 bij rust dus…

Nadat in de rust wat tape en spandiensten waren verricht, konden de pantoffels van de bento,die al 2 jaar trouwe dienst doen, gedragen door Maikel (hed er iemand ducktape of maatje 46) Kling weer het veld weer betreden.

Na het eerste fluitsignaal van de 2de helft begon het bij DAW wat beter te lopen. De kansen stapelde zich al snel op voor de mannen in het 8ste. Er werd na een vrije trap een solide aanval opgebouwd vanuit de achterhoede. Jaap (laat iemand anders maar scoren) Oliemeulen speelde de bal op Eugène ( na de wedstrijd meteen naar huis) Begeri, die zo vrij als een vis in het water voor het doel stond. Deze rondde koelbloedig en al strompelend maar accuraat af. 1-0. Helaas voor Eugene viel er ook niks te drinken na de wedstrijd want vaders stond wel de eerste helft te kijken, maar helaas niet de 2de helft. Dus (zo weet ook Edwin Boot) ontvang je dan geen extra traktement voor de gemaakt goal.
Niet veel later stond Jaap (miep, miep) Oliemeulen weer aan de wieg van een goede aanval. Hij rende, kapte, danste oftewel pingelde zich een weg naar de achterlijn waar hij de bal de 16 van Margriet in slingerde. Recht op het gouden koppie van Frank (Ja ook als je 6min te laat bent sta je nou eenmaal strafreserve) v. Casteren, deze kopte de bal pardoes in de voeten van Rob
(ik kan beter verdedigen dan aanvallen) Reijne, die vervolgens 2 m2 leeg doel voor zich zag. Hij twijfelde geen moment en trapte de bal ferm binnen. 2-0!
En DAW ging door. Nadat de bal vakkundig vanuit achter opgebouwd was naar het middenveld (ja, de hand van de trainer wordt zichtbaar in het spel) kwam de bal bij Frank (volgende week weer op stap en op zoek naar….) v. Casteren. Frank verkreeg balbezit maar tikte de bal iets te ver voor zich uit. Waarna er 2 geelhemden op de bal afstormden. Frank kreeg het nog net voor elkaar om de bal een tikje te geven in de voeten van Rob Reijne. De ene Ossenaar zaagde vervolgens zijn medespeler af en beide bleven geblesseerd achter. Ondertussen had Frank positie ingenomen in de 16 en dit had Rob weer goed gezien en speelde de bal terug. Hierna verzocht Margriet onder luid geklaag of de bal aub uitgetrapt kon worden. Dit deed Frank v.Casteren dan ook zeer sportief. Hij trapte de bal over de achterlijn tussen de 2 witte palen. 3-0. Zo daar kreeg Dhr Pigmans (wie kent hem niet als scheidsrechter bij Margriet), die voor deze gelegenheid de coach was van de jongens van Margriet een koekje van eigen deeg!
Ongeveer halverwege de tweede helft kreeg DAW de zoveelste een corner. Joost had al veel kunnen oefenen en zag Frank(elleboogje hier, knokkeltje daar) v. Casteren bij de 2de paal klaarstaan. Hij nam de aanloop en trapte de bal richting de 2de paal. Frank zag net voor hij de bal op zijn gouden knakker kreeg een gaatje achter de schoen van de Ossenaar die de 2de paal verdedigde en kopte zo de bal binnen. 4-0.
Na een volgende corner, die overigens zonder gevoel was genomen door Joost (beter een vierkant spoelbak dan een ronde, want daar kunde ouwe wok beter in afwassen) Manders, werd de bal weggewerkt door Margriet en belande in de voeten van de rechtshalf van Margriet. Deze trapte de bal net zo hard weer terug over de achterlijn, wat resulteerde in weer een corner, maar dan aan de andere zijlijn.
Hierna was er nog een onderonsje tussen de Mol en Dominic op het middenveld wat leidde tot de 5-0.
Daarna liet DAW nog n paar aanvallen van de Ossenaren toe maar Kai hield de netten schoon en kon Rudi gemakkelijk de wedstrijd tot een goed einde brengen.

Na de douche vlug naar de kantine, want ook de coach mag bardienst draaien en zou ook wel even voor de apfelkorn zorgen. Maikel (munten aanslaan, wat een gedoe met die nieuwe kassa) deed ietwat lang over het vinden van borrelglaasjes maar daar smaakte de overwinning niet minder zoet om en onder het nieuwe motto “nastrovja” vloeide de apfelkorn weer rijkelijk. Volgende week zorgt Dominic voor een fles Poolse Wodka, lang leve de slotdag!

Komende zondag worden we in het huis van Festilent ontvangen. Dit verscheelt niet zoveel van Oss dus werken voor een goede afloop en hopelijk tot volgende week!