DAW is als verliezer teruggekeerd uit Limburg. Stormvogels bleek over 90 minuten de betere ploeg en pakte mede door puntverlies van Avanti'31 de derde periode. Allereerst complimenten aan de "groundsmen" van Stormvogels. De volle grasmat in Siebengewald lag er strak gemaaid bij. Dit kwam het voetbal zeker ten goede.  In de eerste helft had Stormvogels'28 een veldoverwicht, in het tweede bedrijf waren de krachten beter verdeeld. DAW speelde zeker geen kansloze wedstrijd maar de ervaren ploeg van trainer Jeroen Tax oogde net iets stabieler. Men name Khalid Hlimi was een constante plaag voor de DAW defensie.

De eerste kans van de wedstrijd was voor stormvogels. Rechterspits Hlimi soleert langs Jeroen van Dijk en Bas van der Ven, Maar Rik van de Linden brengt redding. Halverwege de eerst helft doet DAW iets terug, de voorzet van Aldair Rodriquez wordt door Tim Huberts onvoldoende geraakt om voor echt gevaar te zorgen. In de 29e minuut kan Khalid Hlimi ongestoord voorzetten op de geheel vrijstaande Ingo Kusters, 1-0 voor de thuisploeg. Nog voor rust krijgt DAW kansen op de gelijkmaker maar de kopballen van Mark Megens en Rob Vijnmans treffen geen doel.

Na rust weer een actie van Hlimir op Ingo Custers, gelukkig voor DAW schiet deze in het zijnet. In de 53e minuut de kans op de gelijkmaker, Mark Megens wint het luchtduel van keeper Jaap Janssen, iedereen denkt aan een doelpunt maar de bal wordt ternauwernood van de doellijn gehaald. DAW blijft kansen krijgen maar is ongelukkig in de afronding. De wedstrijd loopt tegen het einde en de counterkansen van Stormvogels worden talrijker, zo ook in de 81e minuut als de bal komt op de hoek van de zestien aan de voet van invaller Loyd Kooiman. Het schot van Kooiman wordt van richting veranderd en druilt in de verre hoek tegen de touwen 2-0. DAW probeert met man en macht de "ansluschtreffer"  te verwezenlijken, een voorzet van Marc van Heesch, een mooie tegendraadse kopbal van Mike van Son, Rob Vijnmans komt een teenlengte tekort, de bal verdwijnt rakelings langs de paal. Een minuut later een steekpass van Tim Huberts,  Marc van Heesch schiet  met de rechts de bal binnen.  2-1! Een waar slotoffensief van DAW volgt, een drietal scrimmages voor het doel van Stormvogels, maar geen gelijkmaker. Daarentegen, in de tegenstoot scoort Niels de Bruin wel, weer stond Khalid Hlimi aan de basis met een bekeken pass. 3-1 eindstand.

DAW zal zich snel moeten herpakken, heeft alles in eigen hand. Om zeker te zijn van klasse behoud is een overwinning op Avanti'31 zondag as. thuis voldoende. Deze ploeg heeft alleen bij een overwinning nog kans op de derde plaats. Kortom veel rekenwerk. Komt dat zien!