• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

God was in een trage bui en dat was wel te merken aan de manier waarop het licht werd afgelopen zondag. Er klom een waterig zonnetje naar de hemel precies op het moment dat het 10e werd geacht af te trappen tegen Odilliapeel. Onder het mom van “niets is ons te veel, vandaag gaan we winnen van de Peel” startte DAW goed. Deze leus kwam natuurlijk uit het grote, nog te schrijven leuzenboek van Maarten Langenhuizen.

De oranje hemden rommelde wat af en aan in de eerste minuten van de wedstrijd. Op de een of andere manier kon DAW er geen grip op krijgen. Na 10 minuten en wat duidelijke aanwijzingen vanaf de zijlijn door Ton Hommeles stond het 10e eindelijk een beetje goed opgesteld tegen de groen-witte. Dit kon helaas niet voorkomen dat Odiliapeel op voorsprong kwam. De bal werd vanuit een corner voor het doel geslingerd en na het half wegwerken van Rob Reijnen in de kluts met keeper Martijn v Gemert viel de bal plotsklaps in de voeten van ’n pelenaar die hem op zijn beurt nog via een medespeler binnenschoot. 0-1 was een feit.
Gelukkig hield DAW het hoofd koel. Het coachen bleef positief en het 10e werkte goed voor elkaar. Dit was te merken aan het steeds beter wordend samen spel van de Schaijkse ploeg. De aanvallen werden steeds beter en het duurde dan ook maar slechts 12 minuten voordat de bal in de loop werd meegegeven aan Kevin Strik. Deze passeerde op zin beurt een paar tegenstanders waarna hij de achterlijn bereikte. De keeper van odiliapeel stond goed opgesteld bij de eerste paal, maar Kevin zag Ferry vd Zanden vogelvrij op de penalty stip staan. Hij nam de bal aan met zijn rechter, kon nog n pirouetje draaien en ’n sigaar rollen maar hij koos ervoor om direct te schieten. Helaas voor Ferry op de slechte kant van de paal. Maar zo belandde de bal wel in de voeten bij Rob Reijnen die voor zich een keeper en verdediger zag met daarnaast een smalle weg naar het doel. Hij tikte de bal voor zijn linker en krulde hem zo in de verre hoek van de tegenstander. De 1-1 werd opgeschreven door Sjors.
Het spel deinsde resterende minuten van de eerste helft nog wat op en neer maar DAW had wel de overhand.

2de helft
DAW voerde in de rust wat drastische veranderingen door omdat een paar spelers het strijdtoneel moesten verlaten. Zo kwam Maikel(toch wel over de middellijn?) Kling op de positie van rechtshalf. Na een kleine 11 minuten werd de bal de 16 van de Peel ingeslingerd door Ferry vd Zanden. Deze ketste af op het hoofd van Maikel (meer kopkracht voorin) Kling recht op de kruising af. Hij zou gescoord hebben waar het niet voor de nummer 9. Deze beweerde echter zijn gezicht dat dan ter hoogte van de kruising gezeten zou moeten hebben te beschermen. Er bestaat nog twijfel of de nummer 9 de bal zo hard beroerde dat er meer loskwam maar dit terzijde. Bas legde de bal als een pro neer. Meette zijn passen uit, keek naar de linkerhoek en schoot vervolgens rechts uit het midden de bal het doel wat Odiliapeel verdedigde in. 2-1
De groen-witte vonden van alle kanten dat hen onrecht was aangedaan en begonnen veel feller te spelen. Het leek op een gegeven moment wel alsof we tegen Berghem moesten zoveel lelijke overtredingen werden er gemaakt. Na een klein akkefietje in de achterhoede van DAW kreeg het 10e verdiend een vrije trap mee. Na het nemen belandde deze in de voeten bij Ton Hommeles en deze stuurde Ferry vd Zanden de diepte in. Hij sprintte over de linker flank maar hield goed het overzicht. Halverwege de helft van de tegenstander legde hij de bal af op Yorick Bosman die op was komen zetten over rechts en naar het midden was getrokken. Die zag op zijn beurt dat de keeper ondertussen iets uit zn doel was gekomen en besloot niet aan te nemen maar de bal zo met rechts langs de keeper te krullen. Zo kwam de 3-1 op het sorebord.
De beruchte nummer 9 had zelfs op een schaal van een tot 10 zijn rugnummer bereikt op het niveau van agressie. Rob Reijnen kreeg de bal op het middenveld en zag de man aan komen stormen als een stier op een rode lap. Hij speelde de bal opzei en zorgde zo snel mogelijk dat zijn enkels van de grond waren de nummer 9 kwam met gestrekt been in en raakte hem op het puntje van z’n teen waarna hij het uitschreeuwde van pijn. Puur theater. De nummer 9 werd daarna toch wel vriendelijk doch dringend verzocht het veld te verlaten. Dit nadat Sjors hem de gele kaart had laten zien. Hij was het er niet mee eens. Maar nadat een mede speler had uitgelegd dat wanneer hij het veld zou verlaten, hij geen boete hoefde te betalen verliet hij toch het veld.
Tegen 10 man leek DAW nog erger onder druk te komen staan en toen Odiliapeel over de linkerflank een aanval opzette, vuurde een aanvaller van hen een schot uit de 3de lijn wat op een lullige manier onder Martijn v Gemert door glipte en zo doel trof. Zo kwam de eindstand op 3-2

Bij het verlaten van het veld was de nummer 9 nu helemaal woedend en besloot zijn woede te laten botvieren op de waterzak. Deze trapte hij meerder malen waarna hij vervolgens op zijn beurt en trap te verwerken kreeg. Deze was afkomstig van zijn keeper en tevens broer die hem erop wees dat hij normaal moest doen met andermans eigendommen.

DAW liet vandaag Ambitie, strijdlust en hartstocht zien. Het werkte goed voor elkaar en coachte puur positief. Dit kwam het spel allemaal ten goede. Volgende week een derby tegen het “de Reek” in Reek. Zal DAW de draad weer op pakken waar het deze keer heeft laten liggen? Lees het in het volgende verslag..

Geschreven door: Rob Reijnen/Maikel Kling

Tagged under Senioren