DAW gaat met een prima gevoel de winterstop in. Het won de uitwedstrijd in Berghem en haakte aan bij de middenmoot na de derde zege op rij. Het was guur op sportpark de Koppelsteeg. Miezerregen en een straffe, koude westenwind. Toch waren er weer vele trouwe DAW'ers naar Berghem gekomen. De meeste zittend op de tribune, gelijk hadden ze.

Zelfs het spel kon het publiek niet verwarmen. De eerste helft was bar en boos. DAW grossierde in verkeerde passes, Berghem Sport was zowaar de betere ploeg, mede door hun vechtlust. Ook de wind speelde een rol in de eerste helft, die blies in de rug van de mannen van trainer Kuijpers. De hoge ballen vielen een paar keer achter de Schaijkse defensie. De voorwaartsen van Berghem kwamen net te kort om DAW pijn te doen.

In het tweede bedrijf had DAW, letterlijk en figuurlijk de wind mee. Toch kreeg Berghem ook een paar kleine kansjes, maar de ploeg, zoals vandaag in het veld gebracht herbergt onvoldoende kwaliteit voor de derde klasse. Naar mate de tweede helft vorderde komt DAW beter in zijn spel. Aldair Rodriquez is in het veld gekomen. Later komt daar jongeling Freek van Boekel bij, DAW komt steeds meer aan voetbal toe.

Na een uur spelen een aanval over links. Marc Raaijmakers, steeds vaker vrijstaand, geef een goede voorzet op Wessel Bens. Wessel ziet zijn schot gekraakt door de defensie van Berghem. Vijf minuten later een prachtige aanval van DAW door het midden. Aldair bedient Freek van Boekel, keeper van Lent brengt redding.
DAW is vanaf nu de betere ploeg, het speelt om te winnen en wordt beloond. Marc Raaijmakers komt weer door over links en speelt Freek van Boekel aan. Freek schiet met links op het Berghemse doel. Keeper van Lent ziet er niet goed uit, hij lost de ogenschijnlijke houdbare bal. Spits Noud de Looijer weet wel raad met dit buitenkansje, haast achteloos stift Noud de bal mooi over de liggende doelman. Alweer zijn zevende, 0-1!

DAW probeert de wedstrijd te controleren, de overwinning over de streep te trekken. Een vrije trap van Aldair Rodriquez is het laatste wapenfeit van de Schaijkenaren, de keeper laat weer los ditmaal zonder gevolgen. In de laatste minuut nog een grote kans voor Berghem Sport. Carlos Brands ziet zijn kopbal op de lat uiteenspatten. DAW heeft de wind in de zeilen, het wint met 0-1.

Na de wedstrijd maakten Rob van der Ven en Rob van Griensven hun plannen voor het komende seizoen bekend, zie elders op deze site. DAW gaat de winterstop in, een beetje kwissen, daarna een aantal oefenwedstrijden. 8 februari beginnen we weer met een thuiswedstrijd tegen Nulandia. Tot dan!