• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Na de overwinning van de week ervoor had DAW 4 deze zondag slechte papieren bij de bookmakers, want twee positieve resultaten op rij dat zat er natuurlijk niet in. De wedkantoren en gokmakelaren buitelden over elkaar heen om de ander te overtroeven met de meest waanzinnige prijzen voor een uitzege van Das Vierte. De absolute hoofdprijs was een geheel verzorgde cruise voor 34 personen door het Caribisch gebied. Desondanks werd er zelfs door de meest doorgewinterde ‘gamblers’ geen euro op ingezet.



DAW 4 trok zich hier echter niets van aan en leefde in alle rust toe naar de uitwedstrijd bij Rhode 3. Letterlijk in alle rust. De gladiatoren van het vierde werden stipt om 09.45u verwacht, maar om 09.42u leek het erop dat we met een man of zeven naar Sint-Oedenrode mochten afreizen. Kennelijk was die ene overwinning in het jaar genoeg om allerlei vedetteneigingen in de Selecao los te maken. Gelukkig werd in de gong nog net de verdubbelaar ingezet, maar onze Burgt dacht genoeg status te hebben om ’s ochtends een kwartiertje langer voor de spiegel te mogen blijven staan. Helaas.

DAW 4 begon heel sportief aan de wedstrijd en liet zich uit beleefdheid regelmatig de kaas van het brood eten. Achterin was de communicatie vergelijkbaar als die tussen een dove Japanse toerist en een blinde Noorse alpineskiër en dat leidde al snel tot een beschamende tegengoal. Na gefrot in de laatste linie zag doelman Van Casteren geen andere mogelijkheid dan de bal hard weg te rossen, maar daarbij raakte hij een tegenstander. Normaal gesproken geen probleem, maar wel als de bal daardoor in je eigen goal caramboleert: 1-0. Daarna leek het vierde gelukkig wakker geschud en vanaf dat moment ging de wedstrijd aardig gelijk op. In een verder behoorlijk gezapige eerste helft werden er over een weer nog wat speldenprikjes uitgedeeld, maar dat kon je moeilijk kansen noemen.

Na de rust bracht Das Vierte Rik ‘de stormram’ van Summeren binnen de lijnen en die zorgde al snel voor gevaar. Na iets wat vaag iets weg had van een overtreding kon Dennis ‘the rocket’ Geurts de bal voorgeven vanaf rechts en hij wist hem zo op de stropdas van invaller Van Summeren af te leveren. Die had helaas zoveel mogelijke opties, dat hij niet genoeg tijd had om er eentje van te kiezen. Hij miste de opgelegde kans en Rhode kwam met de schrik vrij. Aan de overkant kregen de gastheren ook de nodige kansjes om de wedstrijd te beslissen, maar die werden gelukkig lachwekkend slecht uitgespeeld. Na een kleine 75 minuten wist ‘The Rocket’ opnieuw op rechts door te breken, met dit maal topscoorder Japie vrij voor de goal. Als een ware spits ging The Manace voor eigen succes en dat loonde. Met een degelijke wreeftrap schoot hij de bal bij de tweede paal binnen: 1-1! Dat gaf de Schaijkse burger moed en de oranjehemden gingen dapper op zoek naar een glorieuze zege. Die leek er ook te komen, toen Rik ‘eeuwige student wieziolonofalogie’ Van Summeren opnieuw een dot van een kans kreeg. Helaas faalde hij oog in oog met de doelman, waardoor de gelijke stand op het bord bleef staan. Hiermee waren beide ploegen uitgeraasd en dat vond de goed fluitende scheidsrechter een mooi moment om de strijd te staken.

Met dit bonuspuntje erbij is DAW 4 verlost van de laatste plaats en dat betekent dat we voortaan ook weer naar beneden kunnen kijken op de ranglijst. Een ongekende weelde.

Tagged under Senioren