350 is een mooi getal, behalve wanneer dat het aantal dagen is dat je terug moet gaan om bij de laatste overwinning van je elftal uit te komen. En laat dat bij DAW 4 nu het geval zijn. Deze zondag was het op de kop af 350 dagen geleden dat DAW 4 voor het laatst aan de Apfelkorn mocht ruiken. De fles die op 8 december 2013 ontkurkt werd, schijnt inmiddels uit zichzelf weggelopen te zijn.

Voor DAW 4 was het deze week erop of eronder, want collega-degradatiekandidaat TOP 3 kwam op bezoek. Niet alleen de ranglijst gaf aanleiding om er een schepje bovenop te doen. DAW 4 speelde namelijk met rouwbanden, in nagedachtenis aan Harrie van der Zanden, erelid van DAW en vader van coach Willy.

Das Vierte vloog dan ook als een bezetene uit de startblokken en het liet de veteranen van TOP 3 – al dachten ze daar zelf anders over – geen kans om te voetballen. Daarnaast besloot strateeg Lars van Leijsen om de vermoedelijke oorzaak van al onze ellende meteen uit de weg te ruimen: Na anderhalve minuut roste hij de wedstrijdbal licht overbodig vanaf veld 2 richting de Maas bij Ravenstein. Met een nieuwe bal in het spel toonde das Vierte zich slagvaardig, want binnen een kwartier stond de 1-0 al op het bord. Na goed voorwerk van Dennis Geurts en Rick van der Burgt en matig coachwerk van de TOP-doelman (dan wel slecht luisterwerk van de verdediger) profiteerde Ton “mr. Bookmaker” Reijnen van een matige terugkopbal en hij prikte alert de 1-0 binnen. Tien minuten later leek Dennis Geurts zijn goede eerste helft te bekronen met een doelpunt. Hij onderschepte een ultraberoerde breedtepass van de back van TOP, maar schoof de bal helaas net langs de paal. Naar mate de eerste helft vorderde ebde het veldoverwicht van DAW 4 weg en kwamen de bezoekers meer aan aanvallen toe. Gelukkig hielden de Ossenaren zich meer bezig met Oscarwaardige valpartijen en gezeur tegen de scheidsrechter. De keren dat ze toch gevaarlijk werden, was goalie Tom van Casteren goed bij de les. Met een schokkende 1-0 ruststand trok DAW 4 zich terug in de catacomben.

Na de rust had das Vierte het nog steeds lastig om de bal in de ploeg te houden en het zou een rommelige tweede helft worden. De oranjehemden wankelden, maar TOP slaagde er niet in om veel kansen te creëren. DAW 4 kreeg hierdoor bovendien wat meer ruimte in de tegenaanval en daarvan zou het na een klein kwartiertje in de tweede helft profiteren. Chefkok Jaap Jans bereidde goed voor, waardoor Dennis Geurts de mogelijkheid kreeg om zijn gemiste kans te doen vergeten. Hij gleed de bal beheerst binnen bij de tweede paal en daarmee leek de Vorentscheiding een feit. Vijf minuten later leek de wedstrijd helemaal beslist, toen Teun ‘Jans 2’ van der Zanden met behulp van een Ossche verdediger en de keeper de 3-0 aantekende. Helaas kon de leidsman dat niet waarnemen en beschikt de gloednieuwe accommodatie van DAW nog niet over een IJzeren Rinussysteem, waardoor het 2-0 bleef. Ondanks nieuw elan door goede invalbeurten van Bart “backske” Janssen en Rens “GTST-watcher” van Hal, zou TOP 3 toch de aansluitingstreffer produceren. Duur balverlies in het centrum van Lars ”volgens mij heb ik alle tijd van de wereld” van Leijsen leidde tot een vrije doortocht naar de goal en dit keer was doelman Van Casteren kansloos: 2-1. Het laatste kwartier werd hierdoor nog erg hachelijk en de Ballenvanger van Casteren moest nog een keer stevig ingrijpen met een snoekduik in de hoek. Het gezeur richting de arbiter werd er de laatste minuten niet minder op en de ene zwakke oneliner volgde de andere zwakke oneliner op. De geroutineerde arbiter bleef uiterlijk onaangedaan en DAW 4 zou niet meer in grote problemen komen.

Na het laatste fluitsignaal overheerste een onwerkelijk gevoel bij de moegestreden gladiatoren van het vierde. Dat gevoel werd er in het kleedlokaal niet minder op, toen een groot aantal spelers voor het eerst aan de DAW 4 overwinningsyell mee mocht doen. In de kantine nipten we nog even lekker aan de Apfelkorn en ook de derde helft eindigde in een ruime overwinning.