• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Na negen moeizame wedstrijden in de competitie, mochten de gladiatoren van DAW 4 dit weekend even bijkomen van alle inspanningen. Althans, bijkomen. DAW 4 besloot om een trainingskamp te beleggen, om de neuzen voor het vervolg van de competitie weer dezelfde kant op te krijgen. Plaatsen van handeling waren huize Van de Burgt en het centrum van Den Bosch.

DAW 4 draait in de competitie als dikke stront in een trechter en daarom koos de organisatie ervoor om het trainingskamp af te trappen met een quiz. Immers, wie niet sterk is moet slim zijn. Voordat de quiz kon beginnen werd de groepsindeling door middel van een loting bekendgemaakt. Geheel in strijd met de gedragscode van de FIFA, waren er bij deze loting geen onregelmatigheden te bekennen en verliep een en ander volstrekt eerlijk en transparant. De drie teams kregen vragen naar hun hoofd geslingerd uit de categorieën Sport, Algemeen en DAW 4. Na de vragenrondes hadden De Veteranen, aangevoerd door coach Willy van der Zanden, de leiding genomen. Er volgde een kleine onderbreking, zodat de vermoeide quizzers even aan de schaft konden. Na het driegangendiner bereikte de quiz de climax, met de ronde ‘Ranking Das Vierte’. De drie teams maakten een top 5 van de slechtste verliezers van DAW 4, de grootste afhakers in de kantine en de womanizers die vanavond in de prijzen zouden vallen. De Veteranen bleken ook in deze ronde ijzersterk en stormden glansrijk op de trofee af: eeuwige roem en een shotje Apfelkorn. Voor alle nieuwkomers in het vierde was dat even wennen, aangezien Das vierte hier in de competitie nog niet aan heeft mogen ruiken.

Een aardig aantal kratten bier en wat sterke drank later, verschenen de spelersbussen op de oprit. Die zouden het getalenteerde ensemble van DAW 4 naar Den Bosch vervoeren, waar deel twee van het trainingskamp te wachten stond. Met zijn allen een kroeg binnen komen ging het vierde net zo goed af als het winnen van een voetbalwedstrijd: zwak tot zeer matig. Na een paar ontroerend slechte pogingen om een kroeg in te komen, hadden we bij Zomers & Zomers eindelijk geluk. Bijkomend voordeel was dat we in deze zwerftocht Luuk “slap geziever” Willems hadden afgeschud, maar dat succes bleek helaas van korte duur. In de kroeg moesten de aanwezige vrouwen in alle categorieën het ontgelden. De ene na de andere beschamende oneliner, waarvan het niveau in de kelders onder de kroeg opgegraven moest worden, werd in de strijd geworpen. Geheel volgens verwachting had dat weinig tot geen succes. Tijdens de avond liepen we de na-apers van DAW 1 tegen het lijf, die ranglijsttechnisch gezien van een zelfde weelde mogen genieten.

Na een veelbewogen en pilsrijke avond keerden de DAW 4-selectie terug naar de spelersbussen. Althans, wanneer het er inderdaad twee geweest zouden zijn. Na een kwartiertje wachten in een door de ME hermetisch afgesloten omgeving, verscheen ook de tweede bus ten tonele, zodat de terugrit naar Schaijk ingezet kon worden. De zoveelste kater op zondag voor de spelers van DAW 4, maar voor de verandering was de oorzaak dit keer wél de moeite waard.

Tagged under Senioren