DAW heeft op eigen kracht een plek voor de derde klasse verworven. Daarvoor moest het winnen van Margriet. Dat deed het overtuigend, het was met 4-1 veel te sterk voor de kwakkelende Osse formatie.

DAW begon met Robbert Knipping in de spits en Mark Megens op de back-positie. Het startte fel en overrompelde de tegenstander volledig. In de eerste minuut een vrije trap van Aldair Rodriques. Van grote afstand nam Aldair de keeper onder vuur, deze kon de bal ternouwernood tot hoekschop verwerken. In de 8e minuut is het wel raak Aldair Rodriques mag een vrije trap nemen en brengt de bal achter de linies in. Robbert Knipping kopt terug. Mark Megens probeert in te koppen maar via de kluts komt de bal bij Rik Willems. Rik faalt niet en scoort. 1-0! De verdedigende tactiek van Margriet kan in de prullebak. De Osse formatie was gekomen voor een puntje.
DAW drukt door en is de bovenliggende partij. Halverwege de eerste helft, slecht uitverdedigen van Margriet, Dirk van den Hoogen pikt de bal op en trekt naar binnen. Dirk knalt de bal tegen de touwen, vanaf buiten de zestien. De Osse doelman ziet er niet goed uit: 2-0!

Het blijft eenrichtingverkeer. Na een half uur brengt Bas van der Ven de bal in de zestien. Rik Willems zit er weer goed bij. In de kluts is het Dirk van den Hoogen die de 3-0 laat aantekenen.
Margriet is wakker geschud en probeert iets terug te doen. DAW loopt onnodig achteruit. Aanvoerder Lars Visser neemt het DAW doel onder vuur. Echter Silvester Rodriquez is al weken in topvorm en parreert het schot vakkundig, Silvester tikt de bal over de lat. Twee minuten later de kans voor Margriet om wat terug te doen. Van dichtbij knalt Lars Visser tegen de deklat. "Daar komt DAW goed weg". Dus 3-0 bij rust.

DAW komt fel uit de kleedkamer, het is niet van plan om de voorsprong te laten lopen. Margriet probeert het wel, maar oogt timide en futloos. De eerste kans is toch voor de Ossenaren mede door toedoen van geklungel van de DAW'ers achterin. Margriet weet het niet te verzilveren. Na een klein uur spelen is het wel raak voor Margriet. Mark Megens kopt een voorzet van de Ossenaren in de voeten van Lars Visser. Van buiten de zestien weet Lars Silvester te verschalken. Via de binnenkant van de paal gaat de bal in het doel: 3-1. DAW blijft echter controleren. Margriet hanteert vaak de lange bal, wat ideaal is voor het DAW-centrum. Na driekwart wedstrijd maakt DAW aan alle onzekerheid een einde. Vanaf 20 meter neemt Aldair Rodriquez het Margriet doel onder vuur via een vrije trap. De klutsbal wordt ternouwernood tot hoekschop verwerkt. Aldair neemt de corner, Rik Willems kopt op de paal, maar in de rebound velt Robbert Knipping het vonnis: 4-1. Margriet zet in het laatste kwart nog wel aan, krijgt wat kansen, maar DAW laat het niet meer gebeuren. Eindstand derhalve 4-1.

Na afloop een mooi feest in de kantine, op eigen kracht in de derde klasse, een prima resultaat. Er wordt afscheid genomen van Rob van Griensven. Rob ook via deze weg: bedankt voor je inzet!

Rest ons vanuit deze plaats om Venhorst te feliciteren met het behaalde kampioenschap. Volgend seizoen zijn we er weer, DAW neemt het dan op tegen 13 tegenstanders in plaats van 11. Wie dat zullen zijn wordt de komende weken duidelijk. Tot volgend seizoen!