• Gepubliceerd in Voetbalnieuws
De afgelopen zes speelronden vormden de resultaten van DAW 4 meteen ook het decor voor de prestaties van de vaandeldragers van DAW. Waar DAW 4 verloor, ging ook het vlaggenschip ten onder. Waar Das Vierte gelijk speelde, deelde ook Ut Urste de punten. En waar de zwoegers van DAW 4 tenslotte de winst pakten, stond ook DAW 1 aan de goede kant van de score. Op de gladiatoren van Das Vierte rustte daarom de loodzware taak om de hoop van DAW 1 op een zo broodnodige zege in leven te houden.


Nadat het vorige week al Heeschweek was, was het deze keer Zeelandweek op sportpark D’n Heuvel. In het voorprogramma van DAW – Festilent mocht Das Vierte het namelijk opnemen tegen Festilent 3. Tussen beide ploegen bevond zich niet alleen één punt verschil op de ranglijst, maar ook een degradatiestreep. De belangen waren dan ook te groot om onder een kabouter te kunnen schuiven. Met de bezieling van een Jehova’s Getuige bestegen we daarom de paarden om de vijand te bedwingen.

In de openingsfase werd al meteen duidelijk dat er maar één ploeg in de overwinning geïnteresseerd was en dat waren niet de bezoekers. Veteraan Baleer en kuitenbijter Bartje Janssen beslisten de strijd op het middenveld met straatlengten in oranjes voordeel en Das Vierte kreeg al snel enkele kansjes. Op geniepig aangeven van Baleer kreeg Tim Collegetour een dot van een kans, maar hij faalde oog in oog met de keeper. Even daarvoor had nestor Verstegen zelf al een paar kansjes gehad om de openingstreffer op het bord te zetten. In de achterhoede had ‘de ballenvanger van Casteren’ weinig te doen, onder meer doordat Lim van der Tinden zich continu opzichtig bezighield met het duwen, trekken, knijpen en irriteren van de vijandelijke aanvalsleider. Na een minuut of twintig werd de ban dan toch gebroken. Tim Pabo trok vanaf rechts naar binnen, ging traditioneel weer voor eigen succes en kwam er ook dit keer weer goed vanaf, want de Zeelandiaanse keeper had geen antwoord op zijn inzet in de korte hoek: 1-0! DAW ging door op de ingeslagen weg en die inzet werd na ruim een half uur beloond. Hauptsturmführer Jans stuurde ‘De Komeet Van D’n Heuvel’ de diepte in en die aarzelde geen moment. Met een fraai buitenkantje linkerscheenbeschermer lepelde Dennis ‘The Menace’ Geurts de bal over de uitkomende keeper heen: 2-0! Aan de overkant hoefde goalie Van Casteren nog altijd niet veel meer te doen dan af en toe een keer goed uit te komen en daarna kon hij zijn wekker op 12.47u instellen om te voorkomen dat de thee koud zou worden.

Gesteund door een gunstige uitslag op de andere velden, ging DAW 4 vol goede moed de wei in voor het tweede bedrijf. Even dreigde de ploeg op twee gedachten te gaan hinkelen, maar al snel werd toch weer de aanval gezocht. Das Vierte wist zo het eerste kwartier na rust een aantal goede kansen te creëren. Op een afgemeten voorzet van Carolus Magnus Van Summeren kon Jorg ‘Ai-ai mar’ Manders vrij binnenkoppen, maar helaas kreeg het behoud van zijn nieuwe haardos voorrang boven het vergroten van de voorsprong. Op anderhalve meter van de goal probeerde hij de bal tevergeefs aan te nemen en daarmee verdween de kans als lauwe sneeuw in de Sahara. Niet veel later kreeg ook de officieuze Gordon Ramsey van Schaijk nog een uitgelezen kans, maar ook in twee instanties wist Jaap het net niet te laten bollen. Ook Balerio had het vizier na anderhalf keer persoonlijke maximale wedstrijdduur niet meer op scherp, waardoor hij van dichtbij – mede door een polletje – hopeloos over schoot. DAW 4 dreigde weer in de twijfelmodus terug te vallen en de opluchting was dan ook groot toen het na ongeveer twintig minuten in de tweede helft alsnog 3-0 werd. Op vernuftig aangeven van Rik ‘Ovum Novem is niet gay’ van Summeren kwam Backske Janssen vrij voor de keeper te staan en hij bekroonde zijn prima wedstrijd met een dito treffer: 3-0! In de slotfase van de wedstrijd ging DAW 4 om onverklaarbare redenen toch weer in de achteruitloopstand en Festilent kreeg de kans om wat plaagstootjes uit te delen. De aansluitingstreffer bleef echter uit, waardoor het geloof van de bezoekers al snel atheïstische vormen aan nam.

Das Vierte boekte zo een overtuigende 3-0 overwinning en steeg daarmee en passant naar de negende plek op de ranglijst. Hiermee was de weg geplaveid voor DAW 1 dat zich, hoe kan het ook anders, ook eenvoudig met 3-0 van Festilent ontdeed. Een kersverse tegeltjeswijsheid werd daarmee maar weer eens bewezen: toeval bestaat niet in de tobsport.
Tagged under Senioren