• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

DAW heeft zich een slechte dienst bewezen door de thuiswedstrijd tegen Boekel Sport te verliezen. Door deze nederlaag is de ploeg gezakt tot plaats tien. Een plek die ervoor zorgt dat men in de nacompetitie terecht komt. Zelfs rechtstreekse degradatie is nog mogelijk omdat Festilent verrassend won van Volkel. Het gat met de Zeelanders is geslonken tot vier punten.

De wedstrijd was van DAW zijde niet om aan te zien. Men liep massaal achteruit en de echte, echte, wil om te winnen ontbrak bij de meeste spelers. Boekel Sport begon agressief, weliswaar ook achterover leunend, maar de ploeg vocht voor elke millimeter en won de meeste duels. Silvester Rodriques kon aanvankelijk de bal tot tweemaal toe uit zijn doel ranselen. Maar op het ziedende schot uit een afgeslagen corner had de Schaijkse keeper geen antwoord. De streep van Noud van Stiphout verdween dan ook snoeihard tegen de touwen; een mooie treffer. Vlak voor rust slaat dezelfde speler opnieuw toe. Weer is de treffer bijzonder fraai, vanaf 25 meter verdwijnt de bal kansloos in het doel van de DAW'ers. Krijgt DAW dan geen kansen in de eerste helft? Nee geen enkele, of het moet het halve omhaaltje zijn van Mark Megens.

Na rust probeert DAW wat terug te doen. Boekel Sport vindt het allemaal prima. DAW laat wel degelijk, zo af en toe, zien dat het kan voetballen. Het lijdt allemaal niet tot veel kansen. Maar er gebeurt tenminste iets. En niet onbelangrijk, de hondstrouwe toeschouwers krijgen wat te zien. De beste kans is na een uur spelen voor Bas van der Ven. De vrije trap is gevaarlijk maar de bal verdwijnt langs de verkeerde kant van de paal. Een kwartier later nog een goede voorzet van de DAW aanvoerder maar de geboden kopkans gaat aan iedereen voorbij. Boekel sport slaat wel nog éénmaal toe. In de slotminuut gaat Tim Schuijers er vandoor, mag tussen drie DAW'ers door en biedt Jan Tielemans de bal op een presenteerblad. Scheidsrechter Reddy verlost DAW uit zijn lijden en fluit de teams, na 90 minuten, naar de douches.

Volgende week zal DAW toch echt uit een ander vaatje moeten tappen uit tegen Venhorst. De trouwe supporters zullen er dan wel zijn. Het woord is aan DAW 1!

tn IMG 2841

tn IMG 2851

tn IMG 2867

tn IMG 2886

tn IMG 2960

Tagged under DAW 1