Zaterdag 28 februari DAW E1 naar de districts finale zaalvoetbal in Sittard. Oke, Sittard waar ligt dat, hoelang is dat rijden en tegen wie moeten we dan voetballen dat zijn de eerste vragen van de jongens. Na anderhalf uur rijden en 100 potjes met vet te gezongen hebben zijn we dan eindelijk in Sittard.Dan kom je bij een hele grote en mooie accommodatie terecht.

We worden goed ontvangen door de KNVB. Na het omkleden en instructies van de leiders moeten we ons melden in de gang. Vanuit daar wordt iedere team omgeroepen en moeten we in een rijtje de trap op zo de zaal in. Dan begint het toernooi, daar gaan we met een volle 100%. Onze eerste wedstrijd tegen Schijndel komen we voor met 1-0 de eindstand eindigt in 2-2. De 2e wedstrijd moeten we tegen SVOC, hier winnen we met 1-0 van.
Dan hebben we een wedstrijd rust en kunnen we even op adem komen. Ook onze derde wedstrijd tegen Simpelveld boeken we een winst van 1-0. Alle wedstrijden gaan gelijk op dus het zijn spannende wedstrijden. Dan moeten we onze 4e wedstrijd tegen SHH hier zijn we niet 100% gefocust en verliezen we ook met 3-1.

Na deze wedstrijd moeten we ook meteen onze 5e wedstrijd voetballen tegen Schaesberg. Deze moesten we winnen om in de finale te kunnen komen. Met een inzet van 120% beginnen we aan de wedstrijd. En met succes want we komen al snel op voorsprong met 1-0. Deze wedstrijd eindigt met een 2-1 winst. YES, we zijn door naar de Finale.

In de finale moeten we weer tegen Schijndel. Na 4 minuten komen wij op voorsprong met 1-0. In de 9e minuut scoort Schijndel de 1-1 met nog 4 minuten te gaan zetten we alles op alles om te kunnen winnen. Maar helaas eindstand is 1-1 nu moeten we penalties nemen. Ieder team neemt 5 penalties. DAW mag beginnen en mist de eerste penalty, Schijndel scoort de eerste wel. Dan is DAW weer aan de beurt en de 2e gaat er wel in. Schijndel is aan de beurt voor de 2e penalty maar deze wordt tegen gehouden door Mees, tussenstand 1-1.
DAW mist ook de 3e penalty, Schijndel daarentegen maakt hem wel. Zeer spannend, DAW moet de andere 2 penalties maken willen ze nog kans maken maar dat doen ze dan ook, Sander en Hielke schieten de bal er met overtuiging in. Schijndel is aan zet met de 5e en laatste penalty tussen stand is 3-3 als Schijndel deze scoort zijn hun de winnaar. Maar helaas voor Schijndel schieten ze de bal naast en doet DAW nog mee voor de 1e plaats. Nu is het om en om een penalty nemen en als er een team mist heeft de andere gewonnen. Ondertussen stroomt de tribune aardig vol want de D moet na ons voetballen. Dus de druk wordt nog hoger bij de jongens. Ook hier gaat het weer gelijk open is het ondertussen 3-3.
Dan is DAW aan de beurt en moeten de 4e penalty nemen, deze wordt tegen gehouden door de keeper van Schijndel. Nou is de druk wel erg hoog bij de keeper van DAW willen we kans maken zal hij deze moeten tegen houden. Maar Schijndel neemt de penalty met overtuiging en scoort helaas dan ook. En daarmee is Schijndel dan ook 1e geworden van het toernooi.

Helaas voor DAW, na wat tranen te gelaten hebben bij sommigen lopen we als een team met een opgeheven hoofd het veld af naar de prijsuitreiking. We zijn dan wel 2e geworden maar hebben al veel teams achter ons gelaten dus een prestatie om trots op te zijn. Dan moeten we weer terug naar Schaijk maar na al dat voetballen krijg je honger en sluiten we de dag dan ook af met supporters en spelers bij de grote gele M.