• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Voor DAW 4 stond afgelopen zondag de eerste wedstrijd van het seizoen op het programma: een thuiswedstrijd in de beker tegen Juliana Mill 2. De altijd onafhankelijke en zeer deskundige analytici uit Wijk bij Duurstede dichtten Das Vierte dit jaar ongelofelijk goede kansen toe in het bekertoernooi en dat leidde tot hordes toeschouwers langs de zijlijn. Het was dus dringen voor een kaartje, maar uiteindelijk paste de hongerige meute nog net in stadion 'De Rubberen Bakplaat'.

El Cuarto kwam voor deze wedstrijd met een opmerkelijke tactiek op de proppen, door voetbal en kaarten op subtiele wijze met elkaar te verweven. Zo strooide de ploeg al flink wat zand in de ogen van de Millse opponent, door vanaf minuut 1 aan het rikken te slaan. Naast Havana aan de Walloniër Rik van Summeren en All-Time recordhouder 'niveauloos zieveren' Rick van de Burgt, introduceerde Das Vierte namelijk ook nog eens aanstormend talent Rick van de Helm in het team. De Millenezen hoorden de ene rik na de andere voorbij komen en al snel ging het mis. Sergeant Van de Zanden – die niet getraind had en desondanks in de basis mocht opdraven – ging in zijn eentje voor een 'open piek met een praatje' en daar bleek de ietwat klein uitgevallen keeper uit Mill niet tegen bestand. De op zich toch wel houdbaar lijkende poging van afstand belandde via zijn handschoenen in het doel: 1-0! De bij de open piek horende praatjes van Teun 'Jans' van de Zanden moesten we helaas nog tot halverwege de tweede helft aanhoren. Niet veel later was de Millse Misère – niet te verwarren met de titel van een Suske en Wiske album -  compleet, toen Jorg 'Aimar' Manders het vertrouwen in hem als rechtshalf uitbetaalde met een prachtige assist op debutant Robin van den Heuvel. Met de vernuftigheid en behendigheid van pa Erik draaide hij zich langs zijn verdediger en plaatste de bal beheerst in de verre hoek: 2-0! De blauwhemden wisten niet wat hen overkwam en ook de Millse supporters hadden langs de kant al een klaverjasje uitgedaan. Voor zover de Millianoven al wat creëerden, was daar Daan 'festivals for life' Janssen die met een paar knappe acties redding bracht. Zo bereikte Das Vierte de thee met een hoopgevende 2-0 voorsprong.

Na de rust liep een deel van de selectie gedeeltelijk langs de schoenen. Van veldopzichter Teun van der Zanden was dit uiteraard te verwachten, na zijn eerste goal in 427 wedstrijden. Met de eigendunk van Christiano Ronaldo maar zonder de bijbehorende voetballende kwaliteiten liep hij het hele tweede bedrijf op anderhalve schoen rond. Ook Lim van der Tinden had het te pakken en koos voor twee verschillende schoenen. Hier hoefde echter niets achter gezocht te worden, want voor iemand met twee linkerbenen is één paar schoenen nu eenmaal niet genoeg. Naarmate de tijd verstreek, verstreek ook de houdbaarheid van de conditie van de ongekroonde Helden van D'n Heuvel. Het overwicht van Juliana Mill nam toe en daar kon Das Vierte alleen overgewicht tegenover zetten. De druk van de uitploeg leidde na ruim 70 minuten spelen tot een enigszins verdiende aansluitingstreffer. Een speler van Mill mocht optisch best eenvoudig uit de ruggen van het Schaijkse centrum weglopen en kon vrij op doel af: 2-1. Ook de gelijkmaker leek niet lang daarna op het bord te komen, maar daarbij bleek de Millse voorhoeder net wat te scherp opgesteld. De vrouwen en kinderen vlogen in de slotfase om de oren en de gemiddelde snelheid van de DAW 4-spelers liep terug tot minder 0,04921 kilometer per uur.

Desondanks wist de jeugdige ploeg al rikkend en puur op karakter de drie punten uit het vuur te slepen, waardoor de weg naar De Kuip geplaveid is. Het volgende slachtoffer in de zegereeks is Vianen Vooruit 2, dat aanstaande donderdag in Vianen de tegenstander is. Komt dat vooral zien!

Tagged under Senioren