• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

DAW staat er conditioneel en fysiek prima voor stelt trainer Rob van de Ven. Mede door het goede werk van Henk van der Zanden hebben we een prima basis kunnen leggen voor het nieuwe seizoen. Door de voorbereiding in twee delen te hakken heeft iedereen voldoende vakantie en trainingen gehad. Iedereen is fit, dus Rob kan kiezen uit een grote groep spelers. "De keuze is ruimer" aldus Rob, "in de breedte zijn we sterker geworden".

DAW begint het nieuwe seizoen uit bij promovendus Vitesse'08, een ploeg met achterin de nodige routine en voorin een paar behendige spelers. "We hebben ons strijdplan klaar en gaan daarbij van onze eigen kracht uit", vervolgt Rob. De voorbereiding liep goed ondanks dat er pas in de laatste twee bekerwedstrijden met een "vaste groep" kon worden gespeeld. "In de omschakeling en verdedigend hebben we vooruitgang geboekt", zegt de trainer. "Bij balbezit zit er nog rek in". "De eerste fase van de competitie zal weleens bepalend kunnen zijn voor de rest van het seizoen", weet Rob ons te melden.

Tot slot is Rob realistisch; "we moeten ons richten op plek zes tot tien". "En verder kijken dan de volgende wedstrijd heeft helemaal geen zin". Wij als supporters zijn enorm benieuwd hoe de seizoenstart in Gennep zal verlopen en zullen erbij zijn. De wedstrijd begint om half drie en staat onder leiding van de heer Diouani. Namens spelers en begeleiding tot zondag op sportpark De Heykuul.

Tagged under DAW 1