De eerste lange uitwedstrijd in de competitie. De reis ernaartoe was voor de een prettiger als de ander. Buurtbewoners die bij het sportpark in de buurt wonen excuus voor de rommel. Iets met alcohol of is het toch wagenziekte?

DAW begon sterk aan de wedstrijd en zocht meteen de aanval. Het schot van Chantal werd gekeerd door de keepster en met een lange bal bracht ze haar spitsen 1 op 1 tegen Iris. Waar iedereen met een Fortunahart al een doelpunt telde, was daar nog sta-in-de-weg Iris. Die wierp zichzelf voor de bal en kon zo de eerste treffer voorkomen. In de 28ste minuut kon dan toch de eerste treffer genoteerd worden. Gelukkig was die voor DAW. Elke gooide de bal in op Bianca. Er was geen tegenstandster in de buurt en vanaf een meter of 25 haalde ze met buitenkant links uit. De bal ging over de keepster heen en belandde in de rechterbovenhoek: 0-1.

Fortuna mocht aftrappen en direct vanaf de aftrap nam DAW de bal over. Uit nood werd de bal door de verdedigsters van Fortuna over de achterlijn gewerkt. De corner die hieruit voortkwam werd door Chantal genomen. Ze legde hem panklaar op het hoofd van Bianca die daar wel raad mee wist en kopte hem binnen in het dak van het doel 0-2. Dus na 2 minuten mocht er weer afgetrapt worden.

Helaas werd in de 38ste minuut de marge verkleind naar 1. Uit een vrije trap was er een scrimmage in de 16. Vanaf een meter of 5 werd er uitgehaald en was Iris kansloos: 1-2. Maar vlak voor het rustsignaal werd de marge wederom 2. Elke gaf de bal aan Linda die met een mooie draaibeweging (geleerd van de avond ervoor???) haar directe tegenstandster het bos instuurde en de keepster verraste in de kort hoek: 1-3.

Na de rust een feller Fortuna, maar Iris bewees haar team meerdere malen een dienst door de bal uit de doelmond te ronselen. Er werd, in de 70ste minuut, afscheid genomen van Anne die ons voor 4 weken gaat verlaten om door Australie te gaan reizen en Linda werd wat rust gegund na haar vrijgezellenfeest. De jeugdspelers Lizy en Emma kwamen erin als versterking. In de 75ste minuut liet Emma zich ook meteen gelden door vanaf rechtsbuiten naar binnen te trekken. Haar schot werd ter nouwernood gepareerd door de keepster. Niet veel later was het dan toch raak. Emma was deze keer de aangeefster en Bianca bekroonde haar topdag met haar 3e doelpunt van de dag. Na 90 minuten floot de scheids af en was de 1-4 zege een feit.

Zondag 11 oktober om 12:00 uur spelen de dames thuis tegen Venlosche Boys