• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

De Kolossos van Rhodos, de Piramide van Cheops en de hangende tuinen van Babylon: wonderen komen in alle soorten en maten. Deze zondag was de kunstgrasmat van DAW het decor voor wat ongetwijfeld zeer binnenkort als het Achtste Wereldwonder de boeken in zal gaan: een loepzuivere hattrick van Dennis 'the Menace' Geurts.


Goalie Daan Janssen had de gongregels van chef Van der Zanden verkeerd geïnterpreteerd en arriveerde als een heuse diva ruim na de echo van de gong op het sportpark. De op en top gemotiveerde bezoekers van FC Schadewijk 2 kwamen juist aan de aftrap met de gretigheid van een koe die na 44 maanden voor het eerst weer de wei in mag. Binnen vier seconden was het eerste schot op het Schaijkse doel dan ook een feit. Helaas voor de groen-witten miste het schot vanaf eigen helft snelheid, richting en enige kans van slagen. Das Vierte bleek al snel de bovenliggende partij te zijn, maar toch kwam de ploeg bijna op achterstand. Doelwachter Janssen slaagde er niet in een afstandsschot onder controle te krijgen, maar dat herstelde hij knap in de rebound. Hij werd daarbij geholpen door Teun Zwaans, die zijn kansen op chronische impotentie daardoor met stip zag stijgen.

DAW 4 was wakker geschud en wat volgde was een heuse voetbalshow. Na twintig minuten profiteerde Das Vierte met een snelle ingooi van verwarring bij de tegenstander. Lim van der Tinden – bewust vrij gelaten door de bezoekers – kreeg daardoor de kans om een goede voorzet af te leveren. Als een wonder stak er juist op dat moment vanuit Herpen een hevige oceaanwind op, die de bal precies bij de tweede paal deed belanden. Daar kopte Dennis Geurts de bal feilloos binnen: 1-0! Vijf minuten later was het opnieuw raak. Tegen beter weten in bracht Ton Reijnen met een steekpass opnieuw Lim van der Tinden in stelling. Door hevige kunstgrashooikoorts moest Tim net op dat moment flink niezen, waardoor hij de bal per ongeluk opnieuw goed raakte. Ezels leren kennelijk sneller van stenen dan de Ossche rechtsback van de eerste goal van DAW, want Dennis kon opnieuw kinderlijk eenvoudig uit zijn rug weglopen en de bal in het doel werken: 2-0! Weer tien minuten later was het Wonder van Schaijk een feit: Lars van Leijsen slingerde de bal voor het doel, waar Dennis voor de derde keer uit de rug van zijn tegenstander wegliep, om opnieuw de bal binnen te lopen: 3-0!

Die derde goal maakte spontane 'I'm a SuperMan!' gevoelens los bij The Menace, die meteen daarna met een omhaal probeerde zijn vierde goal te maken. Helaas eindigde dat net wat anders dan gepland en raakte Torfantom Geurts direct geblesseerd. Dat was een mooi moment om de catacomben op te zoeken voor een populair bakkie 'Thee van Lee'.

Na de rust verzuimde Das Vierte om door te drukken en leed het veel onnodig balverlies. De bezoekers kwamen terug tot 3-1 en leken er zowaar nog even vol voor te gaan. Nadat Robin van den Heuvel al een kansje had gemist bracht Lim van der Tinden gelukkig de verlossing, althans dat dachten we even toen hij helemaal alleen op het vijandelijk doel af mocht. Met de hoogmoed van iemand die net twee assists heeft gegeven, besloot hij echter om de bal nu eens met links in te schieten en dat liep uiteraard verkeerd af. Halverwege de tweede helft bracht Topchef Jans gelukkig alsnog de beslissing. Hij frommelde zich door de vijandelijke linies en wurmde daarna de 4-1 binnen. Daarmee was de wedstrijd definitief beslist en in het vervolg van het duel kwamen de bezoekers niet verder dan een paar lompe overtredingen en wat commentaar op de arbitrage.

Das Vierte stijgt hiermee naar de middenmoot en kan na een lange en duistere periode in de kelders van de reserve vierde klasse weer eens een keer omhoog kijken. Volgende week hoopt DAW 4 de indrukwekkende serie van twee overwinningen op rij een vervolg te geven. DESO 2 uit. Altijd lastig.

Tagged under Senioren