DAW 4 zit in een fase van de competitie waarin de punten gepakt moeten worden en daarom belegde het ambitieuze ensemble van coach Van der Zanden afgelopen zaterdagavond een heus trainingskamp. Plaats van handelen was Partycentrum De Raaf, waar het jaarlijks terugkerend evenement ‘het Moesfest’ weer op de rol stond. Een typisch Duitse traditie, waar de spelers van ‘das Vierte’ natuurlijk niet mochten ontbreken.

Nu vooral conditie een belangrijke rol speelt in onze competitie, probeerde iedereen het tijdens ‘das Moesfest’ zo lang mogelijk uit te zingen. Ver na middernacht trokken de moegestreden vedettes terug naar huis, om zich daar onder het genot van een gebakken ei in alle rust voor te bereiden op de kraker van deze zondag: DAW 4 – Berghem Sport 3.

Berghem Sport had tot dusver één punt meer verzameld dan onze oranjehemden en je zou dan ook verwachten dat Das Vierte als een kudde ongetemde Taurossen uit de startblokken zou schieten. Helaas, ondanks alle noeste trainingsarbeid van de avond daarvoor bleek de schor geschreeuwde ploeg niet vooruit te branden. Daar ook Berghem Sport er maar bar weinig van bakte, leverde de eerste helft niet veel meer op dan een rommelige en gezapige pot voetbal, met over en weer het meest kinderlijke balverlies. Toch vielen er de nodige kansen te noteren en die waren allemaal voor de bezoekers. De Schaijkse engel op de lat maakte overuren, maar wist op miraculeuze wijze de nodige tegentreffers te voorkomen. Na ruim twintig minuten leek de uitploeg een strafschop te krijgen, maar de arbiter van dienst oordeelde dat de veel te late sliding van libero Van Leijsen niet bestraft hoefde te worden. Die opmerkelijke inschatting verdiende kennelijk een ‘goedmakertje’, want nauwelijks tien minuten later weigerde de scheids ook om DAW 4 een penalty toe te kennen, terwijl de linksback van de bezoekers de bal zowat met beide handen klemvast had. Kennelijk in de veronderstelling dat de linksback en doelman van functie gewisseld hadden, zonder daarbij onderling de tenues uit te wisselen, bleef de handsbal onbestraft. De catacomben werden opgezocht met een tussenstand die de lading uitstekend dekte: 0-0.

Ook de tweede helft tapte DAW 4 uit een zeer bedenkelijk vaatje. Hoewel er af en toe iets meer strijd in het duel gegooid werd, bleven echte kansen uit en het was eigenlijk wachten totdat de vijand toe zou slaan. Dat deed de vijand, nadat doelman Daan Janssen de bal uit zijn zojuist zorgvuldig gewaxte handschoenen liet ontglippen. In de rebound liepen de bezoekers de bal daarna tegen de touwen, maar op dat moment werd DAW 4 opnieuw geholpen door een bijzondere conclusie van de leidsman: de aanvaller van Berghem Sport zou onze poortwachter stiekem gekieteld hebben en het doelpunt werd afgekeurd. Desondanks zou DAW 4 een tegentreffer incasseren. Bij een vijandelijke corner stonden meerdere bezoekers volledig vrij in de zestien, waarna de bal terug voor de pot gekopt kon worden en van dichtbij werd binnengewerkt: 0-1. Das Vierte rechtte de ruggen en probeerde nog een gelijkmaker te forceren. Die hoop bleek net zo terecht als de hoop dat Elvis Presley – ondanks alle hardnekkige geruchten die het tegendeel beweren – nog altijd in leven is. Daarbij hielp het ook niet dat een overmatig gefrustreerde Berghemnaar na een slaande beweging naar onze Lim van der Tinden van de scheids gewoon binnen de lijnen mocht blijven staan.

Chefkok Jans was nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar hij kon de tergend langzame bal helaas niet bij de tweede paal binnenwerken. In de slotfase van de wedstrijd werd het duel definitief beslist. Een voorhoedenaar van Berghem Sport kon opmerkelijk makkelijk binnen de zestienmeter zijn gang gaan en van dichtbij diagonaal binnen schieten: 0-2. Al met al een waardeloze vertoning en de KNVB heeft pal daarop besloten dat het voor DAW 4 goed zou zijn om eens een weekje rust te houden.