Ook voor 't tweede is het seizoen weer begonnen. De eerste wedstrijd werd gespeeld op d'n Heuvel tegen Volkel.

De eerste helft was wat rommelig. En er waren een aantal foutieve inspeelpasses te noteren aan beide zijden. Echter leidde dat niet tot veel kansen. Toch waren het de gasten die de score openden. Na wat onoplettendheid in de defensie en het snel nemen van een vrije trap was het de linksvoor uit Volkel die vrij voor Sjoerd verscheen. De Volkelse aanvaller benutte deze kans, terwijl de Schaijks doelman de bal nog aanraakte. Het was een terechte 0-1 voorsprong op dat moment.

Natuurlijk lieten de oranjehemden het er niet bij zitten en men ging op jacht naar de gelijkmaker. Het oranje-wit kwam beter in de wedstrijd en niet veel later was het een niet-geziene overtreding binnen de zestien meter die nodig was om een doelpunt te voorkomen. De druk op de Volkelse doelman werd opgevoerd en weer enkele minuten later was er zelfs een niet-geziene handsbal nodig om een aanvallende Schaijkse actie wederom binnen de zestien meter te voorkomen. Waar het 't tweede op dit moment niet leek meezitten was het, onder het motto van drie maal is scheepsrecht, wel raak.

Wederom moest een aanvallende actie van de oranjehemden onreglementair worden gestopt. Op de ‘gevaarlijke' steekbal van meneer v/d Rande werd gedoken door de verdediger, die deze ochtend zijn handen vol had aan de weergaloze bewegingen van deze Schaijkse speler, en met de hand beroerd. Het vergrijp was wellicht niet zo zwaar als de vorige verdedigende Volkelse acties. Geert benutte dit buitenkansje graag en schoot de bal onberispelijk in de touwen. De gelijkmaker enkele minuten voor rust was dan ook zeer terecht.

De tweede helft was het DAW 2 dat het overwicht had, maar helaas de kracht ontbrak om het Volkel te lastig te maken. Er waren nog wel diverse kansen, maar deze wist de uitstekende Volkelse doelman onschadelijk te maken. Uit een afgeslagen corner bijvoorbeeld was het Geert die een hoek had gekozen en het leder leek strak links onder in de hoek te verdwijnen. Maar de keeper tikte de bal naast zijn doel na zijn duik naar de andere zijde van het doel. Maar ook in de tweede helft moesten de Volkelse verdedigers de Schaijkse aanval onreglementair stoppen. Nadat Tim de zestien meter in was gedribbeld met de bal aan zijn voet en de eerste verdediger had omspeeld was het de laatste man die een sliding inzette. Tim probeerde hem te omzeilen en kwam bijna alleen voor de keeper, helaas raakte de sliding zijn rechtervoet en ging neer. De scheidsrechter vond de overtreding te licht en liet doorspelen.

Kortom in de tweede helft werd niet gescoord en beide teams bleven ongeslagen.