DAW won de thuiswedstrijd tegen Avesteyn met 3-2. Het was uiteindelijk een verdiende overwinning, al kwam het maar moeizaam tot stand. Avesteyn vocht voor wat het waard was, bij DAW waren de wissels die de wedstrijd deden kantelen.

De eerste kans was voor de thuisploeg Corik Megens schiet te gehaast in na een voorzet van Marc Raaijmakers. Na een kwartier de eerste kans voor Avesteyn de bal valt per ongelijk voor de voeten van Joost van Vugt. Alleen voor de keeper faalt Joost, de bal springt van zijn voet en redding Silvester. DAW heeft de gehele eerste helft een veldoverwicht en creëert ook kansen. Eerst kopt Rik Willems rakelings over. Dan een prima actie van Marc Raaijmakers waar de eindpass net niet goed is. Na een half uur spelen komt Avesteyn tegen de verhouding in op voorsprong. Silvester Rodriquez knoeit bij een terugspeelbal, Stan de Laat “snoept” de bal van zijn voeten. Koud kunstje, de 0-1. DAW krijgt voor rust nog twee grote kansen maar Corik Megens en broer Mark weten het net niet te vinden. Rust 0-1

Na de thee hetzelfde spelbeeld, DAW krijgt de kansen, de hardwerkende Dinthenaren loeren op meer. Na drie minuten is al raak. Vrije trap Freek van Boekel wordt in de zestien gebracht, Mike van de Ven pikt de afgeslagen bal op en legt af op de ingelopen Freek van Boekel. Met de buitenkant van zijn “Nike Magista" verdwijnt de bal met links in de linker winkelhaak. Eentje om in te lijsten, 1-1. DAW wil doordrukken, de punter van Mike van de Ven drie minuten na de gelijkmaker, treft echter geen doel. De mooiste aanval van de dag is echter voor de bezoekers. Een prachtige combinatie aan de rechterkant brengt Rens van Vugt in stelling de strakke lage voorzet, wordt door Roel van de Leest in de draai prachtig afgerond: 1-2. DAW kan weer opnieuw beginnen. Na een klein uur spelen komt Mike van de Ven op rechts goed door, de strakke voorzet levert niet meer op dan een hoekschop. Bas van der Ven plaats de bal op het hoofd van Mark Megens de bal valt voor de voeten van Rik Willems die in kansrijke positie over schiet. Aan de andere kant is het Stefan van Zutphen die in de korte hoek Silvester probeert te verassen, zonder resultaat. DAW blijft jagen op de gelijkmaker. Trainer Rob van der Ven brengt Noud de Looijer, Erwin Christiaans en Aldair Rodriquez in het veld. De eerste vrije trap van Aldair gaat voorlangs, niemand die er een voet tegenaan kan zetten. Maar de druk op het doel van Glenn Buermans neemt toe. Hoekschop Aldair op Bas van der Ven, Bas brengt de bal in. De kopbal van Noud de Looijer wordt van de lijn gehaald: corner. Aldair legt hem nu op het hoofd van Noud de Looijer: kopbal tegendraads 2-2! DAW ruikt “bloed” en wil de drie punten. Twee minuten voor tijd, Corik Megens stoomt vanuit het middenveld op en passeert twee man, de lage voorzet van Corik wordt ongelukkig binnengegleden door Ron van Driel: 3-2. Avesteyn perst er nog een slotoffensief uit maar de stand verandert niet.

De overwinning van DAW was zeker verdiend, het verlies van Avesteyn was ongelukkig. Zowel trainer Lucien Roeffen als DAW trainer Rob van der Ven waren het met elkaar eens. De “bank” maakte het verschil. Het is winterstop, we gaan ons opmaken voor vier heerlijke kwisrondes en komen terug op 24-1-2016 met een uitwedstrijd tegen Nooit Gedacht, daar hebben we nog iets goed te maken!